Nevzgojeni otroci
Danes 2 med 10 in 13 let cca stara na lokalnem travniku ob polju s psom (srednje velikim), spuščenim seveda. Jaz grem v smeri proti njim… Že na daleč vidim, da je pes spuščen, onadva pa ga sploh nista imela pod nadzorom, po otrosko sta se nekaj med seboj bockala, pes pa po svoje, daleč pred njima, bližje meni.
Nakar se punca spomni, da psa ni in ga začne klicati, ker ga ne najde… Se prijazno iz razdalje oglasim na brežini pri vodi je, tja je šel…. Ko pridem bližje pa rečem: ce lahko prosim privežeta psa…onadva nič, gresta proti meni, pes seveda ju ne upošteva leti do mene in laufa okoli mene. Onadva nič, niti odpoklica psa, nič… Jima rečem pokličite psa k sebi, dolžna sta ga imeti privezanega, če pa že to ne, pa nujno pod nadzorom.
In fant meni v obraz zajedljivo, nesramno s posmehom: saj ga imava pod nadzorom… Jaz: kako ga imata, če pes skače okoli mene, vidva sta par metrov stran in ne naredita nič.. in potem ta nesramen nespoštljiv otrok izjavi: kaj pa delate tukaj na travniku, kjer mi pse sprehajamo, pa ne hodite tukaj po travniku. Mu povem, da je dolžan imeti psa na povodcu in on meni izjavi kje to piše, saj nikjer ne piše… Mu povem, da zakon tako pravi. Potem utihne gre naprej in mi se za hrbtom nekaj nespoštljivo govori, da sem mu rekla da je dovolj, da se bo moral malo spoštljivega obnašanja do vseh naučiti in da tako se z ljudmi ne pogovarja, nima nobenega spoštovanja do starejših.
Psa seveda nista privezala.
Svaka čast učiteljem, ki se morajo s takimi ukvarjati. Pametni kot da je svet požrl, dela vse narobe, mimo pravil, ko mu lepo poveš kaj je prav, ne upošteva, ampak nazaj nesramno in zajedljivo odgovarja., popravi ne dejanja, potem pa se nesramno in nespoštljivo odgovarja. Da sploh ne poudarjam, da za psa nista skrbela med sprehodom, niti se nista zahvalila, ker sem jima najprej prijazno sploh povedala, kje je… ne, kakšna zahvala, onadva sta se naduta , nespoštljiva in neprijazna nazaj…Me prav zanima kdo so starši teh nevzgojencev.
Me pa zanima kako je z odgovornostjo: ti otroci so mladoletni, za psa ne skrbijo, če komu kaj naredi pes, kdo odgovarja?
anonimni222, 22.04.2025 ob 23:00
Evo, sem ravno hotela odgovoriti, da bi verjetno vsaj pol odraslih enako odreagirala pa vidim post nad mano… Bogpomagaj.
Tako odreagirajo nadrkani odrasli.
Nimamo psa, imamo pa v bloku in okolici kar nekaj psov, ki jih sprehajajo tudi najstniki, eni na povodcu, eni ne.
Zakaj bi se usajala nad njimi?
Imamo dva večja psa. Obožujem ljudi, ki cvilijo in krilijo z rokami in po vrhu vsega še pametujejo, ko se srečamo medtem, ko sprehajam ta dva psa…
Zaradi takih kot ste vi se bom jaz odrasla oseba celo poletje tresla na sprehodu s svojimi psi. Pozimi vas ni nikjer, ne pokukate iz svojih blokovskih lukenj, poleti so vas pa cele njive in polja in travniki. Od daleč vidim profil človeka kot si ti. Vtikaš svoj nos kjer ti ni mesto. A te je pes ugriznil? A ti je roko pojedel? Zdaj so pa otroci nevzgojeni, ker ti ne maraš psov. Večina psov mimoidoče malo povoha in gre dalje svojo pot. Ampak ne, nekateri morate celo dramo delat iz nič. Get a life. Zajahaj svoje kolo in hitro na čim bolj prometno cesto. Potem so pa otroci nevzgojeni. JAPAJADE
Anonimno292, 22.04.2025 ob 19:56
Danes 2 med 10 in 13 let cca stara na lokalnem travniku ob polju s psom (srednje velikim), spuščenim seveda. Jaz grem v smeri proti njim… Že na daleč vidim, da je pes spuščen, onadva pa ga sploh nista imela pod nadzorom, po otrosko sta se nekaj med seboj bockala, pes pa po svoje, daleč pred njima, bližje meni.
Nakar se punca spomni, da psa ni in ga začne klicati, ker ga ne najde… Se prijazno iz razdalje oglasim na brežini pri vodi je, tja je šel…. Ko pridem bližje pa rečem: ce lahko prosim privežeta psa…onadva nič, gresta proti meni, pes seveda ju ne upošteva leti do mene in laufa okoli mene. Onadva nič, niti odpoklica psa, nič… Jima rečem pokličite psa k sebi, dolžna sta ga imeti privezanega, če pa že to ne, pa nujno pod nadzorom.
In fant meni v obraz zajedljivo, nesramno s posmehom: saj ga imava pod nadzorom… Jaz: kako ga imata, če pes skače okoli mene, vidva sta par metrov stran in ne naredita nič.. in potem ta nesramen nespoštljiv otrok izjavi: kaj pa delate tukaj na travniku, kjer mi pse sprehajamo, pa ne hodite tukaj po travniku. Mu povem, da je dolžan imeti psa na povodcu in on meni izjavi kje to piše, saj nikjer ne piše… Mu povem, da zakon tako pravi. Potem utihne gre naprej in mi se za hrbtom nekaj nespoštljivo govori, da sem mu rekla da je dovolj, da se bo moral malo spoštljivega obnašanja do vseh naučiti in da tako se z ljudmi ne pogovarja, nima nobenega spoštovanja do starejših.
Psa seveda nista privezala.
Svaka čast učiteljem, ki se morajo s takimi ukvarjati. Pametni kot da je svet požrl, dela vse narobe, mimo pravil, ko mu lepo poveš kaj je prav, ne upošteva, ampak nazaj nesramno in zajedljivo odgovarja., popravi ne dejanja, potem pa se nesramno in nespoštljivo odgovarja. Da sploh ne poudarjam, da za psa nista skrbela med sprehodom, niti se nista zahvalila, ker sem jima najprej prijazno sploh povedala, kje je… ne, kakšna zahvala, onadva sta se naduta , nespoštljiva in neprijazna nazaj…Me prav zanima kdo so starši teh nevzgojencev.
Me pa zanima kako je z odgovornostjo: ti otroci so mladoletni, za psa ne skrbijo, če komu kaj naredi pes, kdo odgovarja?
Si bolj nevarna ti, da komu kej narediš kot ta ubogi pes, ki ga opisuješ.
Prav ti je povedal, pusti druge na miru kaj se vsajaš? Pes ni bil nevaren, zato sta ga imela odvezanega. Bili so na travniku, sami in ne v naselju.
Problem je res vzgoja in če starši nimajo kulture kako naj jo imajo otroci?
Po gorenjskem je velik problem – ogromno odvezanih psov – Radovljica z okolico – Bled – Mojstrana – Kranjska Gora in okoliški hribi s sprehajalnimi potmi, nihče ne ukrepa in to so veliki psi potencialno tudi nevarni – brez nadzora, se vidi odgovornega lastnika, ki ima psa na povodcu in večina potentnežev z odvezanimi velikimi psi. Zakaj redarske službe ne ukrepajo ?????
Takoj bi glasoval za to, da lastniki psov gredo v zapor, ce psi karkoli naredijo drugim ljudem, ker jih nimajo privezanih. Eno je, ce lastnik ima komando nad psom in pes nebi bic hudega storil. Vec je pa lastnikov kot starsev otrok, ki se jim nic nw svite glede vzgoje psa/otroka zato se je avtorica pritozila in prav ji dam. Vcasih je veljalo, da enega otroka vzgoji cela vas, zdaj pa sonckom ne smeš niti rect, naj privezejo pse … Tonemo v dekadenco !
Po odgovorih vidim da smo skrenili kot družba in da gre svet res v maloro… vsi vidijo samo sebe, kaj so njihove pravice, kaj bi oni.. nihče več se ne postavi v kožo drugega in se vpraša ali je ob njegovem početju drugemu prijetno…nihče več se ne drži pravil, zakonov.. družba narcisov!
VSAK SE IMA PRAVICO MIRNO SPREHAJAT IN ITI V NARAVO ŽIVCE SPOČIT! vsi vi, ki imate odvezane pse.. vemo zakaj! zato da ne rabite drekov za njimi pobirat!
mene osebno ne moti če je pes odvezan in hodi POLEG lastnika.. me pa moti, če pes ni pod nadzorom… in bezlja okoli ali še huje gre proti meni.. NEPOZNAN PES NIMA KAJ DELAT V MOJEM OSEBNEM PROSTORU!
pes je odgovornost… in zunaj mora biti stalno pod nadzorom.. lastnik bi moral vedeti za vsako sekundo kje je..to kar pa danes opažam na sprehodih, je pa neodgovorno! lastniki buljijo v telefon, odvezan pes po svoje, se poserje, lastnik ne pobere… taki neodgovorni lastniki sploh ne bi smeli imeti psa!
Če se tole ne pogovarja en sam s seboj, ki uživa v žaljenju in osebnih napadih oseb, potem še nimamo kaj za čuditi od kje taka mladina. Od takih staršev, ki ste se tukaj izpostavili in jasno pokazali.
Za tisto, ki se celo jasno pohvali, da uživa, da njeni psi ustrahuje jo ljudi: samo to, da ti bo jasno vsak človek ima pravico do sprehoda kadarkoli želi, brez da bi se moral tebi zagovarjati in brez da ga kdorkoli ustrahuje. Niti tvoj pes. Ima pravico, da ne želi da ga niti ovohava, liže in skače po njem in to si ti dolžna poskrbeti po zakonu.
Psi niso krivi, vi lastniki ste in ob takih zblojenih lastnikih. Ni čudno da so tudi psi in otroci nevzgojeni.
Pa naslednjič ko ti bo pes karkoli požrl, ker ga nimaš pod nadzorom ali pa ti ga bo drug pes zmrcvaril… Ne jokat, spomni se na svoje besede, kako uživaš ko se nekdo trese od strahu in si predstavljaj svojega psa, kako se trese, ko ga večji mrcvari.
Nimate niti nobenega spoštovanja niti do lastnega psa in ne znate skrbet zanj več kot očitno, razglašate se pa za neke ljubitelje živali. Nekulturni in nespoštljivi do vseh ste.
Imam velikega močnega agresivnega psa.
Na srpehod ga vozim izključno na povodcu in izključno ob našem travniku in gozdu.
Dostop je ograjen in gor napis privat posestvo.
Je pa fajn se za sprehajat, ker je travnik, gozdiček, teče potoček…
A da se nene vsa blokovska drhal šeta po moji parceli s svojimi peezdolizici.
In pol tak peezdolizec direkt v mojega psa.
Moj pes na povodcu ga skota mimogrede.
In potem je jok in stok.
A gospa kaj pa delate sploh tukaj? Niste videli napisa privat posestvo?
sokantno, 23.04.2025 ob 08:34
Imamo dva večja psa. Obožujem ljudi, ki cvilijo in krilijo z rokami in po vrhu vsega še pametujejo, ko se srečamo medtem, ko sprehajam ta dva psa…
Zaradi takih kot ste vi se bom jaz odrasla oseba celo poletje tresla na sprehodu s svojimi psi. Pozimi vas ni nikjer, ne pokukate iz svojih blokovskih lukenj, poleti so vas pa cele njive in polja in travniki. Od daleč vidim profil človeka kot si ti. Vtikaš svoj nos kjer ti ni mesto. A te je pes ugriznil? A ti je roko pojedel? Zdaj so pa otroci nevzgojeni, ker ti ne maraš psov. Večina psov mimoidoče malo povoha in gre dalje svojo pot. Ampak ne, nekateri morate celo dramo delat iz nič. Get a life. Zajahaj svoje kolo in hitro na čim bolj prometno cesto. Potem so pa otroci nevzgojeni. JAPAJADE
Pes mora biti na povodcu, pa ni važno kdo ga sprehaja. Tudi meni greste na živce s spuščenimi psi, imam rada pse, nimam pa rada da me tuj nepoznan pes ovohava in teka okoli mene. ko je bil otrok še v vozičku, se sprehajam po poti in naenkrat okoli vogla hop pes na voziček. Pa je lastnica samo izjavila, če pa iima tak rad otroke…..
Tebi je treba nekoga poslati na sprehod da te samo malo pretipa in potem gre naprej. Praviš da to ni nič takega, da to ni poseg v osebni prostor človeka. In če ti kaj ne paše, potem si očitno sovražnica ljudi.
Ker po tvoji razlagi, če ti je normalno da lahko tvoj pes tuje ljudi ovohava, slini, skace po njih, potem je ekvivalentno zate da pride tujec do tebe in te pretipa in gre in ti bo rekel, saj ti nič nočem, samo malo te bom prešlatal.
Res ste grozni taki, ki pse pustite, da tujce nadlegujejo pa magari samo z vohanjem in skakanjem. Enkrat v obleki grem na neko uradno stvar, mini pes spuščen prileti in začne skakati po meni, in evo lastnica točno tako kot ti saj ne bo nič, samo malo vas bo povohal, vesel je… In sem bila cela usrana po škornjih, nogavicah in obleki od njegovih blatnih tac.
Sploh nobenih manir nimate, samo sebe in svojega psa vidite. Nima kaj niti ovohavati ljudi. Ljudje imajo pravico, da jim to ne paše. In vi jih nimate pravice posiljevati z vasimi psi. Da nevarnosti za male otroke in otroške vozičke sploh ne omenjam. Ubogi otroci, ki morajo bivati s takšnimi lastniki, potem pa beremo grozljive zgodbe, ko domač pes ubije dojenčka. Ker ste lastniki bolni in ne znate ločiti živali in človeka, za varnost človeka vam je malo mar in pse totalno poclovecite.
Zate, 23.04.2025 ob 13:25
Tebi je treba nekoga poslati na sprehod da te samo malo pretipa in potem gre naprej. Praviš da to ni nič takega, da to ni poseg v osebni prostor človeka. In če ti kaj ne paše, potem si očitno sovražnica ljudi.
Ker po tvoji razlagi, če ti je normalno da lahko tvoj pes tuje ljudi ovohava, slini, skace po njih, potem je ekvivalentno zate da pride tujec do tebe in te pretipa in gre in ti bo rekel, saj ti nič nočem, samo malo te bom prešlatal.
Res ste grozni taki, ki pse pustite, da tujce nadlegujejo pa magari samo z vohanjem in skakanjem. Enkrat v obleki grem na neko uradno stvar, mini pes spuščen prileti in začne skakati po meni, in evo lastnica točno tako kot ti saj ne bo nič, samo malo vas bo povohal, vesel je… In sem bila cela usrana po škornjih, nogavicah in obleki od njegovih blatnih tac.
Sploh nobenih manir nimate, samo sebe in svojega psa vidite. Nima kaj niti ovohavati ljudi. Ljudje imajo pravico, da jim to ne paše. In vi jih nimate pravice posiljevati z vasimi psi. Da nevarnosti za male otroke in otroške vozičke sploh ne omenjam. Ubogi otroci, ki morajo bivati s takšnimi lastniki, potem pa beremo grozljive zgodbe, ko domač pes ubije dojenčka. Ker ste lastniki bolni in ne znate ločiti živali in človeka, za varnost človeka vam je malo mar in pse totalno poclovecite.
Se strinjam z zadnjimi tremi zapisi – najhujši so pa pitbuli, ki imajo agresivno osebnost in potem ti največkrat ubijejo male dojencke! Ljudje pamet v roke! Pa privezat pse!!!!
Večina današnjih otrok je nevzgojenih, ker je njihovim staršem popolnoma vseeno oz. ne vidijo nobene težave in so njihovi sončki oh in sploh. Hkrati pa so ti pametni sončki vzgojeni ob ekranih od rojstva dalje, popolnoma izgubljeni v vsakdanjih opravilih, ne vedo niti, kaj je pravilna higiena, kar nekaj jih ni sposobno prebrati običajne knjige kaj šele napisati obnovo,….pa še bi lahko naštevali. Za njihove starše so pa seveda najboljši, ker znajo drsati po telefonih,…
Anonimno 9387, 23.04.2025 ob 14:12
Večina današnjih otrok je nevzgojenih, ker je njihovim staršem popolnoma vseeno oz. ne vidijo nobene težave in so njihovi sončki oh in sploh. Hkrati pa so ti pametni sončki vzgojeni ob ekranih od rojstva dalje, popolnoma izgubljeni v vsakdanjih opravilih, ne vedo niti, kaj je pravilna higiena, kar nekaj jih ni sposobno prebrati običajne knjige kaj šele napisati obnovo,….pa še bi lahko naštevali. Za njihove starše so pa seveda najboljši, ker znajo drsati po telefonih,…
In ne upostevati nasvetov naj privezejo pse, torej znajo se zelo dobro pritoževati!!!
Malo ste iskali pozornost.. Ce je pes bil nekje v daljavi in ste rinili tja.. Ste malo sami iskali skakanje psa in moraliziramje.. Na javnih povrsinah bi pes naj bil privezan.. V spremstvu odrasle osebe in ne otrok.. Ampak po drugi strani pa travnik je, da se pes malo sprosti in povoha okolico..
Tudi starejsi.. Torej vi
. Bi se lahko naučili kulture in to, da niste sredisce vesolja.. 3
Pes na sprehodu, 23.04.2025 ob 18:43
Malo ste iskali pozornost.. Ce je pes bil nekje v daljavi in ste rinili tja.. Ste malo sami iskali skakanje psa in moraliziramje.. Na javnih povrsinah bi pes naj bil privezan.. V spremstvu odrasle osebe in ne otrok.. Ampak po drugi strani pa travnik je, da se pes malo sprosti in povoha okolico..
Tudi starejsi.. Torej vi
. Bi se lahko naučili kulture in to, da niste sredisce vesolja.. 3
Hodili so si nasproti očitno, je razvidno iz zapisa. In če si greš nasproti, se slej kot prej srečaš, nikamor nihce pri tem ne rine, to pove osnova fizike.