new yorker
Če rada kupuješ v New Yorker-ju pojdi enkrat za spremembo po nakupih v Avstrijo. Ko vidiš New Yorker trgovine, ponudbo, kvaliteto in ceno oblačil v tujini šele spoznaš kako nizko nas tukaj cenijo.
Občutek imaš da pri nas prodajajo samo tisto kar v tujini ne bi kupil nihče.
Ne moreš verjeti da je to ena in ista blagovna znamka.
Torej, s temi trgovinami sem zadovoljna v tujini, pri nas nikakor ne.
ne vidijo me nikoli več;
že pred nekaj leti sem se odločila, da nakupim novo garderobo in ker so imeli stvari, ki so mi bile všeč, sem si jih izbrala enih 7-8 različnih stvari (in jih bila pripravljena celo vse kupit, če bi mi ustrezale).
Na poti proti kabinam me je ujela mlada prodajalka in me zelo grobo rekla, da toliko pa ne morem naenkrat nesti s sabo v kabino. Ok, jih bova pa na zunanjo stran kabine obesili in jih bom pač zamenjala, ko bom pripravljena.
Ona pa spet, da to ne gre. Pa sem ji predlagala še, da naj jih pač ona k sebi vzame in jo bom poklicala, ko bom pripravljena in jih bova zamenjali.
ona pa spet, da to ne gre.
In potem jo vprašam, ali potemtakem pričakuje da bom ca 4 stvari, ki sem jih imela preveč izbranih nesla nazaj na obešalnike, šla poskusit 3; se ponovno oblekla, šla izbrati nove tri, jih ponovno poskusila….. skratka – čakala pred garderobami, ter se ene 3x slekla in oblekla…. Obraz se ji je popolnoma “razjasnil”, ker sem končno skapirala….
Ampak ne – porinila sem ji vse tiste cunje v roke, ker česa takšnega se pa ne grem…
no in od takrat mojega denarja ne vidijo….
punči
Jaz sem bila enkrat v Celovcu in je res drugačna roba.
Všeč mi je pa perilo, sploh modrčki, pa zdi se mi po kar znosnih cenah. Drugače pa tam težko najdem kaj zase. Hlače imajo vse krojene tako, da se končajo tik nad sramnimi dlakami (če sploh se?), majice imajo take kot povsod oziroma nič pretresljivega. So pa imeli nekaj let res hude hude razprodaje in sem kupila hlače in krila po 500, 600 tolarjev.
Meni je NY v redu. Mogoce zaradi tega, ker se rada pac oblacim bolj “casual”. Velikokrat kupim kako majcko, ravno v petek sem nabavila vojaske hlace in kar nekaj cunj za telovadbo. Zanimivo, kako se ene vtaknete v vsako malenkost, meni se ni uspelo se niti enkrat skregat niti z eno prodajalko (nikjer, ne samo v NY), ker se drzim nacela, da lepa beseda lepo mesto najde. No, pa tudi v tujini sem videla veliko istih cunj kot jih imajo nase prodajalne.. Ocitno nisem prav zahtevna in vsec mi je tako, ker sicer ne bi mogla kupovat niti v eni od nasih trgovin. Moje skromno mnenje brez zamere.