Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ni denarja, bom sama

Ni denarja, bom sama

Navadni jupol prva roka 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vode, druga in tretja roka 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Pol pralna ali pralna jubgold oz. spektra -5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vode…

to sem našla od DDDR-ja, a rabim podnapise

kaj je prosim prva roka, druga tretja…a prvi nanos, drugi..

a je treba tolikokrat bavati?

pred leti sem kupila v top shopu pribor za pleskanje..ima kdo to? tak zelen je bil? zakaj…ker ko sem takrat barvala mi je vse prišlo valovito…mi lahko kdo prosim pomaga s praktičnimi nasveti, kako narediti steno ravno?

prej je treba steno “zagipsati” .. kako dolgo se mora potem gips sušiti prosim?

Odgovor ene amaterke, ki občasno kaj popleska:
Stene pred barvanjem ni treba gipsati – izravnalno maso uporabiš le, če stena ni ravna ali ima vbokline, je kaj okrušeno itd.

“roka” pomeni nanos, prav si uganila.
Sama nikoli ne barvam s tremi nanosi, največ z dvema – če so stene (hm, kot so zdaj) še res potrebne osvežitve.

Pojma nimam, kako redčim Jupol – pač dodam toliko vode, da ne nanašam na stene kaše, ampak malce gostejše mleko.

Splača se investirati v nakup kvalitetnih “mačkov” in čopičev za pleskanje.
Eden od razlogov za reliefni vzorec je pregosta barva, neenakomerno nanešena s pleskarskim valjem, drugi razlog je valj sam, tretji – pojma nimam.

Če ni novogradnja, ne rabiš tolk nanosov-rok…
Tisti top šit pust pri miru….
Pejt v Mavrico in si po RAL karti izberi barve(vmes preveri kolk je cena za liter( 5 € je ok cena), ker če si izbereš napačno nianso, te lahko pride tud 15-20 € za liter..), dodaj 5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vode in fajn zmešaj…nabavi dober penzel-žima, 10 cm valjček(ne umetnega)+ ročaj, 25 cm valjček z tanjšimi ščetinami(en rang nad najtanjšimi) + teleskopski ročaj….
Za črte uporabljaš vsaj 2 m vasevago , svinčnik, krep rumen malarski trak…

Z enim litrom polpralne ali pralne barve prebarvaš kar nekaj m2 v dveh rokah, ker je zelo pokrivna…zato brez panike…

Izogibaj se latex barv…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Stene se izravnava najboljš s kitom od Spektre-fertik prštimana in lahka za brusit..rabiš še rosfrej plazno in alu lajšto, pa šmirgl…kit se posuši v enem dnevu, tud če je debelejši nanos -2-3 mm…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Vse to je res…neprava barva(jupol v hobuku je obupen), neprava redčitev, nepravi valjček in bistveno- neprava tehnika…treba je barvat hitro in to tko ,da se dela čimdaljše gibe(od stropa do podna naenkrat in nazaj)…
Ja, malanje sploh ni tko simpl…

DRRR, k se spoznaš, kakšne so pa cene malarjev v Ljubljani? Kaj je še sprejemljivo?
Hvala za odgovor!

Obupne cene so….mal pejt brat na forum-MON gradimo….Mi je pa kolega povedu da je šel enemu malarju pomagat rihtat 3-sobno stanovanje(700 m2 vse skupaj) in je bil predračun za kitanje in malanje 15.000, pa je reku da so bli drugi še dražji…

Jaz grem takoj kitat pa malat za pol cene malarjev….problem je v tem ker sem preveč picajzlast in traja in traja…

U, madona, bom mogla kar dedca aktivirat:)))), ta je pa huuuudaaa….Da te kap, madona, no.

15000€?
To je 21€ na kvadratni meter… Povprečna cena v ljubljani je 8,5€ na kvadratni meter gre pa za nanos gipsa, kita in malanje.

Pa ne z materialom vred…

Mislim da imajo malarji tarifo okrog 7 € za m2 samo delo-malanje…to je zame oderuško….men je delal knaufar vse-alu profile, izolacijo , knauf , pa mi je vzel 5 € po m2…pa je delal več kot 2 tedna cele popoldneve…malar pa več pobere v treh dneh…

Moje mnenje….ne mešaj z vodo. Fertik maša. Prepleskaj tolikokrat kot misliš, da je potrebno. Sam pleskala 14 dni nazaj pa mi je uspelo.

A ni pri nanosu na staro barvo dobro najprej premazat z emulzijo?

Kaj ste normalni glede cen ali si samo sproti izmišlujete??!!!
Z amterialom vred 2krat kitanje, barvanje 6 eurov kvadratni meter!!! Ta teden so mi uredili!!!
Imam pa novogradnjo!

Jaz to sama spedenam,z dobrim mačkom pa kvalitetno barvo,pa ni treba niti 2x penzlat.Keš pa v denarnici ostane za pohanega pšotlna v kakšni fajn oštariji,da frišno pobeljena kuhinja ne diši po pohanju.;)

Kaj bi jaz brez vas..tnx! Poročam…

Mi samo enkrat, samo dobro mešanico moraš imeti, če pa barvno barvaš, potem pa sploh smao enkrat, če pa čez barvo, pa po potrebi, dokler ne zakrije, pa počakaj kakšen dan, da se posuši, potem pa vidiš, če se kaj skozi vidi.
primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Če imate staro barvo oz. zid, ki dolgo ni bil pleskan, absolutno priporočam prej en premaz z emulzijo, barvo pa čimmanj redčit. Najbolje nič, samo dobro razmešat. Pri nas doma je od neštetih beljenj ostal en tak mešalni nastavek za na bormašino, mislim, da se ga da tudi kupit.

Kar se tiče ostale opreme – nasvet z obiskom Mavrice je najboljši, trgovci so dobri, in točno vedo kaj se rabi, če poveš, da nimaš nič doma (topšopsranjevrzistran press).

Pa ne z materialom vred…[/quote]

15.000€ je neznanje računanja – tudi če rečeš, da je površin za barvanje v 70 m2 velikem stanovanju 70m2 stropov + 160 m2 sten (odštej vrata in okna in stenske ploščice), bi to zneslo več kot 65€ za m2.

New Report

Close