Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ni dnarja

Ni dnarja

Ljudje jamrajo, da nimajo denarja, a Portoroška plaža polna!

Portorož beach – Bungalow

Star pregovor pravi takole. Tistemu, ki jamra je treba še vzeti. Na Hrvaškem je isto. Za cigarete, bencin, cestnino, ležanje na plaži bodo ljudje vedno imeli denar. Ne glede za koliko se bodo podrazili zivljenjski stroški. Tak je.

No to, tudi meni ni jasno. Vsi stokajo kako je bencin drag, a že danes se bodo začele najbrž valiti cele kolone vozil proti morju.

Odgovor na objavo uporabnika
Študentka599, 17.06.2022 ob 12:49

No to, tudi meni ni jasno. Vsi stokajo kako je bencin drag, a že danes se bodo začele najbrž valiti cele kolone vozil proti morju.

Ja, že danes dopoldan je gužva, kaj bo šele popoldan in jutri zjutraj.

Jaz sem že na morju. Tko, da ne skrbeti zame.

NaVarnem, 17.06.2022 ob 13:09

Jaz sem že na morju. Tko, da ne skrbeti zame.

Piješ pivo?  Koliko je cena?

Tisti, ki nima denarja, najbrz ni v Portorozu, se ti ne zdi?

In od 2mio Slovencev jih je najmanj 200.000 bogatih! Pa verjemi, da tudi vsi ti niso v Portorozu, so se marsikje drugje!

Cez podrazitve pa bentim tudi jaz, ceprav mi dopust z apartmajem za 200e na dan  ne predstavlja problema.

Si er pa, pametna druzina lahko prezivi na morju z 20e na dan, ce je le malo iznajdljiva in sparovna. To pa tudi mi nek strosek.

res ste Mone, 17.06.2022 ob 13:32

Tisti, ki nima denarja, najbrz ni v Portorozu, se ti ne zdi?

In od 2mio Slovencev jih je najmanj 200.000 bogatih! Pa verjemi, da tudi vsi ti niso v Portorozu, so se marsikje drugje!

Cez podrazitve pa bentim tudi jaz, ceprav mi dopust z apartmajem za 200e na dan  ne predstavlja problema.

Si er pa, pametna druzina lahko prezivi na morju z 20e na dan, ce je le malo iznajdljiva in sparovna. To pa tudi mi nek strosek.

Ma ti si ena mona.  Tu si poglej koliko so cene letos.     20€ na dan za celo družino, ma daj, da se ti ne bo kdo smejal.    Mogoče bi bilo dovolj za sladoled za otroka.

Kera budala. 20€ na dan za družino… Mislis, da si v Bosni?

Ni denarja, drago je… ampak ljudje se vseeno ne odpovejo ničemur. Nobene samodiscipline kot se je že pokazalo med epidemijo. Samo jamranje…

Zares revnih ni na plažah. Doma so, odrinjeni od družbe.

Lover693, 17.06.2022 ob 13:36

Ma ti si ena mona.  Tu si poglej koliko so cene letos.     20€ na dan za celo družino, ma daj, da se ti ne bo kdo smejal.    Mogoče bi bilo dovolj za sladoled za otroka.

Pozabil link.

Nemški turisti se pritožujejo nad dragim Jadranom: ‘Cene so grozne’ – 24ur.com

no levičarji, se boste moral enkrat zjasnit glede percepcije “2. ŠVICA”, namreč, glede na to, koliko imamo lastniških stanovanj, hišic,vikendov in apartmajev doma na jadranu, potem se “desničarsko reklo” kar uresničuje. bi se seveda še bolj, če ne bi blo tolk “nevladnikov”.

Zadar je letos najdrazje hrvasko mesto, je celo drazje kot Dubrovnik.

Ce ne racunamo apartma in pot, od doma vzames zivila z daljsim rokom uporabe, pijaco in take stvari. Ja, res jih moras kupit, a kupil bi jih tudi doma.

Tam kupujes samo svez kruh in sveze sadje/zelenjavo, v marketih, ki niso na olazi ali v kampu kupujes zmrznjeno zelenjavo, je cenejsa od sveze, tudi kak kos mesa, ce ga nisi prinesel od doma. Tudi sladoled v banjicah imajo.

Malico si neses na plazo, sladoled gres iskat v market ali kam bolj stran od plaze, krofe in kifeljcke kupis v pekarni na poti do plaze, ni treba, da na plazi zapravljas, lezalnikom in sencnikom se odpoves, pijes vodo. Zvecer gres na sprehod ob morju, meces kamencke v morje, se zogas z otrikom, saj ni treba, da se sprehajas po promenadi in pijuckas koktejle.

Lahko zapravis tudi manj kot 20€ za 4 osebe na dan.

Tisti link, 22e za dve pici in pijaco pa res ni hudo drago! Ali 100e za vecerjo za 4! Pisuka, to so normalne obmorske turisticne cene!

Lover693, 17.06.2022 ob 13:47

Pozabil link.

Nemški turisti se pritožujejo nad dragim Jadranom: ‘Cene so grozne’ – 24ur.com

Lani recimo, sem peljala otroke v center Ljubljane na kao kosilo. 4 pice, 4 pijace, cez 60e! Pa ni bila neka fensi picerija!

Lover163, 17.06.2022 ob 13:10

Piješ pivo?  Koliko je cena?

Za Loverja …

… pijem Michelado. Cena? Ne vem.

NaVarnem, 17.06.2022 ob 14:05

Za Loverja …

… pijem Michelado. Cena? Ne vem.

Te bo zakurilo.   Imaš kako črevo tam ob sebi.

res ste Mone, 17.06.2022 ob 14:00

Lani recimo, sem peljala otroke v center Ljubljane na kao kosilo. 4 pice, 4 pijace, cez 60e! Pa ni bila neka fensi picerija!

Ja kok pa pojeste? Mi 4je imamo 2 pici za napokat se (!) dovolj..

Ma jaz dva otroka peljem za dve urci v otroski igralnici Zumma kids al pa v Woopa pa sem ob 60€. Nc pil  nc jedl, nc tankal. Iz tega naslova se mi bolj splaca za cel dan ju v Portica plavat pelat pa se jst se lahk mal naprazm.

Mene pa letos sploh ne vleče na morje, te pločevinaste kače na cesti so prav odbijajoče. Potem prideš na morje, spet gužva za znoret, enkp dretja in kričanja, cviljenja, ropotanja. Na koncu si že popolnoma napsihiran. Ne sede mi več to.

Res, zakaj rinete v ti gužvo na Hrvaško?

Nismo vsi revni. Nekateri smo tudi delovni, sposobni, iznajdljivi in pokupimo vsa stanovanja, še predno so zgrajena. Ne vprašamo za ceno.

Madonca, 17.06.2022 ob 14:27

Ja kok pa pojeste? Mi 4je imamo 2 pici za napokat se (!) dovolj..

Ena pica je komot za dve osebi.

Dva starejsa najstnika in en student, vsi trije sportniki, najmanjsi visok 185cm, zgonjeni po centru Ljubljane, bi verjetno pojedli vas vse stiri skupaj s stoli in mizo vred!

Pol ure po kosilu so zmazali se vsak po 2 kepici v Zvezdi.

Pac nismo vrabcki, jemo in kurimo.

Enaura, 17.06.2022 ob 13:46

Zares revnih ni na plažah. Doma so, odrinjeni od družbe.

To je vse, kar morate vedeti. Oče bivše partnerke živi v razpadajoči hiši brez tople vode in sanitarij, ob dežju streha pušča. Izgleda kot brezdomec z ljubljanskih ulic, morje je lani videl zgolj zato, ker sva ga z bivšo vzela s seboj. Mamo je pa lani pobrala možganska kap, tudi ona je izgledala kot brezdomka z ljubljanskih ulic ali celo slabše. Pri 54. je izgledala stara 74. Ravno ko sem bil nazadnje tam, sem gledal eno zadnjih družinskih slik. Če jih ne bi poznal in bi mi nekdo pokazal sliko, bi mislil da gre za vnukinji in stara starša, ne za hčerki, mamo in očeta.

New Report

Close