Ni me strah za slovensko gospodarstvo
Važno, da smo državni proračun v nekaj letih povečali za 70% in da so šle plače JS za 400 milijončkov letno gor.
Briga me, če v Nemčiji odpuščajo in zapirajo tovarne, saj naša sindikalistka, ki je znala pod Janšo tako glasno robantiti, sedaj pravi, da jo za slovensko gospodarstvo ne skrbi, saj je “očiščeno” in “močno”.
Pa saj prihajajo novi prispevki in davki, sve če to naš narod da pozlati.
Slovensko gospodarstvo je zanič,računajo v naslednjih 3 leta odpustiti 250 tisoč ljudi, to je prvo. Zdaj je zategnil se pasove Mercedes Benz za milijardo evrov na leto. To pomeni,za vse manj denarja. Men je useno jaz imam. Sem se naučil pred 15 leti, kako se zapravi čim manj in čim več zasluži. Že tako ima v Sloveniji 70% ljudi plačo neto manj kot 1300 eurov. Zaradi mene, briga me.
Slovensko gospodarstvo je izrazito vpeto v svetovni gospodarski cikel in je odvisen od faking Amerike in Evrope. Sicer se zadnje čase preusmerja na nove trge, hvala bogu, kot pa Nemčijo, ker je Amerika itak dosegla potop Nemčije, da slučajno ne bi bil kdo močnejši kot oni seveda….. Največji pokazatelj revščine v svetu, za Slovenijo govorim vam bo turizem. Pa poglejte mal cifre k se obračajo pri nas in cene ene faking toplic sredi januarja kam so šle. Že leta 2022 sem rekel, da bo samo cena nafte in plina pahnila svet v recesijo, oziroma težave, evo vam. Inflacija, zahteve delavcev po večjih plačah, energetski izzivi, seveda nam je s plinom pomagala hvala bogu svetnica na zemlji Amerika. Se vidi učinkovitost ameriškega in prej ruskega plina v Nemčiji.
Kaj lahko ena vlada ene Slovenije sploh naredi? Subvencionira delovna mesta in sama investira. Res mi pa ni jasno zakaj se ne izda, koliko in komu Slovenija daje denar? Verjemite, vse so tuje korporacije, to ste podpisali najprej s samostojnostjo, pol pa EU in nazadnje z NATO ! Zakaj so vsi sporazumi tajni? Zakaj lahko ena korporacija izplačuje plače manjše kot minimalne? Pa itak noben tega ne obesi na veliki zvon? MAl pomislte že enkrat. Desnica k itak dela non stop eno dramo in Svoboda, ki nima pojma o političnem PR-ju sta pa itak en segedin politični slovenski, blago nama ! Seveda desnuharji tulijo o nuizkih davkih, kar je zelo povšečno ljudem, ampak za nami stoji ECB in IMF, ki zahteva da se zadolžujemo in plačujemo obresti, ko pa sami pridejo na oblast pa upadejo z idejo razbremenitve najbogatejših, kar je tipično SDSovsko in kar smo videli pri prenovi plačnega sistema v JU tud zgleda razne neoliberalne stranke temu sledijo !
tako da, v pripravi je itak subvencija delovnega časa, ministrstva in zavodi že imajo dekret o temu, tako da, kako nas bo pa rešila Amerika s Trumpom, bomo pa še videli ! Upam, da ne na način, kakor je reševal palestinsko vprašanje, ko je za glavnega pogajalca dal svojega židovskega zeta, ne samo pogajalca ampak pripravljalca mirovnega sporazuma. Kot da bi nacista imel za ministra nacionalnih manjšin in pravic narodov hahahaha
Gospodarstvo je v zadnjih dveh letih močno podražilo svoje izdelke in storitve, zato ima precej rezerve. Te izdelke in storitve kupujejo ravno tako zaposleni v JS, torej bodo po povišanju plač lahko še bolj trošili in futrali gospodarstvo. Več pobranih davkov ravno tako pomeni več potrošnje države in občin, več javnih investicij, za katere izvedbo se grebejo gospodarske družbe. Vse je to v prid gospodarstvu, ampak neuki monovci se ne razumete v ekonomijo, da bi to dojeli
Ptica973, 24.11.2024 ob 12:51
Gospodarstvo je v zadnjih dveh letih močno podražilo svoje izdelke in storitve, zato ima precej rezerve. Te izdelke in storitve kupujejo ravno tako zaposleni v JS, torej bodo po povišanju plač lahko še bolj trošili in futrali gospodarstvo. Več pobranih davkov ravno tako pomeni več potrošnje države in občin, več javnih investicij, za katere izvedbo se grebejo gospodarske družbe. Vse je to v prid gospodarstvu, ampak neuki monovci se ne razumete v ekonomijo, da bi to dojeli
Ah butl, spet eden kateri trdi da lahko obsežen javni aparat fura gospodarsko rast .
Rast BDP lahko futra samo realno gospodarstvo, to plačuje davke skozi katere se financira gradnja in javna poraba, če pa nimaš realnega sektorja si kot tista dva siromakakatera sta hodila skupaj, eden je imel dinar, drugi jabolko.
Jer jima je bilo dolgčas sta začeka prodajati in kupovati jabolko, tako celo pot, na koncu pa eden vpraša.. Posluš kaj je bil smisel te najine trgovine, ti imaš spet jabolko, jaz pa svoj dinar.
Pa odgovori tisti drugi, razlike res ni , promet je pa vendarle bil…
Imela sta velik promet, dobička nobenega , pa še lačna sta bila od poti.
Enako je s tem vašim sanjanjem kako da je javni sektor lahko genereator rasti BDP, vsi se strinjamo da se tudi od vas pobira davke, je pa dejstvo da živite od naših davkov in prispevkov, če bi ta denar investirali v kaj konkretnega bi bili pozitivni učinki na blagajno veliko večji.
Prešteje, koliko podjetij, malih, srednjih in velikih je propadlo v vsaj zadnjih 20 letih. Koliko nepotrebnih odpuščanj? In tu mi en/a Vidalli piše, da nisem vredna da stopam po slovenski zemlji ker prejemam socialo. Da naj grem v Šumadijo svinje pasti. Tista, ki mi je to napisala….svinje pasejo povsod. Tudi ti ješ pršut in kranjsko klobaso. Tudi v tvoji okolici. Se pravi, pravi Slovenec krade podjetje do stečaja, firmo zapravi, ljudi odpusti in jih spravi na socialni rob. In ti ljudje brez službe, ko se jim izteče nadomestilo od zavoda, v kolikor službe ne najdejo, prejemajo 480 evrov sociale na mesec, zaradi slovenskih ljudi in zdaj bi morali ljudem vzeti še tistih 480 evrov, jih pokončati in jih pogrebsti v zemljo? To je logika “pravih” Slovencev?
Zdaj nameravajo zapreti še edino pravo ljubljansko veleblagovnico NAMA. Notri bodo nafilali kitajske restavracije, McDonald’s, škart trgovinice in vse to bo kupil tuji kapital in bodo tuji zaposleni.
Rojen Ljubljančan bo tako spet ostal brez službe, stanovanja so pa itak pokradli štajerci in kriminalci.
Se pravi, koga ni strah?
Anonimno 7137, 24.11.2024 ob 13:33
Ah butl, spet eden kateri trdi da lahko obsežen javni aparat fura gospodarsko rast .
Rast BDP lahko futra samo realno gospodarstvo, to plačuje davke skozi katere se financira gradnja in javna poraba, če pa nimaš realnega sektorja si kot tista dva siromakakatera sta hodila skupaj, eden je imel dinar, drugi jabolko.
Jer jima je bilo dolgčas sta začeka prodajati in kupovati jabolko, tako celo pot, na koncu pa eden vpraša.. Posluš kaj je bil smisel te najine trgovine, ti imaš spet jabolko, jaz pa svoj dinar.
Pa odgovori tisti drugi, razlike res ni , promet je pa vendarle bil…
Imela sta velik promet, dobička nobenega , pa še lačna sta bila od poti.
Enako je s tem vašim sanjanjem kako da je javni sektor lahko genereator rasti BDP, vsi se strinjamo da se tudi od vas pobira davke, je pa dejstvo da živite od naših davkov in prispevkov, če bi ta denar investirali v kaj konkretnega bi bili pozitivni učinki na blagajno veliko večji.
Trot, tudi tisti v JS ustvarjajo storitve, ki jih vsi potrebujemo, torej svoj denar zaslužijo sami! Nisi ti nikomur nič šenkal.