Ni dedka Mraza v službi
Nostalgija346, 15.11.2023 ob 23:31
Dober večer vsem!
Prosim za nasvet – žal je tako, da v najinih službah ni možnosti, da bi otroke obdaroval dedek Mraz. Saj vem, da ni ‘konec sveta’ in da nas pestijo groznejše skrbi … a vsemu navkljub se spominjam svojih mladih dni in tistega sladkega pričakovanja, ko sva z bratom dobila vabilo na ‘dedka Mraza’. Koliko pričakovanj, koliko veselja!
Ali obstaja kakšna možnost, da svojima otrokoma pričaram to veselje?!
Hvala in vse dobro!
To je pa res ostalina socializma. Pojdi delat v javne zavode, tam še ohranjajo te bedaste običaje.
Vsi, ki imamo iz otroštva lepe spomine na Dedka Mraza kot otroci res nismo razmišljali o komunizmu. Zato ljudje še vedno ohranjajo ta spomin. Je trajalo še veliko let po osamosvojitvi, da je Dedka Mraza v SLO izrinil Božiček. Tudi Božiček je izum kapitalizma. Edino Miklavž je bil zgodovinska oseba in hkrati navdih za Božička.
Ja, 28.11.2023 ob 21:21
Če želiš Dedka Mraza, pejd v Rusijo , samo tam ga imajo. Pravi Slovenci imamo Miklavža, vse ostalo je za Jugo komunistično zalego.
No, tudi pri nas doma nosi še vedno Dedek Mraz. Je nosil meni in nosi mojim otrokom. Pač v moji tradiciji ni ne Miklavža in ne Božička. In se mi zdi precej hinavsko, da se človek “obrača po vetru” in z zamenjavo sistema postane ves pobožen, če prej ni bil.
V navadno plastično vrečko daj tri pomaranče, eno čokolado Gorenjka in pet navadnih cukrov, res kompresiranih sladkorčkov, zavitih v aluminijevo folijo. To sem jazz dobila vsako leto od uradnega dedka mraza. Pa rečte, da nismo bili skromni 😜 To vrečko daj enemu namaskiranemu bradaču, da izroči otrokom. Jugoslavija !
Smo imeli srečo, ker so hodili po bajtah parklji, Sv Miklavz, potem Bozicek in nazadnje dedek mraz 😉
Žal so danes drugi časi in takrat smo imeli velik manj vsega in znali smo cenit male stvari. Pa klafuta vzgoja je bila delujoča…Se pomnim, da si vedno pomisljiv preden si kaj ušpičil in prišel do zaključka, da se neboš izognil, ko foter zvedel…Js pa zdej, ko vcasih mami men lepo govorim sinu in upam da se ga bo že enkrat prijelo, po nesto poizkusit…pa pravijo, da je klafuta nasilje nad otrok….js pa sam vem, da boljše vzgoje ni…takoj ima učinek pa po večini je držala dolgo