ni pripravljen na otroka :(
hmmmmm, tudi moj je tako govoru! Pol je pa nepričakovano moral odpotovati za kar nekaj časa in glej ga zlomka: zdej pa hoče, da takoj začnemo delat na otroku!
Vse se enkrat obrne – te pa čisto razumem! Tudi sama sem bila žalostna in si postavljala sto vprašanj: zakaj, kako, kdaj ….
Ampak sigurno je pa tako: Če bi hoteli, da bi naši otroci imeli vse, nikoli ne bi bil popoln čas za otroke delat, ker v tem času ni več nič popolno! Ko je nekrat nekaj ok, spet druga stvar ni itd.
lp, Ella
Žal mi je, ker se vajina pogleda na situacijo takole razlikujeta 🙁 Težko ga boš prepričala, če ima svoja pričakovanja.
Samo nekaj lahko rečem: veliko nas je, ki smo se odločali med “imeti otroka, čeprav je tu kredit za stanovanje” ali “čakati na čas, ko bo denarja dovolj”. Midva sva se odločila za otroka, kredit za stanovanje je zdaj tudi že izplačan (no, odplačujemo že drugega – za avto), mi pa zelo srečni skupaj. Je pa res, da se morata oba s partnerjem skupaj odločiti za korak, kakršen že je. Vso srečo!
O otroku govoriva že kakšno leto, stvar je taka, da skoz sanja, da bi ga mel, že par let govori o želji, ampak pač nekoč… ko sem vmes enkrat mislila, da sem noseča, je bil čisto nor od veselja in ful razočaran, ko se je izkazalo, da nisem v resnici. pravi, da če bi se zgodilo, bi bil zlo vesel, ampak načrtno pa ne bo šel v to. Meni se pa meša od želje.
Nikakor ga ne smeš silit! Tudi njega bo premamila želja po otroku! Če imata vse pogoje za otroka, ne vidim razloga da ga ne bi imela!
Ampak moški kasneje dozorijo kakor ženske! Ne vsi, ampak večina! tudi moj je bil star 24 ko sem mu prvič omenila, pri 25 letih pa že drugače in bolj “zrelo” razmišlja! :)))) (no, če bi se sploh lahko reklo, da moški zrelo razmišljajo, ko pa non stop tolčejo po tipkovnici oz. volanu in igrajo igrice za rač. – so hujši od otrok!) :))))))) Tudi sam bo začel tako razmišljat!
Pusti času čas! Sama sem takrat pač nehala iz to temo, na koncu pa je bil sam pobudnik!
Veliko sreče!
LP, Ella
minox napisal:
> jah če je pa tko.. pa pač ti delej na tem, ne mu govort o
> načrtih, ko boš pa zanosila bosta pa itak oba vesela-ti ker boš
> končno noseča, on pa ker ne bo planiral :)))))))
mislim??? kak pa naj ženska “dela na tem”? kaj ti veš sploh kaj o spolnosti?
a če misliš da ga naj zajebe v stilu da jemlje tablete on pa naj spušča not…pa mislim, da ne bo dobra popotnica za nikogar v tej družini.
Raje še malo uživajta. Jaz imam tudi 24 let in imam zelo rada otroke. Sestričninega malčka vidimo tedensko in takrat je za tisto popolne skoraj popolnoma moj, apak še vedno menim, da nisem pripravljena na svojega. Še vedno grem rada na kolo, pohod, kam ven tako čisto neplansko, ko imaš svojega otroka tega ne moreš. Dajta si malo časa. Sicer sem prebrala tudi, da o razmišlja o njiih (otrocih), torej si jih želi, samo ne sedaj. Počakaj malo in ga ne sili v nič, ker s tem lahko dosežeš kontra učinek.
hudo mlada sta…oba…resda če čakaš na “pravi” trenutek (odplačani krediti, svoje stanovanje, služba za ndč) si verjetno prej star 40, tko da to ni neko merilo. in odvisno od vsakega človeka posebej, kdaj je pripravljen…meni se 24 zdi hudo mlado, tako da fanta razumem. jaz (osebno) pač otroka tako zgodaj ne bi imela. prej bi definitivno odšla na kakšno doooolgo potovanje. ampak to sem jaz, ti pa presodi zase. vsekakor fanta ne bi v nič silila.
Jaz pa mislim, da nista prestara. Začeti o otrocih razmišljati pri 30-ih je absolutno prepozno. Stvarnost je seveda drugačna.Na tebi pa je, da ugotoviš, ali je to zgolj izgovor, ali pa ima res željo otrokom “nuditi več”. Če je samo to, ga boš že znala spraviti na pravo pot – ni vse v denarju. Takrat, ko ga bo dovolj, pa morda otročka ne bo.
Veliko sreče obema.
moj pa govori o otrocih, po drugi strani pa se noče poročit z mano.
on bi se poročil, enkrat, AH brezveze. kaj je to enkrat? ko bom rodila že dva otroka, al ko bom noseča šla na oder, ko bom stara 40 mogoče?
pa točno ve, kakšna so moja načela. če že otroke, potem je vseeno, če se še poročiva.
ah, kdo bi razumel današnje dedce? res ne veš, ali ni vse ne velik izgovor…..
počakaj še malo. a daj mu vedet, kako velika je res ta želja.
pri 24 nisi premlada! jaz sem 28 pa se mi zdi da sem že prestara….