Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ni najina dolžnost, da ju preživljava

Ni najina dolžnost, da ju preživljava

Z možem preživljala hčerko in njenega fanta, ker sta oba brez službe. Materialno sicer nismo ogroženi, vendar z možem meniva, da bi bilo prav, da bi hčerka prijela za kakršno koli delo.

v družini imamo problem, ki naju z možem tare že nekaj časa. Pred kratkim sva se upokojila. Sin se je poročil, hči je še doma. Diplomirala je, manjka ji le še naloga pri podiplomi. Že nekaj časa išče službo, a je ne dobi. Ker nima več študentskega statusa, tudi kot študentka ne dela.

Očitno je izgubila še voljo do študija, saj se že pol leta ni spravila k nalogi. Ima fanta, ki je tudi izgubil službo, in stanujeta malo pri nas, malo pri njih. Materialno sicer nismo ogroženi, vendar z možem meniva, da bi bilo prav, da bi prijela za kakršno koli delo, se intenzivno lotila dokončanja študija ali se vsaj kakor koli izobraževala prek zavoda, kjer je prijavljena.

Doslej sva čakala, malo sva nakazala svoja pričakovanja, a noče nič slišati. Veva, da je v težkem položaju, ampak tako tudi ne gre, nekaj mora storiti sama. Ali razmišljava prav, sama ne veva več?

Ne bi ji rada delala krivice ali še oteževala položaja, v katerem se je znašla. Kako naj ravnava?

Nevem vam rečt ,dolžni ste do 26 leta jo preživljati če se šola, fanta njenega pa ne. Delo krepi človeka je pregovor in jaz verjamem v to , če prav pridejo slaba leta za vse, se je treba hitro poprijeti za delo pa ni važno katero.  Jaz sem bolj tak da bi jim pokazal ,da morajo narediti tudi nekaj doma če hoče mama hotel. Srečno

Ne bi je obsojala, ker brez zvez ni enostavno priti do službe. Pomagajta ji, kolikor ji lahko.

Velik problem je to, ja … Prvo, ker gre za tvojega otroka, drugič, ker pa je že dovolj stara, da bi lahko vsaj kakšno začasno delo si našla, da kasneje dokonča študij ali pa zraven najde kakšen boljši šiht. Potem pa je tu še njen fant, ki je verjetno tudi bolj lene sorte. Zakaj je on zame lene sorte? Zdrav moški lahko šiht najde v prvem dnevu iskanja ali najkasneje v prvem tednu. Ne more mi noben reči, da ne najde nobenega šihta. Problem je samo, da so vsi tako razvajeni, da bi delali točno tisto delo, za katero so se izšolali ali pa še kaj boljšega. Moški lahko dela vsa dela, zraven si pa drugje išče šiht za katerega se je šolal. Ženska si resnično tejžje najde šiht, še posebej v teh časih, ko je brezposelnost zelo nizka in posledično tudi manj povpraševanja po delavcih. Ampak, če odpreš ZRZS, vidiš, da je še vedno ogromno služb, kjer iščejo delavce.

Kako prepričati tvojo hčerko … začneš z lepa, z dnevi začneš vedno bolj pritiskati na njo, da rabi neki šiht. Za piko na I pa se še malo zlaži, če tudi ni lepo lagati, da vama z možem bolj malo denarja ostane skozi mesec in ju težko preživljata. ne vem, ti jo bolj poznaš in veš kaj prime pri njej in kaj ne.

Poznam kar veliko otrok, ki se tako fijakajo od ene hiše do druge, da se izogibaju teženje enih staršev in drugih ter tako posledično izpade, kot da prideta tja samo prespat in potem gresta nazaj tja, kjer isto izpade, da hodita tja samo spat.

Lahko pa jo vprašaš kaj bi rada delala v službi in kakšni službi … potem pa malo sama okoli sprašuj po vezah, če ji kdo lahko kje kaj zrihta kjer bi pač rada delala in ji nato predlagaš, da veš za en šiht, če jo zanima … samo prošnjo naj pošlje, pa dobi.

Odgovor na objavo uporabnika
Belita, 23.10.2024 ob 23:27

Ne bi je obsojala, ker brez zvez ni enostavno priti do službe. Pomagajta ji, kolikor ji lahko.

ne ga srat, službo je lahko dobit danes. DOBRO službo pa težje. Dokler sta mlada in lahko šparata doma je vsekakor pametno da si nabereta denar, pa če delata bilo kaj

Ah bla bla bla….. poglej malo podatke, kolikšno število državljanov je zaposlenih. Misliš, da imajo/imamo vsi veze? Kakšen blesav izgovor. Tipično za lenuhe. Če potrebuješ denar, je služb kolikor hočeš. Nekje je treba začeti. Problem je, ker bi vsi radi štartali kar na mestu direktorja s plačo nekaj tisočakov. Ampak to je problem posameznika, ne pomeni pa, da brez vez ni dela. Punca in njen lutek sta pač komot in lena in dokler ne bodo doma odločno rekli, da je tega konec, se ne bo zganila, še manj pa njen luzer.

Za Belito

Res ste eni starsi idioti, da ujckate svoje sinove ali hcere. Delat jih spravite, ce ste pametni, da vas ne bodo izkoriscali, na stara leta pa vrgli v grob. Jaz se jim ne pustim in imam mirno zivljenje. Kdo je pa kaj meni dal ? Nihce nic, za vse sem krvavo delal.

Tiso s študijem je nejasno!

Kateri študij?

Kakšna podiplomska naloga?

naj princesa obesi krono ,službo v trgovini bo takoj dobila,princ ne ve kako šolo ima,delavce iščejo razne firme,skladiščnike,enostavna dela..

Se šališ? Obstaja precej služb, za katere ne rabiš vez, temveč le voljo do dela. Res pa največkrat ne gre za kakšna fina dela, ki bodo v štartu prinesla ne vem koliko plače.

Morate vedeti, da Slovenija nima toliko potreb za visoko izobražene, čeprav pridno proizvaja nove in nove diplomante, ki potem na zavodu sanjajo o elitnih službah in še naprej živijo od socialnih transferjev, kot so že cel študij (ki je pri nas večinoma brezplačen, oziroma ga časti država).

Hrano, elektriko in ogrevanje imajo moji odrasli otroci vedno pri meni, za vse ostalo naj se potrudijo sami.

Torej, od kod jima denar za bencin, da se fijakata od vas do fantovih starsev? In kaj pravijo njegovi starsi?

Razumem, da nekdo zabluzi pol leta, a v tem casu bi se ze moral zbrcati in usmeriti v eno smer.

Torej, vsedite se in se pogovorite, kaj kdo misli in kaksne ima plane.

Na filo faksu imaš še podpiplomce. Nikoli konca s temi izpiti. Meni se je kar fuzlalo.

razmisljam tako, 24.10.2024 ob 06:09

Hrano, elektriko in ogrevanje imajo moji odrasli otroci vedno pri meni, za vse ostalo naj se potrudijo sami.

Torej, od kod jima denar za bencin, da se fijakata od vas do fantovih starsev? In kaj pravijo njegovi starsi?

Razumem, da nekdo zabluzi pol leta, a v tem casu bi se ze moral zbrcati in usmeriti v eno smer.

Torej, vsedite se in se pogovorite, kaj kdo misli in kaksne ima plane.

Aja? Hrano, elektriko, ogrevanje, najbrž tudi sobo… imajo tvoji odrasli otroci pri tebi, ne glede na to, ali so opustili šolanje in ne gredo v službo? Super to! Zakaj bi sploh resno službo iskali, vsakih par mesecev nekaj na črno podelajo, pač za keš za sproti in živijo tako cel lajf.

Tole je izkupiček norih permisivnih staršev, ki jim mularija na kavču leži do 45. leta, oni jih pa futrajo. Kakšna hrana, elektrika, ogrevanje zastonj?? To vse stane in če je odrasel otrok zdrav, je to pri meni plačljivo. Si že slišala za stroške, ki jih odrasla zrela oseba pač plačuje? Pa hrano naj bi si tudi zmogla privoščit. Pri meni ima lahko moj odrasel otrok bivališče, za vse ostalo bo pač prispeval. Za mešanje malte pri gradbenikih je vedno delo. In brez skrbi, da bi jo mešal, če bi opustil šolanje in kazal nobenega interesa za službo. Punca pač sobarica, bolničarke iščejo kot nori…

Je pa res, da poznam kar nekaj staršev, ki se jim odrasel zdrav mulc valja po kavču že leta. Mama mu pa prošnje za delo piše, njemu pa v nobenem interesu, da bi sploh kaj delal. Aja, influencer bo.

V času KRONIČNEGA pomanjkanje kadra, ni potrebno z vezami iskati službe, bolj je obratna verzija…za lenuhe in delomrzneže pa je to priročen izgovor…služb je dovolj.

koga brigajo vaši družinski problemi. Umazano perilo peri doma.

Nobenega kroničnega pomanjkanja kadra ni. Vsak pošten delodajalec ima na izbiro vsaj 50 kandidatov za eno delovno mesto.

Belita, 24.10.2024 ob 07:30

Nobenega kroničnega pomanjkanja kadra ni. Vsak pošten delodajalec ima na izbiro vsaj 50 kandidatov za eno delovno mesto.

Žal se ne morem strinjati z vami.

Vsak od nas rabi čas, da se razvije in pride na višji nivo.

Tvoja hči tudi.

Če vam nič ne manjka, predlagam potrpljenje. V življenju se bo še nagarala, sploh ker je ženska.

Če ve, kaj bi delala po diplomi, naj te pa sploh ne skrbi.

Joj, to je pa točno isto kot bi brala svojo zgodbo. Jaz sem bila ista! Končala študij, vse v roku, vse super in fino, samo diplomirala pa kar nisem in nisem. Sicer sem res delala prek študenta, ampak bolj za žepnino, preživljali so me v bistvu starši. Tudi jaz sem imela takrat fanta, ki je bil brez službe – ma vse isto kot pišeš ti.

Naj te potolažim, hčerka bo spoznala, da tole nikamor ne pelje. Na koncu študija si včasih malo izgubljen, zmanjka ti volje, malo ne veš točno, kaj bi sam  sabo, potem si še zaljubljen zraven … Ni lahko. Pogovorite se, spodbujajta jo, izrazita ji razumevanje in podporo, ampak samo do neke mere. Povejta ji, da razumeta težavnost tega prehodnega obdobja, ampak da sta pripravljena jo podpirati samo še x mesecev, potem pa pričakujeta, da se zaposli. Verjetno ne bo takoj prva služba sanjska, ampak nekje je treba začeti.

Potem začneta zmanjševati to svojo podporo  smislu, da bo na koncu imela res samo še posteljo in toplo vodo, ostalega pač ne. Ampak ne verjamem, da bo treba tako daleč, samo pogovarjajte se.

Vsi otroci so končali faks in potem eni prej eni kasneje našli delo. Najdalj je potrebovala sredinska, ki je bila doma brez dela caa 2leti – vmes je delala mesec dva tri pa spet ne pa spet ja pa….. V tem času so vsi imeli streho nad glavo in hrano iz hladilnika ter po potrebi avto za nujne zadeve (ne za izlete in zabavo). Zavarovani so bili preko občine. Vpisano so bili na zavodu. Zaporosili so za socialno pomoč in so jo tudi dobili. Hkrati so bili vključeni v vse možne programe za iskanje službe. To socialko so imeli za svoje potrebe (telefon ipd). Slej kot prej so vsi našli službo. Daj ji čas.

Dva jezna starša, 23.10.2024 ob 23:11

Z možem preživljala hčerko in njenega fanta, ker sta oba brez službe. Materialno sicer nismo ogroženi, vendar z možem meniva, da bi bilo prav, da bi hčerka prijela za kakršno koli delo.

v družini imamo problem, ki naju z možem tare že nekaj časa. Pred kratkim sva se upokojila. Sin se je poročil, hči je še doma. Diplomirala je, manjka ji le še naloga pri podiplomi. Že nekaj časa išče službo, a je ne dobi. Ker nima več študentskega statusa, tudi kot študentka ne dela.

Očitno je izgubila še voljo do študija, saj se že pol leta ni spravila k nalogi. Ima fanta, ki je tudi izgubil službo, in stanujeta malo pri nas, malo pri njih. Materialno sicer nismo ogroženi, vendar z možem meniva, da bi bilo prav, da bi prijela za kakršno koli delo, se intenzivno lotila dokončanja študija ali se vsaj kakor koli izobraževala prek zavoda, kjer je prijavljena.

Doslej sva čakala, malo sva nakazala svoja pričakovanja, a noče nič slišati. Veva, da je v težkem položaju, ampak tako tudi ne gre, nekaj mora storiti sama. Ali razmišljava prav, sama ne veva več?

Ne bi ji rada delala krivice ali še oteževala položaja, v katerem se je znašla. Kako naj ravnava?

Jaz menim, da sta oba neresna in lena tudi hči.

Kmalu se bo še on preselil, kaj boste pa potem? Vsi na vajinih penzijah?

Ti jima poišči službe, čez kamot ga ni.

Nama mladina plačuje 300 na mesec, pa jih ne rabiva (šparam za sina) samo on tega ne ve…

red mora bit.

Naloga po diplomi? Kakšna diploma pa je to?

Avtorica pojej kar si skuhala. Res ne vem kaj pričakujete od svojega podmladka, ki ga niste pripravili na življenje.

Zdaj pa lepo skrbi za njo do smrti.

Prav ti je.

Tipičen izgovor, 24.10.2024 ob 00:12

Ah bla bla bla….. poglej malo podatke, kolikšno število državljanov je zaposlenih. Misliš, da imajo/imamo vsi veze? Kakšen blesav izgovor. Tipično za lenuhe. Če potrebuješ denar, je služb kolikor hočeš. Nekje je treba začeti. Problem je, ker bi vsi radi štartali kar na mestu direktorja s plačo nekaj tisočakov. Ampak to je problem posameznika, ne pomeni pa, da brez vez ni dela. Punca in njen lutek sta pač komot in lena in dokler ne bodo doma odločno rekli, da je tega konec, se ne bo zganila, še manj pa njen luzer.

Se popolnoma strinjam.

New Report

Close