Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu NFO o Tečaju varne vožnje, podaljševanju vozniškega

NFO o Tečaju varne vožnje, podaljševanju vozniškega

Pozdravljeni. Potrebujem malo informacij, oz nasvetov, napotkov, kako in kaj naprej. Naredil sem izpit za avto dne 17.17 2012, poteklo mi je 17.7 2014. Tečaja varne vožnje nisem še opravil. Če sem iskren, doma ni ravno denarja na pretek, da bi ga stran metal še za neke dodatne tečaje, zato sem se odločil, da počakam do zadnjega trenutka upajoč, da ta tečaj na vranskem oz logatcu ne bo več obvezen. Že tako so me ure vožnje stale kubik enga dnarja, da ne omenjam še, cpp pole pa komisije( kateri so nekateri tud boh se jih usmel, ko en jebi veter), ter bogega zdravniškega pregleda itd. No saj nima veze, če bom samo jamral kok je use u k****, kok je use skupaj enga dnara blo zmetanga za ušiv izpit za avto, ne bo nič bolje, oz ne bo rešilo moje težave katero imam sedaj. Sedaj je kar je. In lejga zlomka sem bil nepozoren in mi ej vozniško dovoljenje poteklo pred 3 meseci. Sedaj potrebujem nasvet.

Prebral sem na svoji upravni enoti, da lahko po 2h letih podaljšam vozniško dovoljenje še za eno leto, vendar moram v temu letu obvezno narediti tečaj varne vožnje, drugače moram ponovno opravljati celotni vozniški izpit.. Pa me zanima, Kaj moram narediti, da podaljšam vozniško dovoljenje. Verjetno to use urejam na svoji upravni enoti. Je podaljšanje izpita pljačljivo? Ali obstaja kaka opcija, da se prijavim na prvi termin možen za Vransko oz Logatec, kljub temu, da mi je uradno izpit že potekel? Rad bi opravil že enkrat to zadevo z vranskim da imam potej mir.

Zato napršam koga z izkušnjami na tem področju, kako in kaj za naprej, naj mi nekdo svetuje kaj narediti. Močno upam, da nisem tako zamočil, da bi bilo potrebno ponovno opravlanje vozniškega izpita. Ker če ne se mi bo zmešal.

Probam tudi sam kaj pobrskati po raznih forumih, vendar je to nekako misija nemogoče, ker dejansko mrgoli trollov. Vsi nekaj govorijo blebetajo debatirajo so razene razparave, z čudno sumljivimi zaključki, a dopovejo leđit nič pametnga, tako da dejansko nisem še zvedel nič uporabnega. Če bi imel še vizitko oz kontakt od mojega inštruktorja vožnje bi njega poklical, ter prašal z nasvet, vndar sem žal izgubil kontakt, zato se obračam na vas.

Še enkrat hvala za pomoč, ter nasvet.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni, na UE, pri podaljšanju v.d., navedite, da ste bili odsotni dalj časa odsotni ali bolani in upajte, da ne bodo zahtevali dokazil. Morda vam podaljšajo rok za eno leto. Predlagam tudi, da čim prej opravite tečaj varne vožnje. Če vam ne podaljšajo roka za podaljšanje v.d. boste morali ponovno opravljati v.d. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Pozdravljen lsasha, sploh se nimaš kaj sekirat, jaz sem opravljal varno vožnjo 11 mesecev po izteku vozniškega dovoljenja, in ko sem šel ns UE podaljšat me niso niti vprašali zakaj nisem prej naredil tečaj varne vožnje, sem jim že začel razlagati zakaj nisem prej naredil tečaj, pa so mi rekli da sploh ni važno, kadarkoli lahko podaljšam v.d. Problem bi bil ,če bi kot si ti navedel da po izteku podaljšaš v.d še za eno leto in v tem času ne opraviš tečaja varne vožnje potem bi moral od začetka opravljati izpit.
lep pozdrav
Saša

Pozdravljeni!
Zanima me ali mi lahko kdo svetuje oziroma pove kaj me čaka, saj se mi je zgodilo naslednje. Varno vožnjo sem si za eno leto podaljšala pred 21. letom, trajati bi mi morala torej do 6.11.2015. Včeraj, ko sem se prijavljala na varno vožnjo pa sem ugotovila da mi je vozniško poteklo pred enim mesecem, zaradi zdravniškega, nosim namreč očala in kot kaže traja zdravniški samo 3 leta. Na zdravniški grem pred varno vožnjo, zanima pa me ali bom imela na upravni enoti zaradi tega kakšne težave pri podaljševanju izpita? Ali mi, če prinesem potrdilo o varni vožnji in zdravniško potrdilo ne bodo preveč komplicirali, saj bi načeloma morala imeti čas za opravljanje varne vožnje vsaj še slab mesec. Zelo me je strah, da bi zaradi tega ostala brez izpita. Hvala za odgovor in LP

Pozdravljeni, za točen odogovor povprašajte na upravni enoti. Če se vas bodo malo “usmili” naj nebi imeli težav, če vse opravite pred 6.11.15. Drugače je pravilen postopek, da najprej opravite zdr. pregled in podaljšate veljavnost vozniškega dovoljenja (v.d.), (žal samo do 6.11.15) in nato pred tem datumom opravite tečaj varne vožnje (v.v.) in nato še enkrat podaljšate v.d. Namreč za udeležbo na tečaju v.v. naj bi imeli veljavno v.d. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close