Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nevrolog – čakalne dobe

Nevrolog – čakalne dobe

Pozdravljeni,

Zanima me, če ima mogoče kdo info oz. je bil pred kratkim pri kakšnem nevrologu. Kličem naokrog, imam napotnico hitro, povsod je čakalna doba 4 mesece…

Hvala, lp.

Naj ti napiše zdravnica pod nujno in boš v parih dneh na vrsti.

verjetno imaš napisano “hitro”, potem imaš “nujno” v 24 urah in redno v pol leta.
Tako se držijo reda..

Naj ti napiše zdravnica pod nujno in boš v parih dneh na vrsti.[/quote]

Iz nika slkepam, da ima migrene. To žal ni nujno stanje in dvomim, da ti bo zdravnik napisal napotnico pod nujno, če ni.

Ja čakalne dobe so okoli 3-4 mesece. Za Ljubljano priporočam dr. Zlato Čobo Bočič, ki ima ordinacijo na Komenskega, je privat, samo jemlje tudi na napotnice. Lani sem pri njej na pregled čakala 3 mesece. Se je pa ful zavzela in mi spravila migrene pod kontrolo.

ah ja, če te lahko vprašam, kakšne terapije pa imaš?

Ker meni Imigrani, Relpaxi .. ne primejo več kot na začetku, migrene pa so vedno bolj pogostejše..

Pri meni so bile tudi migrene vedno bolj pogoste, kar je bil tudi razlog za obisk nevrologa.

Predlagala mi je terapijo z nizkimi dozami antidepresivov, ki bi glede na moje sprožilce migren lahko bila uspešna. In ni se zmotila. Pogostost napadov se je zelo zmanjšala. AD sem jemala 8 mesecev in njihov učinek še kar drži. Gre pa za cca desetkrat nižje doze ADjv kot pri recimo depresiji, tako da je strah odveč.

Potem mi je tablete zamenjala za Zoomig, kar se je tudi izkazalo za ušpeno. Hitreje primejo in predvsem primejo tudi, ko je že vse razboleno. Pa še slabost preženejo.

Poslala me je tudi v protibolečinsko ambulanto v bolnico Petra Držaja. Sem bila na razgovoru, to prideš na vrsto dokaj hitro, sedaj pa čakam, da pridem na vrsto za terapije (akupnktura), tu je pa čakalna doba 2 leti. Tako, da na to se ne zanašat.

Pa na CT glave me je tudi poslala, za vsak slučaj.

Meni je bila predvsem všeč njena celostna, temeljita in strokovna obravnava. Kar bi sicer moralo biti samoumevno, pa žal velikokrat ni. Vsakič, tudi ko sem prišla samo na kontrolo je naredila tudi cel nevrološki pregled (refleksi in podobno). Pa posluša te, kaj ji govoriš in te sprašuje, tako da jaz sem res imela dober občutek, tak da ti res želi pomagat.

Sem pa potem, ko sem nehala z ADji, začela jemati smolo industrijske konoplje s katero tudi uspešno zatiram glavobole. Ne sice vseh, ampak večino pa.

Migrene so se iz 2-3 na teden zreducirale na 1 krat mesečno, ob menstruaciji. Pa še tu sedaj vzamem Zoomig in sem čez 2 uri kot nova.

ah ja, hvala za izčrpen odgovor 🙂

sicer pa bi te še nekaj rada vprašala pa prosim, če se mi lahko javiš na mail zarja.jutra1@gmail.com, ker ne bi tukaj …

hvala, lp

New Report

Close