ni konca
“pravijo da se je zadnji teden na upravnih enotah na stotine ljudi začasno prijavilo na obali…seveda bližajo se prazniki in lepo vreme in bodo vsi vikendi in aparmaji polni, seveda to je vse po zakonu ampak par sto ljudi na obali iz notranjosti lahko situacijo močno spremenijo, poleg tega še italijani in begunci…dajte informacijo koliko je na novo prijavljenih na obali..”
O tem je bilo govora tudi pri poročilih, kjer so rekli, naj bodo ljudje potrpežljivi, ker je velika gužva, da UE ne folga takega navala. In to se zdi vsem normalno? Da celinci takole izigravajo, samo da bi obšli ukrep? Če bodo spet navalili, me zanima, kakšen bo naslednji ukrep samo zaradi njih.
So lepi povedali, da v kolikor imaš stalni in začasni naslov bivanja se lahko odločiš kje boš in tam ostaneš do preklica. Po tvoje bi morali ljudje, ki so na vaših koncih kupili precenjeno draga bivališča (žepe ste si domačini dobro napolnili) zdaj 2-3 mesece čepeti v npr: Lj zaprti v stanovanjih, da vas ne bi ogrožali. A vasi sončki si pa lahko po končanih počitnicah sejali virus okrog po lj, ki so se vrnili iz Italije v študentske domove in fakultete in kljub prepovedi zbiranj veseli rajali cele noči po klubih in privat zabavah
Me zanima, kdo od teh, ki na tak način izigravajo ukrep, bo ostal do konca. Prišli bodo za vikend in praznike, potem pa nazaj, in gor in dol, selitve narodov, kot v Vuhanu. In kot praviš: kdor IMA stalni in začasni naslov, ne pa, kdor se začasno prijavi, ko je izdan ukrep BODIMO DOMA. In koliko od teh se je/bo prijavilo pri prijateljčkih.
Najprej pa selitve narodov.
Ko je virus izbruhnil v Vuhanu je na milijone prebivalcev migriralo iz mesta.
To so si privoščili samo bogataši, reveži pač ne.
Vlada je takoj ukrepala in zahtevala vrnitev, toda virus so že raznesli po področju celotne province.
[/quote]
Bogataši so se takoj razselili, revežem so pa vrata zašvasali.
V teh trenutkih ni prostora za šale.
Epidemijo je potrebno zajeziti v največji meri, da smo čez dva tedna lahko iz te norije.
[/quote]
Naivčina … Kje pa, te ukrepe mislijo lep cas vlect, samo da bo i dnevni prirast po par 10 bolnih, kamor nas nikamor ne pripelje in nas obsoja na par mesecev bede … Me resno zanima, kako bo gosp.vzpostavljeno … Tkole bodo vpeljali zaprto drzavo, ljudje bomo eden po drugem hodili, in drug drugemu bili sovraznk.
Ps: dajte se zamislit, kaj nam oblast ni ok ki so pocno; ščuvajo nas en proti drugemu …
Če b ok imela nepremicnino, vikend na morju, me nihce ne preprica, da svoje lastnnine ne smem koristit …
Ti ukrepi zdaj nas s skrajnimi napori in disciplino, ki še ni začela resneje popuščat, držijo na nekem blago naraščajočem nivoju. Za zdaj. Za veliko gospodarsko ceno.
Problem te in takšne strategije je, da ne nudi nikakršne dolgoročne rešitve.
Lahko si zamislimo neokuženo Gorenjsko. Bi jo neprodušno zaprli pred vsemi, da bi si ohranili zdravje? Zaprli pred vsemi ostalimi pokrajinami? Je Gorenjska, Slovenija, samozadostna in po trenutni strategiji edino na tak način ostane neokužena?
Osebno mislim, da je edina rešitev v ločevanju. Tudi če imaš jato piščancev, moraš okužene izločiti, ali pa si kmalu ob vse.