Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ni mi jasno, ločevalna dieta

ni mi jasno, ločevalna dieta

danes sem začela z 90 dnevno ločevalno dieto in imam pred sabo dva popolnoma različna jedilnika, eden je iz sms diete, drugi iz diete moj planet.

recimo sms dieta ima danes 2 jabolki, skuta, črni kruh, zelena solata in večerja jogurt, medtem ko moj planet ima 2 pomaranči, 3 trdo kuhana jajca, kruh solata, večerja enako, samo pol manj.

katera je zdaj tista prava oziroma ali ima sploh veze po kateri hujšam?

je katera že delala to dieto, koliko ste shujšale?

hvala

še to prosim, se je treba vsega fiksno držat?

recimo namesto lubenice, bom jedla pomaranče, namesto rib kaj čisto drugega, ne bom čokolade, ne bom kečapa… itd

http://med.over.net/forum5/list.php?93

Odjavi se s teh SMSov – pobrali ti bodo denar, pa še lačna boš. Pojdi rajši v knjižnico in si sposodi kakšno knjigo na to temo.

Če bi bila rada iz leta v leto bolj debela, le nadaljuj. Pobralo ti bo vse mišice in ko boš začela normalno jesti (po treh mesecih), boš kot balon.

Vem, da nisi vprašala, ampak obstaja veliko bolj zdravih načinov hujšanja.

Jaz pod pojmom ločevalna dieta razumem le ločevanje OH od beljakovin.

Tako vedno za obrok jem ali same makarone z zelenjavo, ali samo meso z zelenjavo. To je zame vsa fora ločevanja.

Tudi jaz moram priznati da sem kako desetletje nazaj poskušala vse sorta, zato naj vsak poskusi in ugotovi, kaj mu ustreza….
jaz pa osebno ne prenesem diet, ki svetujejo točno določeno živilo ob točno določeni uri, pa 2 suhi slivi ob 11 pa jogurt ob 14, pa 3/4 jabolka ob 17…to definitivno ni zame.

Za nekatere je izredno izredno zdrava in učinkovita Montignac metoda, tudi sama se poslužujem nekih formul te diete, ki mi je všeč zato ker nič ne predpisuje količin, lahko se do sitega naješ, a le izbranih vrst živil z nizkim glikemičnim indeksom…

Če si se že lotila ločevalne, potem se loti tiste iz revije Rina.
Obstajata tudi dve knjigi z recepti in dnevnikom. To se ti po mojem splača kupit, drugega ne rabiš. Imaš jedilnike, imaš navodila, samo slediš in je. Moja tašča je lansko leto po tej dieti shujšala skoraj 15 kg.
Ene 4 je sicer dobila nazaj, ampak ni panike.

Je pa baje tako, da prvič, ko ji slediš največ shujšaš, potem pa nima več takega učinka.

Zadeve sicer ne poznam kaj dosti (torej o njej ne bi upala soditi), a poznam dva, ki sta se po tej dieti prav grdo zredila in to predvsem v trebuh.

Jaz pa ravno končujem z 90-dnevno ločevalno dieto, no danes je 76. dan. Shujšala sem 10 kg in se super počutim. Tudi moja prijateljica je na – 10 kg-jih. Nisem se vedno do pikice natančno držala in tudi sadje sem menjavala. Jabolk itak ne maram, zato sem največ pojedla mandarin. Če te še kaj zanima, pa vprašaj.
Lp

Dieta ima kar veliko oh-jev, kar pomeni, da se lahko kakšen zredi po njej. Težavo rešimo s tem, da vmes damo še en beljakovinski dan. se pravi beljakovinski, škrobni, še enkrat beljakovniski, Oh in sadni.
Pri sadnem naj bo povdarek na zelenjavi, ne tolk sadja.

Sicer ti ni treba upoštevat jedilnik.

Beljakovinski dan: meso, sir, jogurt, skuta, jajca, ribe, plus solate, razen fižola, koruze, graha. Lahko tudi zelenjava. Po kosilu lahko 2 dl čiste juhe. Večerja pol manj.

Škrob: krompir, stročnice, riž, plus solata ali zelenjava.

OH: testenine ali slano pecivo ali pico brez mesa in sira (by the way zelo dobra), večerja pa nekaj sladkega

Za sadje in zelenjavo pa sama veš. 🙂

Bolj se boš držala, bolj boš gledala na to, da ne bo premastno, itd, bolj boš shujšala.

Poznam jih kar nekaj, ki so leo shujšali po tej dieti.Je pa res, če so hočeš po tem še naprej basat, gre potem s časom vse nazaj. Najbolje je ločevalno skoz jest.

New Report

Close