nevrološka klinika v ukc mb podn od podna
Naj izve vsa Slovenija nevrološka ambulanta za odrasle v mb UKC je največji podn od podna. Mislim, da še v Albaniji ni tako slabo kot je v nevrološki ambulanti v ukc Maribor. Nesramna, zabita sestra sprejema bolnike z nevrološkimi motnjami.Ko sem prvič prišla z možem na kontrolo nisem mogla verjeti svojim očem in ušesom. Neka kmetavzarca, ki niti slovensko ne zna sprejema bolnike z nevrološkimi motnjami. Odrezava, nesramna, primitivna boljše bi blo, da bi šla ceste pometat, kot da dela z bolniki. Takim bi jaz prepovedala opravljanje poklica, kjer imajo kakršenkoli stik z ljudmi. Zdravnik, ki te niti v oči ne pogleda neki dr. Gačnik dela s temi bolniki. Vzame si točno dve minuti časa, prej ko se jaz obrnem pride mož od zdravnika. In organizacija na psu. Do pred kratkim so bili vsi naročeni ob isti uri. Čakal po več ur. . Če si slučajno zamudil par minut, te ni vzela več in si lahko šel lepo domov..Ker zdravstvene pa je pobirala točno ob devetih. Zdaj je sicer malo boljše ne naročajo več vseh bolnikov ob isti uri ampak čaka pa se še vedno nenormalno dolgo. Z sem zdravili za zdravljenje epilepsije je velik problem. Nikoli jih nimajo na zalogi, enih kar naprej zmanjka in ko prideš z receptom tja teh zdravil enostavno nimajo in ti rečejo da jih ne bodo več dobavljali. In kaj zdaj? Ti rečejo v lekarni, da se zmenite s svojim zdravnikom. Misliš, da ne bo problema. Pokličeš zdravnika, ki ga mimogrede kličeš par ur, da ga dobiš in ko mu poveš, da v lekarni ni tega zdravila ti hladnokrvno reče,da to ni njegov problem. In kaj naredit gospod velecenjeni zdravnik? Dobiš odgovor, da si idi po njega v Avstrijo? To storiš in ko hočeš uveljavljati to, da bi ti za ta račun povrnili denar se začne kalvarija. Na agenciji za zdravila v Sloveniji ti povejo, da nikoli si ne smeš kar tako sam hoditi po zdravila in da je zdravnik naredil veliko napako, saj bi ti on moral predpisati neko drugo podobno zdravilo. Groza od groze. Pa se grejo ti ljudje v nevrološki ambulanti za odrasle v Mariboru. Komu se pritožiti?
Poznam par ljudi, ki hodijo na nevrološko v MB, tako na oddelek na preiskave kot samo na kontrole in nihče ni kdaj komentiral (ko smo imeli debate o izkušnjah v bolnicah), da bi bilo tako slabo.
Jaz imam iz MB izkušnje samo z parnevnim ležanjem na očesni in na ORL in priznam, da mi je bilo zelo nenavadno, ker so bili obiski omejeni na tisto uro. V SG so, odkar pomnim, obiski neomejeni (razen takrat, ko je vizita in ko umivajo potencialne sopaciente v sobi).
no jaz pa sem stara 18. In sem glih na meji da so me dali v odraslo abulanto.. in so mi tudi izbrali tega nevrologa. Sramotno. Bolecine v glavi mam ze 3 leta.. doktor se je kar odloco da imam migrene ceprav jih sploh nimam ker smo z vecimi drugimi zdravniki to izkljucili. Ampak njemu se sploh ni dalo ubadat z mano pa se je kar odloco da mam migrene in mi predpiso zdravila za njo. a zdaj ko me glava boli dobesedno 7 dni na teden pa je reko da me nemore sprejet ker morem prvo ta zdravila pol leta jemat da bo lahko naredil analizo. In kaj naj zdaj..
Lep pozdrav vsem.
V UKC Mariboru na nevrološjem oddelku imamo zelo slabe izkušne. Na njihovi strani piše kako so sestre prijazne kako delajo z pacijenti a od tega mogoče 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sester je takih,ki so res prijazne z pacijenti. Mojega očeta je pred kratkim kap. Ampak na to se oni prav požvižgajo, pripeljali smo ga sami v bolnico kajti sploh nam niso hoteli dati rešilni avtomobil in ko ke bil v bolnici je na preiskave čakal kar 4 dni prej,ko so sploh začeli delat. Ampak bi razumelo,da bi bile vsaj preiskave konec kaj le vse preiskave so mu delali skupaj 1teden in 5 dni ker vedno ko je bla gužva kje so ga rajši odpeljali nazaj v sobo ker jim ni za čakat. In to se pol zavlačuje a ko človek postaja vedno slabši pa oni niso krivi avtomacko nič. To je potem zdravstvo? Čakaš lahko samo tam na to kdaj te bo sploh kdo zajebal! O sestrah pa sploh da ne govorim. Res je se najdejo kakšne,ki se trudijo in so za pacijenta vredu. Medtem ko so druge tečne in neprijazne. Moj oče ni mogel nič z levo stranjo roke skoraj nič. Ko je prosil sestro če mu lahko opere lase ga je pošteno zavrnila in mu hladno odgovorila, da ona nima zato časa. Ja halo je ona v službi ali na dopusto,da ni časa. Ko jo je prosil, če mu lahko umije hrbet je mu rekla,da če se lahko sprehaja po hodniku si lahko umije še hrbet! Kako si naj človek,ki z levo roko nemore prav nič in da levo nogo malce vleče zasabo umije če si neupa pod tuš da se mu nebi zvrtelo v glavi in bi kje padel! Mel je napisano spremstvo na stranišče a na to se sestre požvižgajo. Zdraven njega je imel tudi nepokretnega gospoda! Kateri je mel napisano,da mu morajo sestre hodit dajati piti a to je sestram vseeeno celo noc ni bilo nobenega! In kaj se tiče higijene so spet podn od podna ! Na wcjih imajo duh tako da kateri ima slab želodec zleze samo skupaj ! V kopalnihcah njihovih je zopet ta smrad! Po sobah je prav zadušljivo ko so pomešani pokretni in nepokretni! Žalostno res žalostno za ta oddelek nasploh to je res gorzno kaj je dogaja v našem zdravstvu dan danes!
Trenutno imam sorodnico na nevrološkem oddelku v ukc Maribor, je v zelo slabem stanju, neodzivna. ..slabo se ti piše, če si pri njih. Dr. (ne bi o imenu) že 4 tedne govori samo, da pri gospe ni sprememb.
Ko pokličeš za info. se ti oglasi sestra, Dr. se niti do telefona ne da prit. ..kaj pa če imaš še kakšna druga vprašanja? ? Vedno ti rečejo da se obrni na njenega lečečega zdravnika. ..haloo, priti do njega je prava znanost! !
Saj je razumljivo da so preobremenjeni (to je njihovo mnenje, o videnem pa ne bi), ampak a niso tam zaradi bolnikov? Torej zaradi česa so preobremenjeni, če pa so pri bolnikih svoj minimalen delovni čas? ??
Nobenega truda ni za bolnike, če si slabo te kar odpišejo, če pa pride do nepričakovanih izboljšanj, pa so zasluge seveda njihove. .
Nevrološko težje prizadete osebe bi jim morale biti izziv! Si predstavljate da bi za takšno osebo naredili res vse kar je v njihovi moči in si prizadevali narediti še več? ??
Pa saj ne moreš človeka kar odpisati! !
Njim je le številka, nekomu pa mama, oče, brat, sestra, …..
Sploh si ne predstavljajo kakšno trpljenje je to za svojce! !!
Ko hočeš v stik z zdravnikom pa je trenutno odsoten, na predavanjih v Lj, pa še kaj se najde. .
Potem se sprašuješ če je zdravnik ali pa je predavatelj, ali je nekdo ki nenehno potrebuje dodatna znanja, ki jih na koncu zaradi preobremenjenosti tako ali tako ne potrebuje, saj je najbolj enostavno reči “mi nimamo več kaj naredit “…
Pa da ne bo pomote, ne prosim jih naj delajo čudeže, ampak tak odnos je pa nesprejemljiv. .
In če moji sorodnicI ne uspe vsaj preživet, ne bom nikogar krivila, le večno se bom spraševala, če so naredili res vse kar bi lahko! !!
Se deloma strinjam. Velik problem je, da jih ne dobiš niti po telefonu za nasvet, ki bi marskomu prihranil pot v Maribor. Odnosi pa so res včasih podobni, kot je gospa opisala. Ja v časih ko je bil predstojnik še dr. Lipovšek , je bilo vse drugače. Takrat je bil pacient tisti ki je potreboval bolnišnično oskrbo, svojci najbližji pa moralno podporom, ki jo je takrat cel oddelek še znal dat! Upajmo, da bo boljše za vse bodoče bolnike.
Jaz osebno moram gospoda Gačnika pohvalit. 5 let sem epileptik in me vseh 5 let že obravnava. Ko pridem k njemu si vsakič vzame čas, posluša moje želje in mi 5udi vse obrazloži. Tudi sestre se mi zdijo prijazne. Sem bila 3x po več dni v bolnici zaradi napadov pa so kar lepo poskrbele za mene, od ran do wcja do hrane, skratka vsega. Res pa je da je gospod Gačnik zelo “popularen” nevrolog in vedno teka po hodnikih. Prav srečna sem da jr on moj nevrolog. Kaj se pa zdravil tiče pa nisem nikoli imela kakršnih koli težav.
Se strinjam. Ni večjega podna kot nevrološka ambulanta. Pri treh pacientih ki so čakali,sem bila druga. Prvi je prišel ven kmalu potem,ko sem prišla. Čakala sem eno uro na sprejem. V sprejemnici so bile tri ženske,ena medicinska sestra, drugi dve pa ne vem kaj je tam njuna naloga. Zdravnik mi je predpisal recept , ki ga niso niti vnesle v sistem, tako da sem odšla iz lekarne praznih rok.
zwrt, 14.10.2012 ob 06:24
Naj izve vsa Slovenija nevrološka ambulanta za odrasle v mb UKC je največji podn od podna. Mislim, da še v Albaniji ni tako slabo kot je v nevrološki ambulanti v ukc Maribor. Nesramna, zabita sestra sprejema bolnike z nevrološkimi motnjami.Ko sem prvič prišla z možem na kontrolo nisem mogla verjeti svojim očem in ušesom. Neka kmetavzarca, ki niti slovensko ne zna sprejema bolnike z nevrološkimi motnjami. Odrezava, nesramna, primitivna boljše bi blo, da bi šla ceste pometat, kot da dela z bolniki. Takim bi jaz prepovedala opravljanje poklica, kjer imajo kakršenkoli stik z ljudmi. Zdravnik, ki te niti v oči ne pogleda neki dr. Gačnik dela s temi bolniki. Vzame si točno dve minuti časa, prej ko se jaz obrnem pride mož od zdravnika. In organizacija na psu. Do pred kratkim so bili vsi naročeni ob isti uri. Čakal po več ur. . Če si slučajno zamudil par minut, te ni vzela več in si lahko šel lepo domov..Ker zdravstvene pa je pobirala točno ob devetih. Zdaj je sicer malo boljše ne naročajo več vseh bolnikov ob isti uri ampak čaka pa se še vedno nenormalno dolgo. Z sem zdravili za zdravljenje epilepsije je velik problem. Nikoli jih nimajo na zalogi, enih kar naprej zmanjka in ko prideš z receptom tja teh zdravil enostavno nimajo in ti rečejo da jih ne bodo več dobavljali. In kaj zdaj? Ti rečejo v lekarni, da se zmenite s svojim zdravnikom. Misliš, da ne bo problema. Pokličeš zdravnika, ki ga mimogrede kličeš par ur, da ga dobiš in ko mu poveš, da v lekarni ni tega zdravila ti hladnokrvno reče,da to ni njegov problem. In kaj naredit gospod velecenjeni zdravnik? Dobiš odgovor, da si idi po njega v Avstrijo? To storiš in ko hočeš uveljavljati to, da bi ti za ta račun povrnili denar se začne kalvarija. Na agenciji za zdravila v Sloveniji ti povejo, da nikoli si ne smeš kar tako sam hoditi po zdravila in da je zdravnik naredil veliko napako, saj bi ti on moral predpisati neko drugo podobno zdravilo. Groza od groze. Pa se grejo ti ljudje v nevrološki ambulanti za odrasle v Mariboru. Komu se pritožiti?
poznam, to je tista mala, crnolasa, malo starejša!
Govori se, da se iz bolnice ful kradejo zdravila.