Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nevrolog – EMG preiskava

Nevrolog – EMG preiskava

MI morda kdo ve povedati, kje še izvajajo to preiskavo v okolici Celja, lahko pa tudi kjerkoli v Sloveniji, da le ni predolge čakalne dobe. V bolnišnici Celje je namreč 9 mesecev, mene je pa strah tako dolgo čakati, saj mi mrtvijo prsti na nogi. In koliko stane ta preiskava samoplačniško? Kako poteka? Res sem zaskrbljena. Najlepša hvala.

Pred leti sem bila na preiskavi v KC Ljubljana. Čakalna doba takrat je bila 2 meseca. Preiskava je kar neprijetna boleča. Meni so preverjali koliko so prizadeti živci od kolena do gležnja. Sediš na stolu, nogo privežejo in potem s tankimi iglicami zbada in spušča malo elektrike, da vidi odzivnost živca. Se pa da preživeti, kot vse kar je treba 🙂

NEVRIT d.o.o.
Peričeva ul. 7, Lj.

Tel. 01/436 16 88

Sodelavka bila pred nekaj leti, ni dolgo čakala.

Lani bila pri zasebnem nevrologu na Hrvaškem, in sicer Sv. Martin ob Muri, malo čez mejo preko Razkrižja.

Izvajalec je Slovenec, ki je zaposlen pri nas, poslovne prostore ima pa tam. Čakala sem en teden, plačala pa 300 kun (nekje 40 EUR) z računom seveda. Bolelo je malo, ker ima zelo tanke iglice.

Štiri leta nazaj sem bila pa v Varaždinu, enako pri zasebniku), plačala tudi 300 kun. Bolelo pa zelo.

V mariborski bolnišnici se čaka 6 mesecev. Pa tudi aparat se jim nenehoma kvari.

Bolečina je odvisna od debelosti igel in nežnosti izvajalca. Boli pa vedno malo. Če se bojiš, seveda bolj, ker je koža bolj prekrvavljena in zato bolj občutljiva. Je pa res, da bolj boli preiskava na rokah, kot pa na nogah.

Milonca hvala, hvala tudi vsem ostalim. Morda pokličem tudi v LJ. V Varaždinu sem velikokrat, je moja teta tam poročena, a če boli, si ne upam. Bi se potem raje odpeljala čez mejo prek Razkrižja. 300 kun še ni tako veliko. In če je preverjeno, da manj boli, je tudi to zelo pomembno.
Bi lahko dobila telefonsko številko zdravnika? Lahko tudi na mail. Hvala!

Ker imam podobne težave, me zanima ali imaš poleg tega še kakšne težave?

Milonca hvala, hvala tudi vsem ostalim. Morda pokličem tudi v LJ. V Varaždinu sem velikokrat, je moja teta tam poročena, a če boli, si ne upam. Bi se potem raje odpeljala čez mejo prek Razkrižja. 300 kun še ni tako veliko. In če je preverjeno, da manj boli, je tudi to zelo pomembno.
Bi lahko dobila telefonsko številko zdravnika? Lahko tudi na mail. Hvala![/quote]

Ti pošljem, ko pridem domov iz službe. Izvide s podatki imam namreč doma. Tudi pot ti lahko opišem.

Ker imam podobne težave, me zanima ali imaš poleg tega še kakšne težave?[/quote]

Imam težave s koleni,bolečine, obraba, vendar zdravnica pravi da to ne more biti povezano. Začelo se je pred tremi meseci, mi je začel mrtveti srednji prst na nogi, na vrhu, sem mislila da je kaj v povezavi z nohtom,(slabo odrezano) čeprav nelogično, le slaba tolažba. Sedaj se mi pa mravljinčenje širi že pod prsti, oz. ne znam opisati, takšen čuden občutek…Boli nič, le zoprno. Res me je strah, da ne bo počasi vse bolj mrtvelo, pojma nimam kaj je vzrok. Pred dolgimi leti sem imela poškodbo hrbtenice, pa zdravnica pravi da tudi to ni vzrok.
Tebe kaj boli, že bila pri zdravniku, kaj rekel? Meni je samo to napotnico dala. Če se bo širilo ne bom čakala in bom šla samoplačniško, pa makar na Hrvaško. Ma, za noge se pa bojim.

Bi lahko dobila telefonsko številko zdravnika? Lahko tudi na mail. Hvala![/quote]

Ti pošljem, ko pridem domov iz službe. Izvide s podatki imam namreč doma. Tudi pot ti lahko opišem.[/quote]

Velja, hvala. Napotnico rabiš? NO, saj jo imam.

Ne, ker je samoplačniško.

Je pa res, da v Varaždinu dobiš izvid v hrvaškem jeziku, v Sv. Martinu pa v slovenskem jeziku.

Ampak zdravniku (ortopedu, fiziatru), ki te je poslal na to preiskavo, je itak vseeno.

Jaz imam nekako “mrtev” čuden občutek prst na roki, samo zgornji del prsta, me pa boli vrat in proti glavi že nekaj mesecev.

Ker imam podobne težave, me zanima ali imaš poleg tega še kakšne težave?[/quote]

Imam težave s koleni,bolečine, obraba, vendar zdravnica pravi da to ne more biti povezano. Začelo se je pred tremi meseci, mi je začel mrtveti srednji prst na nogi, na vrhu, sem mislila da je kaj v povezavi z nohtom,(slabo odrezano) čeprav nelogično, le slaba tolažba. Sedaj se mi pa mravljinčenje širi že pod prsti, oz. ne znam opisati, takšen čuden občutek…Boli nič, le zoprno. Res me je strah, da ne bo počasi vse bolj mrtvelo, pojma nimam kaj je vzrok. Pred dolgimi leti sem imela poškodbo hrbtenice, pa zdravnica pravi da tudi to ni vzrok.
Tebe kaj boli, že bila pri zdravniku, kaj rekel? Meni je samo to napotnico dala. Če se bo širilo ne bom čakala in bom šla samoplačniško, pa makar na Hrvaško. Ma, za noge se pa bojim.[/quote]

Tebe kaj boli, že bila pri zdravniku, kaj rekel? Meni je samo to napotnico dala. Če se bo širilo ne bom čakala in bom šla samoplačniško, pa makar na Hrvaško. Ma, za noge se pa bojim.[/quote][/quote]

Sama imam poškodbo glavnega živca v desni roki, dobila sem jo pri prometni nesreči.
Mrtvinčenje v roki je lahko znak take poškodbe ali bolezni.

Če imate s tem težave, ne oklevajte s preiskavami, saj se okvare živčevja ne da popraviti, pri bolezni se kvečjemu da ustaviti oziroma omiliti.

Prav tako zelo dvomim, da stara poškodba hrbtenice ne more biti povezana z mrtvinčenjem, razen če je vzrok še bolezen.

Iz hrbtenice namreč izhajajo vsi živci, ki omogočajo premikanje, otip, moč itd.

Evo, podatki:

dr. Vladimir Bauer, spec. nevrolog, Pakračka 9, Varaždin, tel: 00 385 (0)42 331 477
Ordinacija je v privat hiši blizu pokopališča.

dr. Tihomir Pintarec, spec. neurolog, Sv. Martin ob Muri, Hrvaška, tel: 041 767 890 (slovenski mobitel) ali 00385 (0)40 868 230, gre za podjetje Kotrman d.o.o.,ordinacija je v poslovni zgradbi levo od cerkve, v središču vasi.

Pozdravljena
Jaz imam v torek EMG. Srečo imam, da sem prišla takoj na vrsto. POZNANSTVO veliko pomeni.
Grem v Lj. Imam EMG nog in rok, ker imam hude težave v celotni hrbtenici in mi mrtvinčijo roke, kolki noge itd. Ti sporočim kako je bilo. Jaz ne bi šla na Hrvaško, ker tukaj zdravniki ti zagotovo ne bodo ta izvid upoštevali. Odloči se sama. Jaz bi ti priporočala, da greš k dr. Denišlič v Ljubljano je zelo dober strokovnjak. Tel. pa žal nimam. Pokliči v KC. v Lj. in vprašaj za njega in ti bodo povedali.
LP,

Hvala vsem za odgovore, morda pokličem tudi v LJ. sem videla na netu da ima dr.Denišlič čakalno dobo od 2-3 mesece. Če bi bilo zastonj bi bilo tudi najbolje, no bom videla…
Vsekakor mami2xxxxxx , lepo prosim ko opraviš preiskavo sporoči kako je bilo, še posebej če greš k dr. Denišliču, saj kot so povedali je res odvisno kam greš glede bolečin.

Ne vem, kako je v LJ, ampak zdravniki v Murski Soboti, v Mariboru in še posebej v Valdoltri (najboljša slovenska ortopedska klinika) ter obe zavarovalnici, kjer se je podala zahteva za odškodnino, so izvid upoštevali. Ne vem, zakaj ne bi, ko pa sta oba zdravnika z specializacijo iz nevrologije ter z licenco.

Moje izkušnje so pač take, tvoje drugače. Jaz sem v MB čakala 9 mesecev, en teden pred terminom so mi poslali dopis, da je zaradi okvare vse preklicano.

In na nobenem pregledu mi noben zdravnik ni povedal, da oba izvida ne bi bila veljavna ali se ne bi upoštevala. Na podlagi obeh so mi dodelili 5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} invalidnost in tudi temu primerno odškodnino.

dr metod glavnik v velenju ima tako na napotnico kakor samoplačniško ambulanto… preiskava je skorajda neboleča saj ima najsodobnejši aparat … je strokoven in zelo dober nevrozdravnik … sam sem bil zaradi bolečin v križu in rok in moram priznati da zame je bila preiskava skorajda neboleča… ampak če so hude težave, človek najde tudi denar da se jih hitro reši …
če greš preko napotnice je čakalna doba nekje 9 mesecev …

Imam napotnico za Emg rok in kličem že skoraj 1mesec za naročit se pa nobenega odziva:
telefon zvoni v prazno.
Št. so mi dali kar v revmatološki amb. zato mi je malo čudno, da ne bi bila ta prava.
Ali mi lahko pove kdo ali naročajo kako drugače oz. ali so mi dali napačno št?
Kličem pa na št: 01 43 61 688 tj. nevrolog v Lj.
Hvala za pomoč

Pozdravljeni,
Sem 15 letna punca. Jaz imam probleme s hrbtenico, vratni, ledveni in križni del, danes pa imam EMG. Res me je strah.. Kako to sploh poteka, ali zelo boli?
Hvala ze v naprej

Pozdravljeni.V kateri zasebni ambulanti ste bili Martin na Muri?Hvala.Lp

Bila sem na EMG preuskavi  v SV . Martinu na Hrvaskem nebolece in ni cakalne dobe. Delno dobis povrnjen znesek placila od ZZZS.

Imam napotnico za emg preiskavo rok – žal pa izvid potrebujem že v januarju 2024 (10.1)…Kam da bo pravi čas izvid, kajti čakalne dobe so grozljive. Ker potrebujem za operacijo, se ne morem drugače verjetno, kot samoplačniško, cene pa so tudi kot da bodo zlato našli

Danes klical na številke 0038540868230 – številka ne obstaja. Če pa kličeš samo 04086823 pa se oglasi prijetna gospa z Primorske in obrazloži da je to privat številka, da jo kličejo mnogi a ona nima nič z EMG zato ne kličite prosim te številke. Sem pa na internetu zasledil da je firma v stečaju.

Zaenkrat imam te informacije, če kdo ve kaj več naj prosim napiše.

Je pa možno emg opraviti v polikliniki Lumbalis v termah v svetem Martinu na Muri,  0038540315104. Cena na primer emg zgornjih okončin 60 evrov, pregled pri nevrologu 50 evrov.

New Report

Close