Nevihtni rt, J. Higgins
Zdravo, že spodaj so bile omenjane “moške” knjige, pa me zanima, ali je kdo bral knjigo iz l. 2000 (Prešernova družba) z naslovom Nevihtni rt, avtor Jack Higgins. Zadolžena sem namreč za izposojo knjig, da jih vzamemo s sabo na dopust. Za otroke in zase mi ni problem, le še za moža oklevam. Nekaj sem jih nabrala, ampak s sabo bi pa vzela samo eno in zdi se mi, da tale Higgins ne bi bil slaba izbira. Kaj menite? Hvala, Irid
Mikas, zakaj te je razočarala? Spomnim se, da sem brala (in gledala film, če se ne motim) Orel je pristal, Primi hudiča se mi zdi pa tako znano, zdi se mi, da celo “vidim” naslovnico, ampak vsebine pa niti slučajno ne vem. Sem pa zadnjič v knjižnici iskala kaj za sprostitev pa sem naletela na Nevihtni rt. Pomisleke sem imela, ker je na platnicah pisalo nekaj o možatem humorju in odrezavih dialogih, pa sem potem našla nekaj bolj za žensko dušo. Vseeno me zanima, zakaj ti nisi preveč navdušena nad njo. LPM
“Rekla” sem osebno. Pred leti sem imela fazo Jacka Higginsa in sem prebrala vse (ha!), kar se je dalo njegovega dobiti v slovenščini in srb.-hrv., kar pa ni bilo veliko, mogoče 5, 6 naslovov. V glavnem so bile to vohunske zgodbe iz obdobja druge svetovne vojne. Mislim pa tudi, da se zadnja leta je njegov stil precej spremenil, kakor pri S. Sheldonu. Ne vem…to je moj občutek… zdi se mi, da je postal precej plehek. Tako je moje mnenje. Kot sem že rekla – jaz bi izbrala kake njegove starejše stvari.