Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nexen

Nexen

Kakšne so vaše izkušnje z letnimi pnevmatikami Nexen v manjših dimenzijah?

Continental, ki je vedno na vrhu po testih in je tud najdražja, stane 10 € več po komadu …to je faking 1€ razlike na mesec za komplet gum, v dobi treh let…in večina folka gre dejansko šparat pri takih stvareh za drobiž…..svašta…zapomnite si, pri gumah se ne špara…

Vem, jaz sprašujem, ker Me prosto zanima kakšno mnenje več od že prebranega. Na bmvjih videvam same Kitajce, zaenkrat še zimske.

Z večjo dimenzijo; čisto dobre izkušnje – a te zadnje imajo tudi dobre rezultate na neodvisnih testih.
Po občutku bi rekel da samo za odtenek prej začnejo drseti v mokrem ovinku od Dunlopa.

S pnevmatikami sem zelo zadovoljen kar ponuja Nexen, tako glede oprijema kot tudi obrabe.

S poletnim kompletom N Blue HD, sem prevozil cca 70k km v treh letih, jih bom pa kljub zadostni globini profila predcasno zamenjal, saj pocasi izgublja oprijem in cezdalje trsa postaja.

Zimske pnevmatike Winguard Snow G se obnesejo mnogo boljse kar se tice oprijema na snegu in mokri podlagi, vendar imam pogon na vsa stiri kolesa.

Razlika v primerjavi s Continental pnevmatiko ni primerljiva, saj je slednja v bistveno visjem cenovnem rangu tako po kvaliteti, varnosti kot tudi obrabi in porabi.
Sem si lastil Continental Premium Contact, vendar v moji dimenziji 17 zoll, je razlika cca 45€ za vsak kos pnevmatike.

Pnevmatika Nexen zadostuje za moje potrebe.

Je pa odvisno kaksen nacin voznje ima posameznik ter predvsem zdruzitev vozila, voznika in pnevmatik!!
Tako za nekoga zadosca 66kw, kot za nekoga 266kw..

Lp

Odvisno od modela. Nekateri so čist poden, spet drugi se vredu obnesejo (in so dobro ocenjeni na testih).

Mislim da tole drži.

SIcer pa:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N-Fera-SU1.htm

Mislim da tole drži.

SIcer pa:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N-Fera-SU1.htm%5B/quote%5D

Sprašuje za manjše dimenzije, pride N blue varianta. Imam občutek, da nexen proizvaja slabše gume v manjših dimenzijah.

New Report

Close