Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nevem no

nevem no

Jaz sem navajena kuhat vse na čebuli in omake iz začimb (seveda doma narejene), moja 18 letna hčerka pa mi pravi, da ona bo pa kuhala vse na smetani, s jogurtovimi prelivi,majonezo, rezine sira na vsako meso itd.
Zdaj pa ne vem ali me je povozil čas, al kaj se je zgodilo s kuho naših babic? Kakšna je prihodnost prehranjevanja? Ko pa vidim, da imajo skoraj v vsaki hiši kakšnega onkološkega bolnika, pa sploh več ne vem, kam gre vse skupaj.
Ja, res se vse spreminja, le kam gre ta svet?

Jaz tudi kuham vse na cebuli, olivnem olju in z cim bolj naravnimi zacimbami.
Redko uporabim smetano, vcasih za testenine na hitro. Meni ima smetana prevec macobe, da o majonezi niti ne govorim.

Jaz tudi kuham vse na cebuli, olivnem olju in s cim bolj naravnimi zacimbami.
Redko uporabim smetano, vcasih za testenine na hitro. Meni ima smetana prevec macobe, da o majonezi niti ne govorim.

Nič te ni povozil čas, le tvoja hči hoče biti fensi. Ko bo imela svoje gospodinjstvo bo svoje mnenje spremenila, brez skrbi.

R

Jaz pa vse brez čebule,ker potem vsa smrdim po čebuli,še čez kožo oddajam ta nagravžen vonj,tud če se skoz tuširam.
Ne uporabljam močnih začimb,ker tudi po teh človek neznosno smrdi.

Ne vem, kje si našla povezavo s smetano in onkolškimi bolniki?

V osnovi ni nič narobe, če pri kuhi uporabljaš smetano za zgostitev omak, ali pa malo domačega masla kot osnovo v kombinaciji z olivnim oljem. Boljše že od vseh raznih umetnih konzervanskov, barvil in drugih dodatkov predelane hrane (vrečke, kocke, ostale pol pripravljene sestvaine ali celo jedi).

Sama nisem pristaš smetane, ker je ne maram, ampak samo opozorila bi rada, da je treba ravnati po zdravi pameti in najprej omejiti vsa živila, ki vsebujejo konzervanje, barvila, nasičene maščobe, so pretirano izposavljena pesticidom ali drugim škropivom za podaljšanje svežine ipd če želimo narediti res kaj koristnega za svojo prihodost.

Francozi ogromno kuhajo na maslu in uporabljajo smetano, pa ni nič narobe z njimi.

Se strinjam z muni, po pameti.

Meni na kraj pameti ne pade, da bi vse delala na čebuli, ker potem imajo pa vse jedi enak okus.

Ene se pač delajo na maslu, druge na olju, ene s čebulo in druge brez.

Čebula, bazilika in rukola v vsako slovensko jed, pač ni moj stil.

New Report

Close