Ni pogojev za ministrov odstop?
Vse kaže, da se minister Drobnič trdno oklepa ministrskega fotelja, saj je maloprej izjavil, da ni pogojev za njegov odstop. Zanimiva poteza, ni kaj. Morda je v ustavi izbrskal, da mu ni treba odstopiti.
Pri državljanih je vse bolj nepriljubljen. Sedaj še Vlada ni zadovoljna z njegovim minulim delom. Le kaj še čaka? Bi rad napravil še več škode. Saj bo vlekel nadomestilo ali pa se bo preselil na poslanski fotelček…
V ustavi al pa kjerkol nima kej izbrskat. Odstop je že po definiciji prostovoljen. Torej – če noče ga pač nihče ne more prisilt.
Janša se najbrž tud ne more umaknit, torej mora dat na glasanje, da ga razreši DZ. Tukej je pa zdej vprašanje kolk ma krit hrbet oz. kakšno težo ma v lastni stranki. V skrajnem primeru lahko to povzroči tud izstop NSi iz koalicije in posledično razpad vlade ter predčasne volitve.
Skratka – brezveze… Zarad enga kekca, ki se ni sposoben soočit s kritiko svojega početja.
Pogojev za ministrov odstop res ni, saj je vseskozi vestno izpolnjeval politiko vlade.
Avtor: megaboy.
Datum: 24-11-06 13:02
******Ko je prvič izgubil živce in porinil novinarko, sem še nekako spregledala…zdaj pa se vedno bolj kaže, da želi vse ali nič in ni sposoben za kompromise…. Pa, saj nismo v totalitarni državi, kjer nekdo nekaj pove, predpiše, ukaže, vsi drugi pa bi morali samo kimati……
Če nekaj zagovarja, če v nekaj verjame, naj zadevo tudi ustrezno argumentira….. ********
No vse to Janšo takrat ni motilo.
In zakaj ga moti sedaj?
Drobničev predlog o splavu je razburkal javnost v toliki meri, da se je marsikdo vprašal, ali bo še na naslednjih volitvah volil takšno vlado ali ne.
Podpora vladi je padla, zato se je Janša odločil oprati ugled vlade in “zahteval odstop” No, že zahteva bo marsikoga pomirila tako da Drobniču niti ne bo treba odstopit. Itak pa je Drobnič samo marioneta in predlog ni bil njegov. Sem prepričan, da ni oblikoval predlogov mimo Janše hehe. Samo zdej je treba najti “žrtveno jagnje” da si bo vlada vrnila ugled in podporo.
Podobna zgodba je bila pri Ruparju. Janša je Ruparju svetoval, naj odstopi kot poslanec in tako opral ime stranke … No tedaj se je Ruparju še kazala gladka zmaga v Tržiču, kamor ga je šel podpret tudi Janša. Tako po planu Rupar ne bi zgubil nič, namesto poslanske plače bi vlekel župansko hehe.
No na koncu se računica ni izšla, tako da bo Rupar samo še eno leto vlekel poslanslo plačo skupaj z dodatki, čeprav je prostovoljno dal odpoved.
Javno mnenje je prisililo Janšo, da je predlagal Drobniču odstop in nič drugega.
Pa to ni res, kakšen “analitik” si Megaboy. Pa tudi res je, da karkoli stori Janša poiščeš in se trudiš nas prepričati zakaj to dela in da dela samo za svoje dobro. Veš kaj si. Ena velika sitna baba, ki še sebe komaj prenaša.
Kaj bi napisal, če Janša ne bi ravnal kot je? Kakšen scenarij si mu pripravil?
Nekateri, pa na “traktate” kar po imenu forumaše kličejo, ena izmed teh je “polnoč” :-))), ja ja, pa čakajo, kakšen traktat bo.:->>))))
To ti je napisala:
po tvoji ugotovitvi,
“Tale stara reva Prababi, ki se jo težko bere, ker tako nerazumljivo piše”
Poišči, kje je izzivanje, za traktat. Vem, da veš kje je. Vem pa tudi, da ne prenašaš “po tvoje” ne mojega traktata, ne od megaboya.
Briga me ministr Drobnič, še omenila ga nisem. Zaradi mene naj kar bo, ga bodo drugi “sprašili”
Tudi “splav”, me ne briga. Ha ha, en mal mem, včasih so dejali, da je treba eno postajo prej izstopiti. Pa ni bilo nobenih komplikacij.
Danes je drugače, ko se hoče vsak peljati do konca. Upam, da me sedaj razumeš???????
Pa lep vikend ti želim.
******Pa tudi res je, da karkoli stori Janša poiščeš in se trudiš nas prepričati zakaj to dela in da dela samo za svoje dobro. Veš kaj si. Ena velika sitna baba, ki še sebe komaj prenaša. ******
Jasno, da dela samo za svoje dobro. A ti misliš da dela sebi v škodo?
Če bi tudi on podprl Drobniča pri plačevanju splavov, verjemi, da bi na naslednjih volitvah odletel. No, sej mogoče bi bilo to za nas boljše.
polnič!
Namenoma.
Pa reci, da ni res, si me izzivala!!!
V nasprotnem primeru, me tam ne bi videla. Zaželela si se me, pa sem se pojavila. Si jezna name, kaj??? :-)))))) Kar skrivaj se za nickom “polnoč”, imaš možnost. :-))) Vedi pa, da je to nizkotno “skrivanje”, jaz vsa moja mišljenja napišem z nickom PRABABI.
Do takratnega izzivanja, se z nickom “polničem” nisem tipkala.
Na koncu si napisala “???”, ker nisi sigurna. Ne ne, ha ha, PRABABI, ni udbašica, si mogoče ti???? Katere stranke pa??
Ja, stara pa sem, to se pa nisi zmotila. :-))))) Pa danes je GOSPODOV dan, imam čas, ni treba čakati na “URO STRAHOV”.
polnoč,
ja, polnoč je proč. Malo sem tukaj, kadar pa pridem pa pogledam, če si mi odgovorila. Nisi odgovorila katere stranke detektivka si, pa nič zato, saj vem kam spadaš. Zgleda, da imaš o obveščevalnih službah kar veliko znanja, drugače, me ne bi nazvala s “staro Udbašico”. Veš s temi službami nisem imela nič, ne po dobri, ne po slabi strani. V zadnjem času pa se o teh službah kar veliko govori.
Že dalj časa nazaj, pa je enkrat pisalo o teh službah, da precej stanejo, da pa je naj-cenejša, najhitrejša in z najdaljšim stažem, pa je spovedniška.
Tale tvoj nick “polnoč”, me pa spominja na marsikaj, posebno v tem neveselem decemberskem času.
Na otročje nožice Romov, ki so jih kazali po televiziji speče v avtu, o polnoči, ko so jih policaji ustavili 2 km pred Ambrusom, ko so se vračali domov v DEčjo vas. Ne, niso se smeli vrniti domov, morali so nazaj v
Postojno, radi ali ne. Grozno!
Pa na Jezuščka Sina božjega, ki se je rodil v revnem hlevčku, tudi on je bil nezaželen. Si že nabrala mah za jaslice, jaz sem ga že, vreme bo še nekaj dni.
Bližamo se koncu leta, čas je obračunov kaj še nismo storili, da še storimo, kar moramo.
Pa k spovedi bo treba, pojdi, tole, kar si meni pripisala je kar smrtni greh, veš nisem “Udbašica”. Izpovej se, po kesaj se in zmoli pokoro, če si pozabila molitev v ta namen, evo jo:
Iz knjige “DUŠNA PAŠA”, (sedaj molitvenik) za kristjane, ki jo je spisal škof FRIDERIK BARAGA, knjižica je izšla leta 1905, je še vedno uporabna, za mene pa je lep spomin, ja, stara je 101 leto.
“MOLITEV PRED IZPRAŠEVANJEM VESTI”, Moj dobrotljivi nebeški Oče, glej, zopet sem grešila zoper tebe in nisem več vredna biti tvoj otrok imenovan. Ali še smem stopiti pred tebe, o Bog, pravični sodnik!” ….
Ker je adventni čas, še to:
ADVENTNI ROŽNI VENEC
1. Jezus, katerega so preroki veliko sto let naprej oznanjevali.
2. Jezus, katerega so pravični starega zakona z gorečimi željami pričakovali.
3. Jezus, katerega si, o prečista Devica, v Betlehemskem hlevcu rodila.
4. Jezus, katerega rojstvo so angeli revnim pastirjem oznanili.
5. Jezus, kareri bo še enkrat k nam prišel, sodil žive in mrtve.
Imam tudi mlajše molitvenike, napisala sem ti pa iz tega starejšega. Ti boš pa iz svojega brala, se spovedala in mogoče, le pokesala za svoj greh????
V prihodnje, me ne kliči in ne delaj greha. Vse lepo ti želim in SREČNO!
p.s.
Malo dolg je ta traktat, boš že kako prebrala. Ni nujno, da v času “URE STRAHOV”.