neznana tel.št.
Mene so danes klicali s te telefonske številke in sem se javila in se je nek moški pogovarjal z menoj, ki se je trudil govoriti slovensko, naglas je bil bolj južni, v ozadju je bil nek šum. Je pa rekel, da kliče iz nove kbm, da bi mi rad predstavil nek nov paket (paket komplet), pa da če bi bila pripravljena se videt in pogovoriti o tem s kolegi v poslovalnici. Ko mi je to začel nekaj govoriti sem samo rekla, da nimam časa in sem prekinila. Po mojem je to nek nateg, ker kdo pa bi klical ob pol sedmih zvečer za promocijo paketov?
Mene so prejšnji teden klicali z 01 8888402 “iz kontaktnega centra NKBM”. Vedeli so moje ime in priimek, klicali so na mojo zasebno mobilno številko, ki jo pozna zelo omejen krog ljudi in ni nikjer objavljena, niti je ne dajem za nobene nagradne igre in ostale lovilce osebnih podatkov.
Alarmantno.
Vztrajal sem, naj povedo, kje so dobili moje osebne podatke (baje da iz NKBM, ker da sem njihov komitent – povem, da nisem, potem pa spremenijo, da kličejo iz Banke Celje in/ali Reiffeisen banke, ker baje da so se pred kratkim združile v eno – Novo KBM banko in da sem gotovo njihov komitent) Opomnim jih, da ribarijo v kalnem.
Vztrajam naprej, naj mi klicateljica pove svoje ime in priimek ter naziv klicnega centra, da bom vložil uradno pritožbo zoper kršenje zakona o varstvu osebnih podatkov, pa pravi, da ji je ime Mojca, primka in ostalih informacij pa da ne potrebujem vedeti.
Vztrajam naprej, naj mi veže nadrjenega in ko se oglasi “nadrejena” povprašam po istih informacijah kot go. Mojco, pa se “nadrejena” predstavi kot Anja, čez minuto pa se preimenuje v Stano, tudi ona uboga reva brez priimka.
Vztrajam, naj mi pove uradni naziv “kontaktnega centra” od koder kliče, pa Anja/Stana pravi, da je to skrivnost, ki mi je e more zaupati in da je dovolj, da vem, da so kontaktni center NKBM in da mi lahko pove naslov poslovalnice NKBM locirane na Slovenski cesti v Ljubljani
Skoraj sem že sestavil pisni zahtevek naslovljen na NKBM za pojasnilo, od kod naj bi prejeli moje podatke in jih uporabljali brez mojega izrecnega privoljenja, potem pa vtipkam v google to tel. št. in preberem, da se drugim dogaja podobno.
Najbolj me skrbi, od kod jim moji podatki. In ali prijaviti policiji.
Ravnokar prejela klic s številke 01 888 8454. Te številke zgoraj ne omenjate, vendar je podobna. Sem se oglasila, nek gospod mi začne po hrvaško govoriti kot navit, za neko platformo, kao da kliče iz Ljubljanske borze. Wtf. Ko sem rekla da nisem zainteresirana je kar dol vrgel, niti nasvidenje rekel. Skrajno čudno. Tudi jaz blokirala št.