Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute nevednež

nevednež

Imam namrec lastno hišo in me zanima kaka je razlika med hipotekarnim kreditom in leasingom za nepremicnine? kaj se bolj splaca?
Hvala za odg.

Premalo podatkov ste dali. Kaj pravzaprav želite? Razlika je ogromna. Kredit je precej cenejši, banki zastavite napremičnino. Pri leasingu pa niste lastnik vi temveč leasing hiša, kateri plačujete najemnino. Po nekem obdobju je lahko vaša. Vsak pa ima svoje pogoje in zakonitosti. Če ste bolj konkretni je lahko odgovor bolj konkreten.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala g.Janez
Imam namrec se 15000e kredita na hišo, ki je vredna cca 200000e.Sedaj pa iscem se ugodnega ponudnika, da bi poplacal stari kredit in vzel nekaj zraven, da bi uredil mansardo in okolico tako kot to treba zgledat. Zasledil sem da obstajajo leasingi ampak nisem nikjer zasledil kaj to v tem primeru pomeni. Glede na vas odg. je verjetno kredit boljsi.
Hvala za odg.

Leasing kar pozabite. Lastništvo hiše prepustiti leasing hiši je hazard. Uporablja se v primeru, če niste dovolj bonitetni za kredit pri banki. Če ne boste pri lizingu plačali dveh obrokov ste lahko na cesti brez hiše in pravic nad njo.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Razlike so vedno, prva je v višini obroka, druga v stroških.
vsekakor pa je poterben sprehod in pridobitev konkretnih informacij.
Vedeti pa je potrebno tudi, da se z nekaterimi ponudniki da tudi pogajati, toda le če imate argumente za pogajanje, to pa so v prvi vrsti vaša boniteta, nato pa tudi ponudbe drugih ponudnikov.
Vedeti pa morate tudi še eno stvar. Ni važno ali imate kredit ali lizing. Če prenehate plačevati iz katerega koli razloga, v obeh primerih ostanete lahko brez nepremičnine.
Zatorej se morate pred najetjem kredita vprašati:
Ali so moji prihodki zagotovljeni, ali se meni in mojim ne more nič zgoditi.
Moj namen ni , da vas bi prestrašil, samo opozoril vas bi rad kaj vse se lahko zgodi in kakšne so lahko posledice.
Vedno potrebujete celovito sliko, torej potrebujete celovito informacijo.
Lep pozdrav.

Se strinjam, hvala.
Glede na vase izkusnje ali imate kako mnenje kje so najboljsi pogoji glede hipotekarnega kredita?

HVALA

To pa žal morate ugotoviti sami in sprehod pri tem ne škodi.
Informacijo si morate poiskati.

Sprejemljiva obrestna mera je okoli 1.9 % + Euribor.

New Report

Close