Nezreli, zreli, avanturisti, družinski ljudje?
Tule gor berem kot, da sta le dve skupini ljudi.
Eni so super in fajn družinski ljudje, očetje, mame.
Vsi ostali, ki pa to niso pa naj bi bili kar nekaj slabšega, nezreli in tako naprej?
Recimo kaj je neresnega, nezrelega, če nek 30, 40, 50 letnik oz. starejši dela drugače? Hodi v službo (torej si služi svoj denar). Ni pijanec, se ne drogira ali kaj takega. Nima pa družine, ker mu do tega ni. V prostem času se ukvarja s športom, potuje. V nedeljo mi ni do tega, da bi hodil z otroci na sladoled, ker gre raje recimo smučat ali pa na kolo.
POleti mu ni do tega, da bi šel na morje na Hrvaško in se recimo na nekem otoku ali Istri pražil dva tedna. Gre raje recimo na treking v Nepal, Peru ali kaj takega.
Ob večerih ne hudi na žure in ne pripelje vsak vikend druge bejbe ali tipa za seks. Ampak gre raje recimo v gore, na izlet, v opero, karkoli pač.
Kaj je v zgornjem opisu takega, da bi lahko rekli, da je nezrel, da je nedorasel?
Namreč tu gor dobivam občutek, da vsakega, ki nima otrok takoj proglasite (eni, ne vsi), da je nezrel.
Odvisno, kok je star, a veš.
Ker od zrelega človeka se v neki dobi pričakuje spoznanje, da on ni center sveta in da
so na planetu poleg njega še drugi ljudje. In se preusmeri od sebe na druge.
Da ne obstaja samo uresničevanje lastnih želja in užitkov, ampak se da na svetu pustiti
trajnejši, bolj globok pečat.
Pa ne govorim o otrocih.
Moj lajf je podoben zgoraj opisanem.
Čez vikend grem namesto v šoping z otroci na čistilno akcijo pobirati smeti za packi. Vidiš vse mogoče, od planic, do ovitkov sladkarij, do razno raznih igrač, apartov, vsega. Eni gredo v šoping, potem smeti zmečejo v naravo. Drugi, mi nezreleži pa potem to pobiramo na čistilnih akcijah. Kot prostovoljci.
Da ne pozabim. Tudi med družinami so taki, ki veliko potujejo po svetu, športajo, čeprav imajo otroke. Tudi namesto na sladoled ali v trgovino peljejo otroke v gore, na potovanje . Kolesarijo z dojenčki, jih nesejo v gore v nosilki.
da imaš otroka, ne rabiš biti zrel niti odgovoren, ampak samo dovolj ploden. otroke imamo zaradi svojih želja, (eni tudi zaradi nerodnosti), tako da to sploh ni relevantno pri odgovoru, kdo je zrel ali kdo ne.
Kot je ta? :
Vsak zrel osebek si ustvari familijo. Nezreli pa športajo, izletkajo, potujejo. Nič koristni torej.
Eh, monovci, ki imajo pusto življenje, druge preprosto obtožijo, da so neresni.
V resnici so pa nevoščljivi, ko vidijo kako eni uživajo na potovanjih, pri hobijih. Kako gredo namesto na roditeljski sestanek na kolo. Ko gredo namesto na tekmo z otrokom raje na Dunaj na izlet. Sami so se odločili imet otroke. Zdaj jih pa moti, če nenkomu ni treba se ubadat z raznimi družinskimi zadevami.
Bolj bizarne opredelitve, kaj pomeni bili zrel in resen nisem še prebrala,,,, :/
Zrelost se nanaša na to, da veš, kaj hočeš, da imaš pošlihtane zadeve v glavi, da si odgovoren, da se zavedaš, da imajo tvoja dejanja tudi posledice, in ja – da misliš tudi na koga drugega, ne zgolj samo in izključno na sebe. Človek, katerega življenje poteka kot beg pred odgovornostmi, beg pred odločitvami, beg pred (lastno) bolečino (po možnosti v zameno za veliko bolečino bližnjiih), ni zrel človek. Je človek, ki beži, ker se ne zna soočiti z realnostjo.
Če imaš družino, še nisi zrel. Je pa res, da odgovornost večino prisili, da postanejo zrelejši.
Kljub temu je tam zunaj še na tone ljudi z družinami, ki so popolnoma nezreli. Družina te ne naredi zrelega. Potovanje v Nepal te pa ne naredi nezrelega.
Na kraj pameti mi ne pride, da bi šla kolesarit z dojenčkom. Pa ne zato, ker sem resna. Ampak lena… in se mi ne da. Too much trouble. Bom šla z otroci kolesarit in v Nepal, ko bodo malce zrasli. Zdaj grem na morje z njimi ali potovat brez njih.
Glede resnosti … pravkar sem preživela fenomenalen vikend z moškim, ki ga ne bi mogla opisati kot resnega. In se smejala ves vikend. In bila tako dobre volje kot že dolgo ne. Resnost is overrated.
Bolj bizarne opredelitve, kaj pomeni bili zrel in resen nisem še prebrala,,,, :/
Zrelost se nanaša na to, da veš, kaj hočeš, da imaš pošlihtane zadeve v glavi, da si odgovoren, da se zavedaš, da imajo tvoja dejanja tudi posledice, in ja – da misliš tudi na koga drugega, ne zgolj samo in izključno na sebe. Človek, katerega življenje poteka kot beg pred odgovornostmi, beg pred odločitvami, beg pred (lastno) bolečino (po možnosti v zameno za veliko bolečino bližnjiih), ni zrel človek. Je človek, ki beži, ker se ne zna soočiti z realnostjo.
Če imaš družino, še nisi zrel. Je pa res, da odgovornost večino prisili, da postanejo zrelejši.
Kljub temu je tam zunaj še na tone ljudi z družinami, ki so popolnoma nezreli. Družina te ne naredi zrelega. Potovanje v Nepal te pa ne naredi nezrelega.
Na kraj pameti mi ne pride, da bi šla kolesarit z dojenčkom. Pa ne zato, ker sem resna. Ampak lena… in se mi ne da. Too much trouble. Bom šla z otroci kolesarit in v Nepal, ko bodo malce zrasli. Zdaj grem na morje z njimi ali potovat brez njih.
Glede resnosti … pravkar sem preživela fenomenalen vikend z moškim, ki ga ne bi mogla opisati kot resnega. In se smejala ves vikend. In bila tako dobre volje kot že dolgo ne. Resnost is overrated.[/quote]
1Like
Torej zakaj samski30letnik, 40letnik, 50 letnik (ali pa tudi ne samski, samo, da nima otrok), ki ga opisujem naj ne bi imel pošlihtano po glavi? Kdo pravi, da misli samo nase? Pred čem misliš, da beži? Po čem to sklepaš? Po čem sklepaš, da ni odgovoren? Verjetno bi hitro ostal brez službe, če bi se obnašal neodgovorno. Posledično tudi brez strehe nad glavo in tako naprej.
V primeru oseb, ki jih jaz opisujem, ni nobenega bežanja, niso neodgovorni. Tako, da ne vem zakaj taka podtikanja in sklepanja?
Ta pa je dobra. Da bi bili moški, ki imajo otroke zreli! HA HA HA HA HA
Ta pa je dobra. Da bi bili moški, ki imajo otroke zreli! HA HA HA HA HA[/quote]
Večina jih ja.
So pa vsi tisti, ki namernno ne želijo imeti otrok, nezreli.
Sploh ženske. Samo nezrele afne si namislijo, da ne bodo nikoli imele otrok.
Ta pa je dobra. Da bi bili moški, ki imajo otroke zreli! HA HA HA HA HA[/quote]
Večina jih ja.
So pa vsi tisti, ki namernno ne želijo imeti otrok, nezreli.
Sploh ženske. Samo nezrele afne si namislijo, da ne bodo nikoli imele otrok.[/quote]
Farovški psihopat 😀
Vau, cel dan sem smučala. Uživala na polno. Noro. Zdaj pa berem, da to spada pod neodraslo. Kako se sekiram.
Torej zakaj samski30letnik, 40letnik, 50 letnik (ali pa tudi ne samski, samo, da nima otrok), ki ga opisujem naj ne bi imel pošlihtano po glavi? Kdo pravi, da misli samo nase? Pred čem misliš, da beži? Po čem to sklepaš? Po čem sklepaš, da ni odgovoren? Verjetno bi hitro ostal brez službe, če bi se obnašal neodgovorno. Posledično tudi brez strehe nad glavo in tako naprej.
V primeru oseb, ki jih jaz opisujem, ni nobenega bežanja, niso neodgovorni. Tako, da ne vem zakaj taka podtikanja in sklepanja?[/quote]
Osebe, ki jih ti opisuješ, so lahko zrele ali pa ne. To, kar ti opisuješ, nima nobene zveze z zrelostjo.
O tem kdo pred čim beži, ni treba sklepati. Ponavadi ti kar lepo pove. Na forumu ali v RL.
Še ena tema debele starunklje…
Ej, ti si pa spet nekam veliko tu. Kaj maš že dopust?…
Vsi čakamo na tisti dan, na prijetno presenečenje, ko nas bo gospodična Ronka/Starunklja/Multinik presenetila s svežino, širšim pogledom izven škatlice, da ne bomo vedeli, da gre za njo. 🙂
vsak po svoje – bohinc pa s kolom ☺
da mi le kdo ne krade časa, denarja, časti …
Glede resnosti … pravkar sem preživela fenomenalen vikend z moškim, ki ga ne bi mogla opisati kot resnega. In se smejala ves vikend. In bila tako dobre volje kot že dolgo ne. Resnost is overrated.[/quote]
1Like[/quote]
+1
Ej, ti si pa spet nekam veliko tu. Kaj maš že dopust?…[/quote]
Ja, tvojo ženo natepavam.
Je pustil službo. Vse za to, da si dvigne kvaliteto svojega socialnega življenja. 🙂
Je pustil službo. Vse za to, da si dvigne kvaliteto svojega socialnega življenja. :)[/quote]…in to z mojo ženo, a ne? 😛
Pa glih z mojo!? 😀
Forum je zaprt za komentiranje.