Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ni res, da je lahko vsak učitelj

Ni res, da je lahko vsak učitelj

Berem mon pa eni pišete kako za učitelje vzamejo vse, kar se prijavi. Pa ni res.

Daleč od tega, da bi si želela biti učiteljica, niti pod razno. Ampak ja, v sili hudič muhe žre. Če ni drugega, probaš še to. FF diploma, nepedagoška. Sem poslala nekaj vlog, ni šans, da bi dobila. Itak na moji smeri diplomira ogromno s pedagoško smerjo in jih imajo dovolj. Logično pa ja, da ne morem učit neke fizike.

Tako, da ni res, da vzamejo vse.

Ja, za fiziko, matematiko jemljejo študente pa razne inžinirje in podobno. Ne pa humaniste, družboslovce. To pa ne. Pa za družboslovne predmete imajo še vedno dovolj učiteljev.

Sicer pa itak bolje, da nisem dobila. Bi se mi verjetno odpulilo, ko vidim kaki so otroci.

Sem pa pošiljala na gimnazije. V OŠ je še dosti več defetknih otrok oz defektnih staršev. Tako, da tam sploh nisem probala.

Desničarji bi se z lahkoto zaposlili za učitelje matematike in fizike. Sploh janševikarji, ki so znani po svoji visoki izobrazbi ter inteligenci.

Se izšolani učitelji nekateri ne bi smeli poučevati otrok

Take, ki nimajo pogojev oziroma ustrezne pedagoške izobrazbe, zaposlijo zgolj za flikanje kakšnih lukenj, kolikor vem. Torej začasno. Če želijo obdržati službo, potem morajo dopolniti svojo izobrazbo s pedagoškimi izpiti. Ima Pedagoška fakulteta prav posebej program za take primere.

S predmeti kot so matematika, fizika in podobno pa so težave jasno v plači. Matematiki, fiziki in inženirji lahko dobijo dobro plačane službe drugje. Moraš imeti res rad ta poklic in otroke, da greš delati v šolo za majhno plačo. Pri družboslovnih predmetih je drugače, ker je diplomantov teh smeri bistveno, bistveno več in lepo plačanih služb znatno manj.

New Report

Close