Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nezreli, zreli, avanturisti, družinski ljudje?

Nezreli, zreli, avanturisti, družinski ljudje?

P.S.: Tudi živali se v naravi razmnožujejo skladno z ugodnostjo okolja. Za razliko od človeka tam narava pobije več mladičev, čeprav se nekatere v določenih situacijah niti parijo ne. Lahko pa se pa plodimo dalje in selekcijo prepustimo sistemu. Morda bodo tulkajšnji zagovorniki naravno danih vlog moškega in ženske bolj navdušeni nad tem načinom.

Problem je ta, ker ljudje delamo ravno obratno. Kjer je največja revščina, se najbolj
množimo.
In to gre potem eskponentno, najmanj izobraženi imajo največ otrok, v najboljšem primeru
imamo potem tole:

http://www.imdb.com/title/tt0387808/

v najslabšem pa seveda popolno izumrtje.
Še vedno pa ne razumem logike, naj razmnoževanje”prepustimo” ravno tem – najrevnejšim
in najbolj nesposobnim, sami pa se mu odrečemo?

Saj ni obratno.
Revščina predstavlja večje tveganje za bolezni, vojne, lakoto…..
V urejenih razmerah je zato večji občutek varnosti in zelo redkokateri otrok umre.

Saj ni obratno.
Revščina predstavlja večje tveganje za bolezni, vojne, lakoto…..
V urejenih razmerah je zato večji občutek varnosti in zelo redkokateri otrok umre.[/quote]

???
Malo si poglej povprečno število otrok na prebivalca v razmerjih
bogate države – revne države
revne družine – premožne družine
izobraženi starši – neizobraženi starši

Tile, kar ti pišeš se bere tako, kot da imajo oboji enako št. otrok, samo pri revnih jih
več umre?

Bolj si izobražen , razgledan, manj potrebe čutiš po širjenje svojih genov. Znaš kaj drugega ustvarii in pa predvsem znaš razmisliti, da v tak svet ne boš spravljal otrok.

Problem je ta, ker ljudje delamo ravno obratno. Kjer je največja revščina, se najbolj
množimo.
In to gre potem eskponentno, najmanj izobraženi imajo največ otrok, v najboljšem primeru
imamo potem tole:

Še vedno pa ne razumem logike, naj razmnoževanje”prepustimo” ravno tem – najrevnejšim
in najbolj nesposobnim, sami pa se mu odrečemo?[/quote]

Se strinjam to JE problem, ampak do tega pa pride, ker so pametni, dejansko pametni, in razmišljajo, in uvidijo, da je imeti otroka slabo, ker ga pošiljaš praktično v eno najslabših projekcij prihodnosti vse od časev 1939….. v zadnjih 80 letih, je vsako leto/dan bil bolj optimističen, kot je današnji…..

In samo pametni dojamejo da odločitev za otroka danes, je enako kot da hočeš otroku slabo pesimistično naravnano prihodnost….. jaz svojemu tega ne bi želel.

Neumni(manj izobraženi) pa to ne mislijo. Ampak za njih bo pa poskrbela narava, in tudi skrbi, (gripe, tsunamiji itd) Narava bo vedno našla pot kako zreducirat število ljudi (in živali) to je logično.

Vse kar je naša dolžnost je, to, da ne spustimo azijcev/afričanov ipd v naše okolje, to je edina napaka in nezrelost naše politike….. Pa ne zato ker bi bili rasisti, ampak če jih spuščamo, v okolje, ne naredimo nič, ker prerazporejamo ljudi po Svetu, nas je vedno manj oni prevzemajo naše okolje, in s tem samo oddaljujejo čistko azijcev in afričanov s strani narave….. sicer afričane lahko očistimo mi takoj, samo za 5 let prepovemo mednarodno pomoč vseh organizacijv Afriko….. garantiram nižanje prebivalstva za 10% 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

množimo.
imamo potem tole:

in najbolj nesposobnim, sami pa se mu odrečemo?[/quote]

To pa ni tako. Vprašanje je, kdo je bolj sposoben?
Tisti, ki mu je jurij, dva premalo, ali tisti, ki mu je 200 dovolj.

množimo.
imamo potem tole:

in najbolj nesposobnim, sami pa se mu odrečemo?[/quote][/quote]

Se strinjam to JE problem, ampak do tega pa pride, ker so pametni, dejansko pametni, in razmišljajo, in uvidijo, da je imeti otroka slabo, ker ga pošiljaš praktično v eno najslabših projekcij prihodnosti vse od časev 1939….. v zadnjih 80 letih, je vsako leto/dan bil bolj optimističen, kot je današnji…..

In samo pametni dojamejo da odločitev za otroka danes, je enako kot da hočeš otroku slabo pesimistično naravnano prihodnost….. jaz svojemu tega ne bi želel.

Neumni(manj izobraženi) pa to ne mislijo. Ampak za njih bo pa poskrbela narava, in tudi skrbi, (gripe, tsunamiji itd) Narava bo vedno našla pot kako zreducirat število ljudi (in živali) to je logično.

Vse kar je naša dolžnost je, to, da ne spustimo azijcev/afričanov ipd v naše okolje, to je edina napaka in nezrelost naše politike….. Pa ne zato ker bi bili rasisti, ampak če jih spuščamo, v okolje, ne naredimo nič, ker prerazporejamo ljudi po Svetu, nas je vedno manj oni prevzemajo naše okolje, in s tem samo oddaljujejo čistko azijcev in afričanov s strani narave….. sicer afričane lahko očistimo mi takoj, samo za 5 let prepovemo mednarodno pomoč vseh organizacijv Afriko….. garantiram nižanje prebivalstva za 10% :)[/quote]

Če še ne veš, multikulturnost je dejstvo.

Men res ni jasno. Otrok ne imet, imigrantov ne spuščat noter, se pravi – zadnji naj ugasne
luč, al kako?

Morda bi se pa kakšna oblast ob tem zamislila, da je treba kaj sistemsko korenito spremenit, če ne želijo vladat le sami sebi. 🙂

Narobe, zakaj vsako zmanjševanje populacije povežeš z številko nič (zadnji naj ugasne luč) Evropi in Svetu ne bi manjkalo nič, če bi bilo v Evropi 150 milijonov ljudi oz. 2,5 milijardi na Svetu…….

Nisem nikoli dejal, da bi vsi morali nehat rojevat, ampak da bi morali naravni prirastek bit konkretno negativen, dokler ne znižamo raven prebivalcev na bistveno nižjo mejo. Seveda tak ”ukrep” ali smer, je nekoristna, če to ne počne cela Evropa (večina Evrope) in če se enostavno spušča not ljudi iz drugih kontinentov….. oz da se popravim, če se notri spušča NEIZOBRAŽENE ljudi iz drugih kontinentov….. ki ne znajo jezika države v katero pridejo, njihov profil izobrazbe ni primeren ipd.

Seveda bi se potem srečali z drugimi problemi, začelo bi se treba podirat odvečne hale, bloke, hiše in aktivno zagnat nazaj pogozdovanje, in vračanje naravnih površin……

Vsaka država bi morala se zavezat, v EUju da bo letno zmanjšala število ljudi za 1% (naravni prirastek in priseljevanje) in spremenila XY km2 nazaj iz pozidanih površin v naravne……

10 let v zgornjem tempu, pa bi rešili zelo veliko!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Da se ne bo slišalo spet po nacistično, s tem mislim, da pač spodbujajo odočitve proti zanositvam in neizdajo viz, državljanstev in ostalega. Dodatno obdavčitev ljudi ki se odločijo za otroke ipd.

Meni se tak človek ne zdi nezrel. Poznam kar nekaj poročenih z otroci, ki so nezreli in neodgovorni tako da zame samo to ni merilo.

Da se ne bo slišalo spet po nacistično, s tem mislim, da pač spodbujajo odočitve proti zanositvam in neizdajo viz, državljanstev in ostalega. Dodatno obdavčitev ljudi ki se odločijo za otroke ipd.[/quote]

Imamo pa ravno obratno. Dodatno smo obremenjeni samski.
Recimo plačuješ za porodniške, za šolnine otrok, za otroške dodatke.
Starši pa dobijo to pa olajšave pri dohodnini pa še kaj bi se našlo.
Tako, da finančno se ne splača biti samski. Imaš pa predvsem svobodo. Lahko počneš kar češ. Tako, da če izbereš svobodo, boš ostal samski.

Da se ne bo slišalo spet po nacistično, s tem mislim, da pač spodbujajo odočitve proti zanositvam in neizdajo viz, državljanstev in ostalega. Dodatno obdavčitev ljudi ki se odločijo za otroke ipd.[/quote]

Tako, da finančno se ne splača biti samski. Imaš pa predvsem svobodo. Lahko počneš kar češ. Tako, da če izbereš svobodo, boš ostal samski.[/quote]

AJa, ne nujno samski. Lahko v razmerju, vendar brez otrok. Pa ti ostane svoboda.

Tako, da finančno se ne splača biti samski. Imaš pa predvsem svobodo. Lahko počneš kar češ. Tako, da če izbereš svobodo, boš ostal samski.[/quote]

Kdo bo zate skrbel po 70 letu, ko se boš upokojil?

Kdo bo zate skrbel po 70 letu, ko se boš upokojil?[/quote]

Kaj misliš, da si ne plačujem za penzijo?
Moj denar koristjo sedaj drugi upokojenci. Jaz bom pa od tistih, ki bodo takrat vplačali.
Ne skrbi. Plačevali bomo 40 ali več let. Ven dobivali pa par let. Tako, da bo vplačilo dosti večje kot izplačilo. Vsaj za mojo generacijo.

Hočeš rečt, da izobraženi nimajo otrok? Ne bo držalo, veš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Hočeš rečt, da izobraženi nimajo otrok? Ne bo držalo, veš.[/quote]

TI verjetno nisi ravno izobražen, glede na to, kar si razumel iz mojega zapisa.

Kar češ? Mislim, da za samske veljajo enaka družbena pravila (zakoni), kot za vezane. Svoboden boš torej, ko boš umrl, nič prej. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Hočeš rečt, da izobraženi nimajo otrok? Ne bo držalo, veš.[/quote]

TI verjetno nisi ravno izobražen, glede na to, kar si razumel iz mojega zapisa.[/quote]
To sploh ni pomembno, kaj sem jaz. Izobražen kot sem ali pa nisem, poznam mnogo izobraženih, ki imajo otroke, družine. Da ne čutiš potrebe po širjenju genov, se pa vzroki skrivajo vse prej drugje, kot pa v izobrazbi. Na primer, nimaš primerne partnerke, nisi imel dobrega zgleda v primarni družini, strah pred odgovornostjo, pomanjkanje časa itn itn.

‘Širjenje genov’ nima prav nobene veze z naravno željo po otrocih, kjer se z načrtovano nosečnostjo s pomočjo kontracepcije pari odločijo za natanko število otrok, ki jih želijo imeti. In ta naš svet sploh ni tako slab v primerjavi s 3. svetom, kjer živijo v obupnih razmerah in nimajo niti za hrano, tam se pa rojevajo nenačrtovano.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če zvezo razlagaš kot obliko “zapora”, potem je vsekakor bolje, da ostaneš samski in brez otrok. Otroci rabijo oba starša, kjer starša družinsko zvezo doživljata kot nekaj lepega in ne kot zapor.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

vidim, da vas je ogromno, ki živite, kakor pač že živite in je za vas edino tak način življenja pravilen. Oz normalen. Meni je vseeno, kako kdo živi, vidim kako se naprimer skela povsod repenči in meče ven. Čudno, da ima čas viset tu gor.
če nočem otrok, jih pač nočem. In?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close