NewYorker_ne prenesejo otrok?
Včeraj sem se v NewYorkerju počutila kot slon v trgovini s porcelanom, kot tekač na dolge proge, morda sem izgledala kot da se grem spretnostno vožnjo……no pa naj vam povem, zakaj se gre.
S svojima dvema princeskama sem se odpravila v LJ City park po čeveljčke za najmlajšo, ki se je pustila prevažat v vozičku (sreča za mene, ker pri njenih skoraj 10 mesecih in ravno toliko kg brez vozička pač ne gre).
Pa se ustavimo punce še v NewYorkerju ker sem imela namen kupiti ene kavbojke zase (sem jih probala pred dvemi dnevi, ko sem bila sama in imela čas za to, žal pa brez denarja….). Tam kjer so pred dvemi dnevi imeli mizo in na njej naložene kavbojke, so bili zdaj obešalniki, zato sem stopila do prodajalk in vprašala, kje sedaj lahko najdem tiste hlače in me vse čudno gledajo, ena celo pripomni, da jih itak ne bom mogla probat, ker imam otroke…..anyway…nato ena pokaže, kje je sedaj tista miza ampak, da “do kavbojk zdele sploh ne bom prišla, ker je polhn puloverjev gor naloženih”. Vseeno stopim do tiste mize in mal privzdignem tistih 20 puloverjev in ugotovim, da itak niso iste kavbojke spodaj, zato jih iščem med policami, na obešalnikih……kot bi bile zastonj, ampak res so mi sedle in to….
Nekako pririnem do polic (velika težava zaradi obešalnikov pred vso dolžino polic in ker si drznem v trgovino z vozičkom…..), najdem kavbojke moje lepe, se obrnem in namenim na odpravo proti blagajni a v tistem momentu je ena od prodajalk pririnila še eno stojalo z oblekami pred te police, čeprav me je videla kako se rinem. Nisem vedela ali naj ji rečem, če lahko umakne stojalo, da se jaz slonica z dvemi mladiči pririnem do blagajne ali kaj……ah, enostavno sem se obrnila in šla “en krog” po celi trgovini do blagajne, tam pa smo prejele pripombo, da je hčerkica eno jopico vrgla na tla in naj jo drugič malo bolj pazim……
Pritisk se mi je povišal do nemogoče višine, prodajalki sem izročila kavbojke, rekla, da mi niso prav in ona me vpraša, kje sem jih dobila in jaz ji odgovorim, da na tisti mizi pod puloverji vendar in ona še veleumno pripomni, da se jih drugič vrne na svoje mesto…..
V NewYorker mene več ne bo, sem prav razočarana nad vedenjem prodajalk, ampak saj jih razumem, da so v trgovini zato, da prerivajo stojala sem ter tja, ne pa zato, da bi kupcu pomagale najti kakšen kos oblačila………..IN JAZ BREZ NOVIH KAVBOJK……..
LP
Malo denarja malo muzike. Zato jaz ne hodim v pocen trgovine, ker sovražim take scene. Mene v raznih Hoferjih, Lidlih, NY ipd sranjih ne vidijo. Raje uživam v trgovini, kjer mi ponudijo kozarec vode, jih ne moti, če sem z otrokom ipd.
Saj boš našla kakšne dobre kvbojke kje drugje, ne skrbi. Na tone jih imajo povsod.
Ja, na žalost je tako, da v take trgovine nabašejo ves “pofel”, kar se prodajalcev tiče. Največkrat vidiš naveličane, izpod čela gledajoče smrklje, z debelo fasado na obrazu in predolgimi nohti in to je vse kar premorejo. Ne premorejo pa enega osnovnega, korektnega kontakta s kupci. Na tvojem mestu bi jim povedala kakšno vzgojno:).
pritožbo napiši, kar po mailu, pa še sprintaj in pošlji po pošti in zahtevaj odgovor.
sicer pa bi jaz prodajalki že tam takoj povedala, da sem stranka kot vsaka druga in da se naj primerno obnaša do mene… si pa res imela smolo. Jaz sem imela vedno srečo s prodajalkami, če sem morala kaj kupit spotoma in sem imela oba otroka poleg. Ponavadi so bile prodajalke extra prijazne, ko so videle majhne otroke (takoj so privlekle kakšne bonbone, lizalke, balončke…).
sicer pa bi jaz kavbojke vseeno kupila, glavno da so ti bile prav. Kaj boš zdaj, spet iskala in poskušava hlače po drugih trgovinah? Smola.
lp
Poglej, sama sem mati, vse to kot ti sem dala skozi, toda ne na tak način, če sem želela nekaj nabavt zase, sem to počela takrat, ko sta bila otroka v varstvu, bodisi babice, mož in sem lepo v miru kupovala in zaradi mene ni bil v zadregi nihče! mene tudi moti, ko se mame kot ti drenjajo z vozicki po malih stacunah ali kjerkoli in mislijo kako imajo prednost in kako si vse lahko dovolijo. ja, razumem, sama sem tudi mati, sama sem tudi vozila vozičke, toda ne ponabitih štacunah, nisem delala gužve po občinah, drugih inštitucijah, zakaj, ker sem bila tako kulturna, da sem vse to urejala sama, kar je tudi edino prav. razen, če si res taka boga, da resnično ne moreš otrok dat v varstvo nikomur, potem pa okej, gužvaj se, samo nato ne krivi štacun, ker nimajo placa za taka gužvanja! pa brez zamere, to mi je tako, kot bi s esedaj jezila, ker v vsaki štacuni ni placa za dojit. vse to dajemo skoz vse, mal dobre orgnaizacije pa bo šlo, sam ne jamrat in mislit kako si lahko ene matere privoščite pa čisto vse in kako smo vsi ostali pa nemogoči, ki nam je tako in drugačno gužvanje ali dojenje v množici ljudi ali divjanje otrok…ja da smo pa me grozne, ker ne toleriramo tega. Ni res, le mal kulture pa bo! Dovoli, da tudi jaz nabavljam v miru, ne, da se recimo umikam tebi in vozičku, ali da gledam in poslušam kričanje otrok…
Tvoja izkušnja je res neprijetna. Jaz imam na srečo drugačne izkušnje. Res pa je, da nikoli s seboj nimam otrok. S prodajalkami v New Yorkerju sem zelo zadovoljna, ker so vztrajne. Meni vedno pomagajo kopat po kavbojkah in iskat pravo številko in primeren model.
Verjetno si imela smolo in naletela na nekoga, ki je imel slab dan.
na take, kot so po mojem!!! Pa kaj mislite, da ima vsak babico in petsto varuhov v vrsti, ki se tepejo da lahko pazijo otroke???? A zdaj otrok v vozičku niti v trgovino ne sme z mamo al kaj? Če je nedobrodošel otroški voziček, kako bodo šele na invalidskega gledali, ki je še širši?! Pa kam mi to plovemo? Kdo govori o kakem tuljenju, divjanju otrok ali – o groza!- dojenju? Kaj si je mati privoščila? Kupiti kavbojke, ki jih je pomerila BREZ OTROK! REEEESSS SMRTNI GREH, PET MRTVIH ZARADI TEGA!!!!
Dokler boste ženske same po sebi srale, ne pričakovat, da vas bodo drugi pucal!! To ni prva slaba izkušnja stem New Yorkerjem, tud tle gor je že nekaj opisanih in zaradi mene imajo lahko cunje napol ali pa čist zastonj, tja not jaz ne stopim več.
Kultura? Moli boga, da ne boš sama nikoli na nobenem vozičku in da ti ne bo kdo usul, kako se tebio in tvojemu vozičku ne bo umikal in kako ga pogled nate moti! Podn!
Se čisto strinjam in meni gredo take, ki se rinejo s temi vozički čisto povsod, tudi blazno na živce. Ne vem, a se prav razkazujejo s temi svojimi nevzgojenimi otroki, ali kaj. naj jih peljejo raje v naravo, ne pa v štacune. Jaz bi dala na trgovino nalepko s prepovedjo vozičkov (približno tako, kot ne smeš v trgovino z rolerji, psom….).
Napolitanka, a veš jaz bi pa dala prepoved vstopa v trgovino raznim avšam, ki omejeno razmišljajo.
Se mogoče prepoznaš?
Poglej, na luni ni nobenih otrok, tam bi bilo idealno zate.
Se pravi, po tvoje, če si mama z otroci, brez varstva in povrhu še z vozičkom : vstop prepovedan.
Jaojao. Upam da ne boš mama ki bo kdaj rabila karkoli iz trgovine, pa je te bodo spustili noter.
Tega seveda ne privoščim nikomur, vendar v opozorilo: čeprav si odrasla, se lahko kdaj zgodi, da pristaneš v vozičku zato malo premisli, kaj zineš.
Sonček je, prazniki so pred vrati, daj razmišljat malo bolj pozitivno, ker če greš morda danes še v trgovino, boš zagotovo srečala kakšno veselo mamico z zdravim malčkom in zdravi malčki so pač venomer v gibanju. Naj ti ne pokvari dneva.
še vedno me boli, da pri nas ni v navadi, da bi nekdo popazil na otroke, medtem ko se dogovarjaš za posel, pomerjaš čevlje, obleko, v restavraciji, gostilni…. kar je v tujini navada.
Se mi zdi absurd, da za vsako figo urejam varstvo in so mi lastni otroci v napoto… večinoma smo skupaj, le izjemoma pa greva z možem sama (na primer, če naročava pohištvo, gradbeni material…). Sem doživela celo to, da sem med potjo na zadnji pregled pred porodom v avtobusu lepo prosila za sedež, ki je namenjen nosečnicam in doživela zavijanje z očmi. Gorje, da bi me kdo spustil naprej v vrsti pred bančnim ali poštnim okencem (z trimesečnikom…). Vsi moramo čakat, red mora bit! Sploh penzionisti so pri tem zelo dosledni.
Ja porkeš, pa zakaj je treba zdaj omenjati invalidske vozičke, no? A to kar mal grozite, al kaj? Če imam drugačno mnenje od večine še ne pomeni, da ne razmišljam, mogoče je ravno obratno. Invalidi mi nikoli niso šli na jetra, ker se ne rinejo tja, kamor ni nujno potrebno, niso tečni in vreščeči itd. Če pa ste se že odločile za otroke, jih pač imejte, na račun otrok se je žal treba tudi nečemu odpovedati. Mislim pa , da je pohajanje po štacunah še najmanjše od vseh možnih odrekanj.
Tudi meni gredo na živce take, ki z ogromnimi vozički rinejo po trgovini in mislijo, da se jim mora vse umikat, one pa gredo lepo strmo in direktno. No way!! Jaz se ne umaknem, pa če še tako čukasto gleda in misli, da ima prednost . Najbolj pa mi gre na živce, ko dajajo otroke sedet notri v nakupovalni voziček; to se mi dobesedno gabi, saj je voziček potem higiensko oporečen, ker je otrok v čevljih in lahko posr…ali posc… ali smrkav. Jaz tega nisem nikoli počela, zaradi drugih ljudi. Tudi z vozičkom nisem nikoli rinila v štacune. Saj otroka lahko tudi neseš. Vsaj jaz sem ga zmeraj če je bil z menoj.
ne morem verjet.
Babi servisa nimamo! Moževa služba je od 9-17 v idealnem primeru. Otroka gresta spat, mlajši ob sedmih, pred spanjem se še doji, in starejši ob osmih. In zdaj naj jaz čakam da bo ura 17.30, da bom lahko “v miru” kaj uredila (pazi časa imam le uro in pol, da kam pridem rabim vsaj 15 min. v eno smer, torej mi ostane ena ura) oz. naj si mož vzame dopust, da bo otrok dobil osebno, se grem fotografirat za dokumente, da dvignem na pošti paket, ki se ga poštarju ne da prinesti do vrat stanovanja (pa ravno zato se poslužujem trgovin prek spleta, da ja čimmanj motim tiste, ki jih moti, da otroci jokajo), da si kupim nove gate …
Daj povej, a naj eni tujki plačam, da mi bo hodila otroka pazit, ko sem na porodniški, da bom lahko šla na občino, pošto, v trgovino … malo morgen.
Zdaj so pa že otroci postali marginalci, žalostno.
Odraz naše družbe; do koder pogled nese, JAZ JAZ JAZ JAZ JAZ IN SAMO JAZ. MENE ne sme noben motit. Ja se pa ne umikajte, če je tako težko naredit pol koraka stran. Upam, da se na cesti tudi ne umaknete, če vam kdo pridivja s pol kolesa čez črto na proti in se raje zagonite.
A invalidi, da se ne rinejo? Hahahaa, hohohooooo, pa še kako se! Na pošti, na banki, kamor pridejo. Pa veš kaj? Jih spustim naprej in še vprašam, če slučajno rabijo kakšno pomoč. Ne bi menjala z njimi za živo glavo, jim raje dam prednost, tudi če je nujno ne zasluži.
A je kera od glasno rohnečih prebrala, po kaj je šla mamica v trgovino? Šla iskat, kar je že pomerila BREZ osovraženih otrok. Iskat, kar bi, če bi trgovka opravljala delo, za katero je plačana, vzelo 3 minute časa. Ampak trgovka je smatrala, da je tam za okras…
Ja, dajmo!! Dajmo nalepke! Vozički raus, otroci raus, ljudje, ki si 3 dni niso umili las raus, ljudje brez deodaranta raus, tisti ki niso po zadnji modi oblečeni raus, debeli raus, presuhi raus, preglasni raus, vsi od mene drugačni raus – tu je prostor samo za mojo popolno visokost! Grozljivo! Potem pa pravijo da so Hitler in KZ taborišča preteklost….