Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ni možnosti interneta

ni možnosti interneta

Zanima me kaj ste storili tisti, ki niste imeli možnosti priklopa na internet. Pri nas je npr. tako, da nimamo kabelske (se konča kilometer pred nami), možnosti telefonskega priključka ni (vse zasedeno). Kaj lahko storimo? Telekom ne bo naredil nič, za internet preko mobitela in simobila sem slišala, da ne delujeta dobro.

Kakšen nasvet?

instant internet?
jaz ga imam na vikendu in v službene namene ko se ne morem priklopit na WiFi pa dela odlično.

http://www.google.si/search?q=instant+internet&rls=com.microsoft:sl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1

Malo smo o tem že pisali…

Čim imaš signal za Mobitel ali Simobil – oboje dela čisto v redu, če druge možnosti ni.

Itak, da bo nekoč še tisti km kabla do tebe – do takrat pa pač modem.
Jaz živim sredi ničesar (o kablu se nam še sanja ne, kaj šele da bi ga čakali) pa imam modem –
in sem pozimi komot cel dan na internetu brez problema.
Verjetno je težje samo, če imaš tri pubertetnike, od katerih bi vsak rad kaj downloadal…ja, potem
pa zna biti problem.

Problem interneta prek gsm aparata (gprs ali umts) je v ceni in počasnosti. Ok, umts je precej boljša zadeva, ampak ga nimaš na voljo povsod. Za brati maile in malo forumiranja pa je dovolj. Youtube filmčki in podobna baročna navlaka pa zna precej nabiti mesečni račun.

Ne bo držalo. Pri Simobilu imam fiksno naročnino vsak mesec enako – in neomejen prenos ali/in
minutažo.

glede mobilnega interneta……prvo prevei kak signal imaš in kako vleče….če je signal ok, se splača, ker dela zelo ok….mora pa biti signal 3g ali hsdpa ali nekaj takega. vse kar je manj, je brez veze. oba naša ponudnika imata možnost poskusa pred nabavo.

Ne bo držalo. Pri Simobilu imam fiksno naročnino vsak mesec enako – in neomejen prenos ali/in
minutažo.[/quote]

Ja, in zanj plačuješ več kot jaz za 20/20 optiko. Kar pomeni, da je drago.

Simobilov najcenejši mobilni internet stane 20 evrov za neomejen prenos podatkov, kar je ceneje kot pri kabelskih ponudnikih. Če imaš dober mobilni signal bo lovil tudi internet.

Rešitev je dvosmerni satelitski internet. Začetna investicija v sat. krožnik, modem je cca 450 EUR, naročnina pa 40 E/mesec. Pogoj je odprtost (ni bližnjih dreves, hiš) v smeri satelita Astra. Opremo se da prej preizkusiti. Sama sem to naredila lani novembra, ko se je v Sloveniji končno spet pojavil ponudnik (da ne bom tu delala reklame v google vtipkaj “dvosmerni satelitski internet”). Dela bp, edino med močnim sneženjem so motnje in včasih je treba odstraniti sneg s krožnika. Hitrost je primerljiva z ADSL.

Lp,

Mladiček

Mi v hribih “bogu za nogo” tudi nimamo nobene od teh možnosti.. pa smo vzeli ponudnika Ario – televizija in internet.. pri slednjem je sicer največja možna ponudba 4/1, ampak nam čisto zadostuje..

New Report

Close