Nevesta ji je podarila poročni šopek , ona pa niti tipa nima
Mogoče je bilo to kot spodbuda da si najde partnerja? Mogoče partnerja ima pa zanj nihče ne ve? To da se šopek da nekomu načrtno je brez veze. Skoraj vedno je tako, da tista ki šopek ujame oz ji ga nevesta da v roke (una fora ko ima nevesta zavezane oči punce se pa vrtijo okrog nje) se itak nebo naslednja poročila. Sestrična od mojga je šopek do sedaj ujela že trikrat pa poroke še dolgo nebo. Popolnoma vseeno je kdo šopek dobi.
Stare vraže,ki nimajo nobenega vpliva na življenje človeka.Je pa jasno iz tvojih zapisov,da ji ne privoščiš nobenega nikoli več-ker si po tvoje ženske z zgodovino ne zaslužijo sreče v ljubezni in partnerstvu.Ampak sreča je ,da ti ne odločaš o tem kako in v katero smer se svet vrti.Brigaj se zase in za svojo srečo.
Jaz sem pa imela na poroki dva šopka (svojega sem na vsak način hotela obdržat za spomin-nagajivi fantje, ki so ga ukradli so ga vrnili, mene pa tudi :))-enega sem imela za poroko, drugega pa na ohceti in tega drugega sem metala med samska dekleta. Ta nadomestni šopek je bil tako narejen, da sem ga pred metanjem zlahka ”razstavila” in vsaki ženski-samski, poročeni, vdovi podarila eno vrtnico, kar se je zdela vsem povabljenkam zelo lepa gesta, šopek pa je tudi brez teh vrtnic izgledal čudovito.
Dekle, ki je ujelo šopek, je še vedno samska, najina obletnica pa se bliža dvomestni,….