nezmožen za nočno delo..
lp,zanima me ali me lahko delodajalec odpusti,kajti postal sem nezmožen za delo ponoči imam zdravstvene težave jemljem tudi zdravila antidepresive ki so zelo močni.do tega me je privedel nenormalen delovni urnik.enostavno nemorem ostati buden na delovnem mestu.dobil sem potrdilo od svojega psihijatra da nisem sposoben za opravljanje nočnega dela katerga sem priložil svojemu delodajalcu kaj ti delovni učniki so nemogoči delamo tudi po 13 ur od 18.00 ure pa vse do naseldnjega dne sedme ure zjutraj.imam delovno pogodbo za nedoločen čas..zdravje sem si totalno uničil boli me hrptenica imam vrtoglavice padel sem v depresijo,in vse to mi je povzročlo delo in iskoriščevanje delavcev…
Z izvidom psihiatra in ostale zdravstvene dokumentacije te naj osebni zdravnik napoti na invalidsko komisijo. Ta je merodajna in se odloči ali si sposoben za nočno delo ali ne. V kolikor invalidska ugotovi, da nisi sposoben za nočno izmeno ti delodajalec odredi delo samo v prvi in drugi izmeni.
Grožnja o odpovedi delovnega razmerja je malo verjetna, saj mora delodajalec pošteno utemeljit, da nima dela zate.
Mora pošteno utemeljit pred komisijo, če je že podana stopnja invalidnosti. (to pa kar traja, žal).V kolikor pa ni, so papirji zdravstvenih delavcev le obvestilo delodajalcu, lahko upošteva, lahko ne, lahko delavca tudi odpusti brez problemov, če dela npr. podnevi nima, oz. če so turnusi. Žal je tako. In žal je tudi malo delodajalcev človeških.
Mora pošteno utemeljit pred komisijo, če je že podana stopnja invalidnosti. (to pa kar traja, žal).V kolikor pa ni, so papirji zdravstvenih delavcev le obvestilo delodajalcu, lahko upošteva, lahko ne, lahko delavca tudi odpusti brez problemov, če dela npr. podnevi nima, oz. če so turnusi. Žal je tako. In žal je tudi malo delodajalcev človeških.[/quote]
Podpis.
ps
posredujem ti ugovor sodelavca, katerega so hoteli odpustiti. Komisija je delodajalčevo utemeljitev zavrgla, z obrazložitvijo, da niso dovolj se potrudili da delavcu najdejo delo. Delavec sedaj dela normalno na drugem delovnem mestu.
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Komisija za ugotovitev podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi
Kotnikova ulica 15
1000 Ljubljana
Zadeva: Prošnja za izdajo negativnega mnenja komisije, glede odpovedi pogodbe o zaposlitvi.
Delodajalec xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, mi je invalidu III. kategorije pisno poslal obvestilo, v katerem piše, da mi bodo odpovedali pogodbo o zaposlitvi, ker za mojo preostalo dela zmožnost ni več dela v gospodarski družbi xxxxxx d.d., v kateri že dolga leta vestno in vzorno opravljam vsa dela, ki so mi bila dodeljena s pogodbo o zaposlitvi.
Ne strinjam se s tako namero delodajalca saj je v družbi xxxxxx ne samo veliko, ampak ogromno dela, ki bi ga glede na moje preostalo dela zmožnost lahko še opravljal.
Že kar praksa je postala v družbi xxxxxx d.d., da ko, neki delavec pridobi invalidnost, se nadrejeni niti približno ne potrudijo, da bi tak delavec še lahko delal, ampak enostavno predlagajo Kadrovski službi, naj takega delavca odpustijo. Žalostno toda resnično, poudarjam, če tudi je dela za dotično invalidno osebo več kot preveč.
Konkretno opisujem eno od mnogih del, kjer bi lahko še delal.
To je delo v skladišču, kjer delavcev celo manjka, delo pa je lahko sede, stoje ali izmenoma, kjer se za razne kupce sortira embalaža – škatle, ter se le to kompletira in zapre. Vse skupaj ne tehta več kot cca 2. kg. Pripravlja se kodne kartončke obešala, na katera se pričvrstijo orodja. Na kodne kartončke se nadalje »šiva« tako, da se na kartonček nastavi artikel, stroj pa pričvrsti artikel na kartonček…. in še in še bi lahko našteval…. Moje trditve, pa lahko predmetna komisija preveri sama.
Zaradi resničnega zavajanja Komisije za ugotovitve odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca prosim, da komisija ne ugodi delodajalcu v njegovem zahtevku in se do njega opredeli negativno.
Dela je za mene kot invalidna z znanimi omejitvami iz odločbe ZPIZ, več kot dovolj in bilo bi zelo nepošteno, da bi postal brez potrebe breme družbe in bi brez potrebe ždel na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in prejemal delno odmerjeno pokojnino, za nič dela.
Prosim, da moji prošnji ugodite, o vaši odločitvi pa me, če je mogoče pisno obvestite.
S spoštovanjem.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
Ti čisto nič ne razumeš.
Želim vam še naprej “veselo” jokanje in samopomilovanje. Ter nažiranje s tabletami.
Saj bo to odrešilo družbo in nas popeljalo v lepšo prihodnost.[/quote]
Vse razumem, vse mi je jasno, ostalo pa vem 🙂
Drži se svoje službice, pa nehaj druge porivati na barikade. Pri nas takim rečemo, da s tujim k.m udriha po koprivah.
Jaz berem Robijevo sporočilo drugače kot so nekateri podali komentarje. Kot ga virtualno poznam ni želel nič slabega, le dobesedno je želel povedat, da nas je treba res v tazadnjo brcnit, da se zganemo in nekaj sami naredimo zase.
Vilid je edini, ki res razume.
Drugi pa le s svojim razmišljanjem podpirajo izkoriščanje in nasilje, ki se potem odraža na splošno v družbi in v družinskih okoljih.
In takšni potem mene obtožujejo, da sem brez empatije. Ali pa mislijo, da bom jaz šel v neko drugo firmo, kjer nek psihopat izkorišča ljudi.
Robi, lahko je govoriti, če govoriš o množici. Pejmo na ceste, dejmo se zbunit, naredimo revolucijo.
AMPAK. V tej temi en revež sprašuje, ali ga lahko vržejo na cesto, ker se lomi in se bo najbrž zlomil zaradi dela. Najbrž gre za kakšnega varnostnika, ki so slabo plačani, delodajalec pritiska na njega in ga psihično zatira in izsiljuje z dejstvom, da lahko najde kadarkoli koga drugega. Morda ima doma družino za preživeti, morda ne. Vsekakor ni v zavidljivem položaju. Poskusi se vživeti v konkretno situacijo, poskusi razmišljati v strahu kot to počne on, potem pa odgovori.
Ker vse ostalo, kar seveda prav govoriš, temu revežu v tem trenutku ne pomaga. Če bi si s političnimi govori lahko napolnili baterije, bi se v Sloveniji najbrž vsi svetili ponoči….
Moji odgovori so točno takšni zato, ker sem se vživel v to konkretno situacijo.
Ne razumem vas dvoličnežev in ljudi s hlapčevskim razmišljanjem, ko neko temo odpre neka ženska, ki jo doma mož pretepa, ji vsi napišete, da se mora postaviti zase in narediti korak ter iti stran.
V tem primeru pa je treba biti hlapec in delati počasen samomor zaradi izkoriščevalca ???
Vsak se mora sam upreti in nehati biti žrtev.
Moje vodilo je, da sem raje v zaporu ali mrtev, kot pa suženj.
Drugi pa se sami odločite.