NEXT naročilo v SLO – informacija
Da podelim pozitivno izkušnjo, če bo še kateri prav prišla:
Ker v Sloveniji nikoli ne dobim prave dolžine hlač ( 36 inčev dolžina, pa velikost 38-40 naprmer je v SLoveniji misija nemogoče) in to po normalnih cenah, ne preko 100 eur za par hlač, ker je to po besedah slovenskih trgovcev “kao” izvenserijska velikost ( japajade, čedalje več je slovenskih deklet in fantov, ki so viji nad 180 cm in so normalno hranjeni, ne debeli, samo dolgi-pri nas še vedno velja nek JUS standard – če si visok, si nujno tudi debel) je padla odločitev, da poizkusim Next-ovo lijijo Tall XL ( extra long); Naročeno nekaj parov preko NEXT..co.uk za manj kot 100 evrčkov, v nedeljo ob 23h zvečer preko spleta iz naslonjača, ,naročeno prispelo danes z DHL-om( brez stroškov pošiljanja – ponavadi je DHL poštnina za tako pošiljko med 12-25 eur) Top, kot ulito- končo hlače in jeans, kjer lahko še petke obujem, pa so dovolj dolge
Evo, imajo novega rednega kupca Cene v eur nižje kot v funtih, brez poštnine v treh dneh roba tukaj. Mi je čedalje bolj jasno, zaka nekateri slovenski trgovci oblačil jamrajo, da ni kšefta.
Najprej, če mi zna kdo razložit, zakaj merska enota za hlače “par”? Ker par pomeni nekaj, kar je po dvoje, recimo par nogavic, par rokavic, par čevljev … Hlače imajo res dve hlačnici, ampak je vse skupaj 1 kos, ene hlače. Kot bi recimo rekli za pulover ali srajco, ker sta dva rokava, en par puloverja ali en par srajce. Ampak tega pa noben ne reče.
SSKJ: pár: skupina dveh enot: popravil je dva para čevljev; par nogavic; kupila je nov par rokavic / žuželka s tremi pari nog //
Kar se pa Nexta tiče, sem že naročila par stvari, vse ok, lepo, dobro mi stoji. Ni pa neka kvaliteta, črne jeans hlače v pol leta abšlesane, jopica zmuckana, na puloverju je na robu patenta na rokavu po par pranjih nastala luknjica … Tako da ne vem, če bom še kaj naročala. Bo pa po uveljavitvi Brexita to itak zapadlo pod carinjenje.
Hvala za tvojo podrobno povratno informacijo.
Etotigana, malce obrazločitve, da je par hlač tudi zelo in še kako pravilno:
https://svetovalnica.zrc-sazu.si/topic/1078/zakaj-uporabljamo-zvezo-par-hlač-za-ene-hlače
Nas so pred 30-imi leti učili pri pouku slovenskega jezika, da se lahko reče tudi par hlač – ke rimamo par nog
Off topisc: šment, imaš pa smolo – jaz imam še stvari, kupljene v Nextu pred cca sedmimi leti, sicer tudi Tall kolekcija, pa je še vse tipitopi. Je pa res, da imam kar po nekaj stvari na sezono, da ne drgnem vsak drugi tretji dan eno in isto. Torej različno kombinacijo za vsak delovni dan v tednu -ali pa kar za 14 ni kombinacij. In tako materiali pač: trajajo dlje……
Topla voda je že zdavnaj odkrita, pa mimogrede, pri nas jaz tudi kupim hlače, točno na inč dolžino.
[/quote]
no , daj mi predlagaj prosim: Številka 40, dolžina 36 inčev, pa cena okrog 25 eur. Lokacija, kje, znakma, kaj…… Po prenavitih cenah ne rabim, hvala. Oznaka na oblačilu: Long ali talll. Pa hvala!