Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NewYorker_ne prenesejo otrok?

NewYorker_ne prenesejo otrok?

Ne morem verjet, da lahko mame tako razmišljajo… Da imajo pravico do trgovin brez otroških vozičkov, zaradi katerih morajo občasno narediti kakšen korak vstran…. Ne, one se ne bodo umikale, niti govar…. Groza groza groza. Pa ni treba tumbat, da trgovine niso za otročke in tako naprej – saj to je jasno, ampak da pa mamice z vozičkarji nimajo pravice stopiti v trgovino in še kam, je pa prehuda.

V tej državi bomo očitno še dolgo priča raznim oblikam nestrpnosti. In pomanjkanju bontona.

Saj smo vsi potegnili lekcijo, ne? V trgovine, kjer otroci niso zaželeni, pač ne bomo zahajale, a ne? Glede na to, da mamice očitno niso njihovo področje delovanja, se najbrž ne bodo veliko sekirali.

Bom čisto na kratko povedala:
-varstva za vsak odhod v trgovino nimam, pa nič za to, svoje otroke rada vzamem s seboj
-na vratih NewYorkerja nisem opazila nalepke “prepovedan vstop z otroškimi vozički” ali “prepovedan vstop z otroškimi vozički, v katerih sedi otrok” ali “prepovedano vpitje in dretje otrok”, ker če bi opazila takšno nalepko, me tri sigurno ne bi šle v takšno trgovino
-nobena od mojih princesk ni vreščala ali se kako grdo obnašala (sta civilizirani, ker ju velikokrat vzamem kam s seboj, ne samo v gozd)
-kar se tiče jopice, ki je padla po tleh – lahko bi jo s svojo ritjo, tudi če bi imela 10 kg manj po tleh vrgla tudi jaz pri stanju v omenjeni trgovini
-kavbojke sem pomerila že prej, čez dva dni sem jih prišla samo vzet, ampak je bilo na njih 20 puloverjev in jih “itak ne bi mogla ven dobit”
-razmišljanja nekaterih enostavno ne razumem

lp

Ja, Tayda, strinjam se s tabo. Mislim samo, da bi bilo dobro, če bi naslednjič pustila še kako sporočilo v knjigi pritožb. Tako obnašanje prodajalk je nedopustno in pika.
Kar se pa tiče enih ljudi, ki bi trgovine in ulice radi očistili otorok, invalidov in ostalih – res se lahko samo za glavo primemo. Upam, da ti isti ne bodo nikoli imeli otrok ali skrbeli za invalida. Ker verjetno jih bodo samo nekam skrili.

Tayda ,jaz bi takoj zahtevala knjigo pritožb.Tako grdo obnašanje ne bi tolerirala.Verjetno si bila takrat tako hudo prizadeta,da se nisi spomnila ,ampak še vedno imaš čas.
Kavbojke si pojdi kupit kam drugam ,kjer bodo bolj prijazne prodajalke.

Mislim, da je tale debata malo zavila s začrtanih tirov. V moji vozičarski preteklosti se mi nikoli ni zgodilo, da bi imela podobne primere oziroma, da bi začutila kakršno nestrpnost, ki jo omenja Napolitanka alias Bruh bruh bruh. Se je zgodilo (in še se) da si seniorji lastijo pravico preko vrste, briga me, itak sem večji revež od tebe…; invalidi in drugi so pa vsi kulturni in uvidevni. Še najbolj pogoste težave so z raznimi naduvanimi kurami, ki imjo nevzgojene otroke in so le ti odraz njihove nekulturnosti. Videla sem nešteto vreščečih staršev, ki so javno bodrili svoje otroke, naj gredo mimo vrste ipd.
Sicer pa, ja, v takih situacijah je potrebno povzdigniti glas, napisati pritožbo in seveda ignorirat to trgovino v prihodnje. Prav si storila, da si delila izkušnjo z nami. Čeprav ne verjamem, da bo zaradi tega katera v bodoče bojkotirala to trgovino.

New Yorker je itak znan po temu, da imajo police in obešalnike natlačene do onemoglosti z oblačili ter prehodi med policami so tako ozki, da se je težko izmikati drugim strankam, pa tudi če imaš samo dve vrečki v roki. Obleke pogosto ležijo zmečkane na policah, velikokrat tudi po tleh, ampak trgovke redko vidijo take stvari.

Če bi bila na tvojem mestu, bi povedala na lep način trgovki, da tako se ne obnaša do strank. Kakšna opazka pa je to, da ti ni potrebno pomerjati kavbojk, ker itak ti ne bodo prav. Ne moreš imeti veliko kg preveč, ker sama jih imam 10, pa do sedaj nisem še našla tako velikih hlač v NY. Sicer ne hodim pogosto tja, ker mi niso všeč stvari.

Tudi na neprijaznie trgovke še nisem naletela v NY, ampak mogoče zato, ker jih nisem nikoli nič vprašala.

New Report

Close