Ni mi jasno zakaj folk kupuje STARA STANOVANJA
Si res prepričana, da ima hiša uporabno dovoljenje in da je bila zgrajena po gradbenem dovoljenju.
Imamo mi v Lj kar nekaj teh kvazi investitorjev ja.
In sploh ne vem, zakaj se jeziš na folk, ki kupuje starogradnje? Maš zrihtano podstrešje?[/quote]
Zelo malo takih hiš ima dejansko ustrezno GD, zato sem tudi vprašala. Samo vprašanje, če sploh lastnica ve, kako in kaj, kaj šele avtorica teme. Sploh pred parimi leti za tako ceno … zelo zelo zelo za podvomit, da je vse, kot mora biti.
zato ker v starih stanovanjih stenam lahko rečeš stene, zato ker so cenejši, ker so stroški cenejši, ker imajo bolj praktične tlorise…
Če bi bilo tako, kot ti praviš, bi seveda vsi navalili na novogradnje, saj folk ni nor. Ampak zelo verjetno ni tako, kot si ti predstavljaš.
Si sploh iz LJ (ker je govor pač konkretno o LJ) in koliko stanovanj v življenju si že kupila?
Mislim, da pozam to hiso, lokacija je dobra, ampak ta hisa sploh ne sede v tisto okolje, celo kar malo hecno zgleda. V bistvu vem za dve taki, pa za obe velja enako, to ni ne hisa ne blok, nek krizanc, okoli pa same privat hise. Meni ni vsec.
Nisem še kupla nobenga stanovanja,zdej mi je oči reku,da bo dal zraven pa nej grem mal gledat okrog pa sme takoj rekla sma novo ,staro ni varijante,ampak eni so mi takoj začel pametvat naj raj staro kupm,zato sprašujem a je zdje jasno????
Si res prepričana, da ima hiša uporabno dovoljenje in da je bila zgrajena po gradbenem dovoljenju.
Imamo mi v Lj kar nekaj teh kvazi investitorjev ja.
In sploh ne vem, zakaj se jeziš na folk, ki kupuje starogradnje? Maš zrihtano podstrešje?[/quote]
Zelo malo takih hiš ima dejansko ustrezno GD, zato sem tudi vprašala. Samo vprašanje, če sploh lastnica ve, kako in kaj, kaj šele avtorica teme. Sploh pred parimi leti za tako ceno … zelo zelo zelo za podvomit, da je vse, kot mora biti.[/quote]
Itak.
V novembru kupila stanovanje, starogradnja. Gledala sva, da bo super truper razporeditev, 3 sobno, ločena kuhinja in dnevna in seveda čimbolj sesuto. Saj je to pomenilo nižjo ceno. Našla in kupila idealno stanovanje, ki ga sedaj malo po malo obnavljava. Skozi bova prišla za 15.000 EUR. Kar je enaka cena, kot so jo imela primerljiva stanovanja vendar v malo boljšem stanju, vendar še vedno potrebna popolne obnove. Razen tega, da že 3 mesece malo po malo obnavljava, kolikor finance dopuščajo, se je investicija splačala. Na žalost je tako, da mi je bilo bolj kot to, da je nekaj novo, pomembno to, da imam dovolj prostora, dovolj prostorov in da je razporeditev po mojih željah. V novogradnjah take razporeditve ni. Prav tako pa si novogradnje primerljive velikosti pod nobenim pogojem ne morem privoščiti – beri banka ne da toliko kredita! Raje sem naslednjih 20 let v 3 sobni obnovljeni starogradnji kot 1,5 sobni novogradnji.
V Ljubljani je kar nekaj hiš, ki so iz enodružinskih zrasle v 6- ali več-stanovanjske. Kako je z dokumenti, ne vem, znajo pa res čudno zgledati v svojem okolju.
Ja še tole sem se spomnila, zakaj staro – kot je ena napisala stene so stene, zidane iz rdečega zidaka. Ne slišim niti desnega, niti levega soseda, spodnjega dvakrat letno ko žurira. Desni sosed mi je že velikokrat rekel, če smo sploh doma, ker nas ni slišati, pa imamo 3 leta starega otroka. Tudi za to. Pri moji mami se sliši dobesedno soseda kako ščije na sekretu.
Da ne govorim o tem, da je veliko prijateljev kupilo novogradnjo – stanovanje, pa so jim keramične ploščice v kopalnici pokale, imeli vlago po kleteh, vlago po stanovanjih – izgovor gradbinca je bil pa da se mora stavba še usušiti. Pa da se mi zmeša. Pri mojem stanovanju ne duha ne sluha o plesni. Pa še kredita bom rešena čez šest let.
Pri tej odločitvi je toliko dejavnikov zdrdaven, da je praktično nemogoče reči, da starega stanovanja ne boš kupila. Poznam stara stanovanja v enih blokih v našem mestu, ki jih prodajajo več ali manj renovirana, poleg tega pa so v stavbah, za katera je arhitekt rekel, da so najboljše grajena, se pravi boljše od 20 let novejših, kjer prevladujejo tenke stene, med sobami siporeks …. Niso vsi stari bloki slabi, brez skrbi. .. Če je kopalnica nprl. lepo renovirana, potem je odvnisno tudi od lokacije, parkirnih mest … Poglej kakšno starejše stanovanje, boš mogoče boljlše razumela …
Tudi jaz bi zdaj tako kupovala stanovanje, da bi gledala na razpored prostorov, lokacijo, sosede, promet in podobno, pa da je stanovanje cimbolj razsuto – ker potem bi ga jaz prenovila, kakor jaz hocem, predvsem bi pa vedela, kaj je menjano in kaj je spodaj. Ker obnovljena kopalnica zal ne pomeni menjanih cevi…
Kupili smo staro.
– nižja cena, čeprav ti trdiš, da ni res
– boljši razpored prostorov (na 70m2 kuhinja in dnevna skupaj, dva kabineta, spalnica, kop,hodnik, precej velik balkon), novogradnje nikakor ne dobiš takšne, da bi imela fanta svoja kabineta na 70m2
– dobili ceneje in v nulo vse renovirali po naših željah (parket, ploščice, okna…) za 22.000, pa je kljub temu zneslo 155.000 v lj, novo pa bi bilo najcenejše 220.000. Meni je razlika v ceni očitna.
– preverjeno vpisano v ZK
– že znani mesečni stroški in upravitelj
tO PA SPLOH NI RES,da je v starih stanovajnih boljši raspored postorov,ker majo v starih posebej kuhno pa posebej dnevno,kar je ful bedno in totalno zastarelo,vsa nova majo pa skupi kuhno pa dnevno pa napsloh boljš rasporejen vse,lepš pa itak vse zgleda to pa sploh ni debate
ej
NOVOGRADNJA
Celovški dvori so še zelo neprodani.
Saj so novogradnja. A ni kul, ko gre potem tvoje luštno novo stanovanje v stečajno maso.
Ja maš prav, pa kaj potem, glavno da je NOVO: Pa četudi plesni in zamaka in ima zraven jezerce. To je pravzaprav prednost.
GO for it. .
joj ena razvajena punčarica se je spomnila na Mon pisat in spaševat neumnosti.
Punčka pojdi lepo k očiju in mu reči da hočeš novo stanovanje. Potem pa boš lepo zunaj čičala in gledala kako lepo stanovanje imaš. OK?
Pa lahko noč
koliko, dete zlato, pa imaš našparano in koliko bo oči dal zraven?
p.s.: ali gre za provokacijo ali pa za eno malo razvajeno bejbiko k ji bo oči pomagu kupit stanovanjce :)))))…..
Kaj pa če bi ti očka kupil rajši kakšno izobraževanje? Recimo slovnica pa to,..ne bi bilo slabo veš?
Da boš znala potem pogodbo vsaj prebrat ko boš kupila stanovanje
Tle poglejte kako zgleda novogradnja
http://www.iprojekt.si/Project.aspx?type=1&id=13&pid=112
Tle pa vaša stara jajca
Lje to grozoto
http://www.imodom-nepremicnine.si/nepremicnina.php?id=252
Zdej pa kej rečte
Jaz tudi iščem razsuto stanovanje v starejšem bloku. Sem iz Maribora in razlika med starim in novim stanovanjem iste uporabne površine je lahko okoli 60.000 evrov. Pri novogradnjah me moti predvsem slaba razporeditev prostora. Sobe – spalnica, otroška so zelo majhne, medtem ko je prostor namenjen kuhinji-jedilnici-dnevni ogromen, kar je čist okej, ampak potrebujem pa tudi dovolj veliko otroško in spalnico. Poleg tega imajo novogradnje veliko bruto površino in precej manjšo neto. Ogromne terase, kopalnice, hodniki, kar seveda stane. Do zdaj sem si ogledala okoli 15 stanovanj, novo- in starogradnje in res ni primerjave, stara stanovanja so definitivno boljša, edino kar pri novogradnjah prevaga je nižji strošek ogrevanja. Vsaj pri večjih stanovanjih. Se pa strinjam, da je pri enosobnih stanovanjih razporeditev v novogradnjah boljša. Jaz sem moje enosobno kupila pred 8 leti in takrat sem pregledala še pa još stanovanj. Novogradenj ni bilo toliko, v starejših blokih pa je bila res ponavadi majhna kuhinja in velika soba.
In kaj še čakaš? Hitro pojdi in si kupi novogradnjo, v čem je problem?
kej naj rečemo NOVOGRADNJA, če ne znaš pri očitu pritisnit na ta prave knofke, da ti kupi stanovanje v novogradnji?
Sploh ni problema u ničenmer sam hotla sme vprašat zakaj vsi tok pametujete,da je staro boljše,če je pa itak jasn da to že po logiki neki starga ne more bit boljše,prav na jetra mi gre to pametovanje kupi staro,ker so boljša stara stanovanja,men pa pač niso kako naj to dopovem ,da bom mogla staro ful renoverat pa sploh mi niso všeč te stari bloki fuj kr zmrazi me tisto vse sivo pa rasuta fasada pa una stopnišča k kr smrdi po unem zatohlem.Pa kr neki ene zelnice kao pri ta starih pri novih pa ne,sma poglejte si un link kok lepo zgleda vmes ful trave pa vse tud pri novogradnjah tko da ne nabijat,kr nek vse skup
28m2 za 95.000€ novogradnja
Pa to tud,da so včaish bolš gradil tle ni nobene logike,sej dans obstajajo eni materijali k jih včasih ni blo pa so ful boljši,da ne govroim o varovanju pred potreso, to noben star blok nima novogradnje pa to majo pa še kup drugih stvari,sam k eni to nočte dojet
Forum je zaprt za komentiranje.