Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Neznalček

Neznalček

Kot otrok sem na veliko prebirala knjige o Neznalčku avtor je mislim Nikolaj Nosov.
Naslovi so Neznalček, Neznalček v sončnem mestu in Neznalček na luni. Če mogoče kdo ve, kje bi lahko kupila te knjige, prosim za pomoč. Sama jih ne najdem nikjer.

Hvala in lep pozdrav vsem

Barbara

kot otrok sem imel zelo rad knjigo Neznalček na luni. Šele kasneje mi je postalo jasno, da je bilo to čisto komunistično pranje možganov majhnim otrokom.

Ma ti si en navaden paranoičen gorenakovski bebo. Očitno so ti dobro oprali možgane.

Tudi meni je bil Neznalček med najljubšimi.

Tudi meni, očitno bi bil potreben ponatis!

Še zdaj se natanko spomnim, kako sem ga brala eno poletje ob popoldnevih, vedno po kosilu, ko sta šla babica & dedek malo odležat – na ležalniku, med slivovim drevesom, pa kosmuljevimi in ribezovimi grmi, še vedno slišim čebele, ki so se smukale okrog limonade na pladnju, vse 😉

Ne vem pa, kakšna bi se mi zdela zdaj, ko zelo težko berem otroške & mladinske … Najbrž bi ga bilo treba testirat na kakem današnjem mulcu 😉

Knjige o Neznalčku sem tudi sama imela izjemno rada. Glede pranja možganov pa, hja, res je ozadje pisanja zelo tendenciozno, zlasti se mi to zdi vidno v Neznalčku na Luni, ampak mislim, da lahko otrok knjige bere, ne da bi ta tendencioznost ali celo politična agitacija vplivala nanj. Za otroka je to le dokaj kakovostna literatura, odrasli pa se lahko ob njej hahljamo in se čudimo, kako tega v otroštvu nismo zaznali. Morda zato, ker je napisano dobro?!

Bebo – tebi so pa res dobro oprali tistih nekaj dekagramov možganov! A Sneguljčica ti je pa ljubša? In njenih 7 p….?

Tudi meni so bile te dogodivščine (ca. 40 let nazaj) zelo zanimive in zabavne. Bolj kot vse “klasične” pravljice.

Pošljite emajl vsem knjižnicam – vsake toliko namreč dajo v “odpis” knjige, katerih si že dolgo ni nihče izposodil.

LP, Blaž

Sama sem dobila neko knjigo izpred skoraj 50 let na Bolha.com, poizkusite

New Report

Close