Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nezahtevni objekt

nezahtevni objekt

Na parceli bi postavili brunarico. To je možno, je zazidalna. Zdaj pa ne vem, kakšna je razlika med objektom za lastne potrebe (enoetažna pritlična lopa) in pomožni kmetijsko-gozdarski objekt(kmečka lopa). Zraven je tudi gozd in travnik. Kaj pa če bi se odločili za vikend, vem, da potem rabimo že načrt in še vse drugo. Zanima me kakšni bi bili približni stroški?

LP VOLK

Mislim, da je enostaven objekt tisti, ki nima temeljev oz.ni vkopan, ampak ima točkovne temelje.

brunarica NI nezahteven objekt zanjo rabiš gradbeno dovoljenje.

Nezahtevni objekti so: drvarnica max 12m2), garaža (max 30m2), steklenjak (max 30m2), senčna uta, bazen, lopa za shranjevanje orodja (max 15m2), greznica, ograja, škarpa, kozolec, senik,…

No ma saj ne bi bila iz brun, ampak iz desk, sem se malo nerodno izrazila.
Rabiš gradbeno dovoljenje za gradnjo nezahtevnega objekta. Saj nebi bil vikend, je preblizu doma(5km) ampak ena baraka, da ne prevažamo vedno sem in tja kar tam rabimo. Tam bi imeli tudi manjši traktor. Zanima me samo kakšna je razlika med enoetažna pritlična lopa in kmečka lopa. Tisto z vikendom pa je bolj firbec.

LP VOLK

Dimenzije so druge. Kmečka lopa je do 30 m2, lopa za orodje pa 15 m2, razlike tudi v višini (Uredba o vrstah objektov glede na zahtevnost, Ur.l. RS št. 37/08). Lopo za orodje zgradiš ponavadi ob hiši, kmečko lopo pa ponekod lahko tudi na kmetijskih površinah. Pridobi si prej lokacijsko informacijo na občini, kjer ti piše, kaj vse rabiš in kaj je dovoljeno.
Oba sta nezahtevna objekta, za katera RABIŠ gradbeno dovoljenje, čeprav ti ni treba delati enakovrednega projekta, kot npr. za hišo.

New Report

Close