Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ni več bolnice Franja

Ni več bolnice Franja

Kustosinja Cerkljanskega muzeja Milojka Magajne je po ogledu bližine soteske povedala: “Po ogledu, ki smo ga zdaj pravkar opravili, lahko rečemo, da Franje ni več.”

🙁

Samo na Kočevskem je povojna oblast ukazala požgali čisto vse cerkve in znamenja, se pravi 45 cerkva, število znamenj ne vem, vendar jih je bilo kar precej. Cerkve na Slovenskem, je bilo treba vzdrževati in obnavljati; razen za nekaj redkih izjem po osamosvojitvi, so za ta dela prispevali denar verniki. Večina cerkva spada pod kulturno dediščino na Slovenskem. Kulturna dediščina je (bila) tudi Bolnica Franja, ki jo je vzela naravna katastrofa in jo ni požgal ali porušil človek. Menim, da bi bilo prav, da bi tudi ljudje oz. njihovi potomci, ki jim Bolnica Franja res nekaj pomeni, prispevali tako, kot smo mi za svoje objekte, se pravi cerkve. Ne razumem, zakaj bi moral iti denar za obnovo Bolnice Franja tudi iz žepov tistih davkoplačevalcev, ki smo “klerofašisti, janšisti, beli itd.”, kakorkoli nas pač že prigodno zmerjate, in nam ta objekt ne predstavlja “nepopisne izgube “.
Naredite nabirko kot jo naredimo “klerofašisti”, stopite skupaj, pojdite na udarniško v Cerkno.. En takle objekt pa res ne more biti problem ponovno dvigniti na noge. Z vso močjo in tisto neverjetno energijo, ki jo sicer zapravljate, da udrihate po Cerkvi in nas vernikih. Da vidimo, če ste to zmožni narediti s svojimi sredstvi. Dokažite, da vam ta objekt res toliko pomeni, da ste ga pripravljeni obnoviti iz lastnih žepov in s svojimi rokami.
Pa srečno pri obnovi!

Saj bi, pa so navajeni da jim vse drugi naredijo.

Prava misel,janJA. Obnavljali bodo srčno z golimi rokami samo, da bo spet tako kot je bilo.

janJA, meni se zdi bolj pomembno, da vsi vrtimo pedala na Maratonu Franja – v čigav spomin že?
Strupen jezik imaš in s to delitvijo na naše, vaše, njihove, njegove ne pripomoreš k strpnosti pač pa dolivaš olja na ogenj. So te tako vzgajali?

To je vse kar naša janJA zna in zmore. Vtikuje se v vsako temo in zlorablja vsako debato samo v namen, da pove, da vse kar ni cerkveno pač ni tisto pravo. Pravilno ugotavljaš, slabo so jo vzgajali. Kakšni bodo šele njeni otroci.

Upam, da ne živim kje blizu nje. Saj taki ljudje so v svoji zaslepljenosti lahko zelo nevarni. Še hujše pa bi bilo, če bi napr. nekdo od takih delal na delovnem mestu (šolstvo, zdravstvo, ….). Bog ne daj.

janJA,

malo sem tudi sam bral sveto pismo, malo sem tudi sam poslušal kakšno pridigo v cerkvi, kdaj pa kdaj pa tudi izven nje. Malo sem tudi sam hodil k verouku, in čeprav je tega že kar nekaj let, se ne morem in ne morem spomniti, da bi me kdo od “vaših” učil podobnega izražanja, takšne nestrpnosti do vsega drugačnega, kot jo berem pri tebi. Nestrpnost, ki jo izražaš s svojim odgovorom na dejstvo, da je naravna ujma vzela spomenik človeški humanosti, ni krščanska, in če ti misliš, da si kristjan(ka) samo zato, ker greš v nedeljo k maši in ker voliš prave stranke, se krepko motiš. Zgleduj se po Kristusu, pa boš naredila zase in za tvojo vero bistveno več, kot na ta način. Vsaj škodila ne boš nikomur.

Oprostite, vendar se mi zdi vsaj nehumano, da se v tem trenutku prerakate, kaj bo s starimi barakami in zarjavelim železjem! Že včerajšnje javljanje ekip Kanala A je bilo tako tako. Skoraj je bilo razumeti, da je uničena Franja hujša katastrofa, kot jokajoči ljudje, ki so reševali gola življenja, ostalo pa je odnašala deroča voda.

Bodite toliko človeški, pa raje razmišljajte, kako pomagati ljudem, ki jim je ta ista ujma v nekaj sekundah vzela vse ali pa veliko večino tistega, kar so celo življenje spravljali skupaj. Uničene so ceste, hiše, šole, proizvodni obrati, celo ljudje so umrli. Zgodovinski spomenik gor ali dol, sedaj so najvažnejši živi ljudje, ki so v trenutku postali homeless, kot je jokal starejši gospod v intervjuju. Pokažite vsaj sočutje, če vam nič drugega ne pride na misel!

saj janJA, benaflek, mmml, en mal mem, itd. niso kristjani in jim dol visi za krščanski nauk – oni so zgolj člani RKC in sledijo nauku svojih političnih vodij

Tipično za levake.

Klinc gleda ljudi, ki so so ostali čez noč brez premoženja, 4 smrtne žrtve nevihte in poplav…največja škoda je, ker nekih kolib ni več, ne?

Levičarji, da vas nisem več videl srat o človekovih pravicah, ko so vam neke barake bolj važne, od ljudi.za bruhat.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Zanimivo, janja, kako skočijo v luft kot gnezdo os in sršenov, ko malo dregneš v kakšen njihov simbol. In to so ponavadi tisti, ki bi porušili vse sakralne objekte in v jame zmetali vse kristjane, kot leta 45. Zelo pomenljiv sem mi zdi post od ens3c, malo tukaj malo tam pa sem že doktoriral iz krščanstva.

Ali izbris Franje pomeni, da je Bogu zadosti ljudi, ki se napajajo iz zločinskega komunističnega obdobja.

Če je nekomu hudo za bolnico Franja, še ne pomeni, da ne sočustvuje z ljudmi.

V tem postu debatiramo pač o bolnici Franja s čimer nikakor ne omalovažujemo človeških tragedij. O partizanski bolnišnici poročajo v vseh medijih – jih gre zato kar vsevprek označiti z levaki? Ne.

Ja dobro, kolib ni več, če je komu tolk do njih, naj nove postavi, pa si predstavlja, da je bolnica še vedno tam.

Predlagam, da se spremeniš svoj nick (in ostalim podobnim, ki imate namen smešiti drugače misleče), ker je to žaljivo do kristjanov, kar je po ustavi kaznivo.

Predlagam, da se spremeniš svoj nick (in ostalim podobnim, ki imate namen smešiti drugače misleče), ker je to žaljivo do kristjanov, kar je po ustavi kaznivo.[/quote]

Še marsikaj je kaznivo po ustavi. Tudi podpihovanje nestrpnosti. Pa Rode tudi še ni v zaporu.

Ti, ki si polna strpnosti, boš pa volila Jelinčiča, ki je leta 97 volilce Bernika označil za golazen, ki bi jo bilo treba pospraviti.

Volilci Jelinčiča ste res strpni.

Sem kdaj napisala, da sem strpna? Se sicer z Jelinčičem ne strinjam. Volila ga bom, ker dela zdraho. Mimogrede, tudi v levo stran nazivate kot golazen. Pa komu mar, kaj?

benaflek, sem mar koga užalila, smešila, da me takole blagohotno opozarjaš? Se počutiš nelagodno v moji družbi? Se ti opravičujem, ker to ni moj namen. Zbiraš kockice?

Ej forumaš s tebi neprimernim nickom:

Namesto pedalov za spremembo pojdite gonit krampe in lopate, kondicija bo enkratna! Ustanovite hej brigado, kako se to stori, vprašaj kakšnega dedka, magari svojega, če ga še imaš. Zraven se izjemno paše popevka “Računajte na nas”!
Če bo pa kondicije še premalo pa goni sobno kolo.
Izkažite se z dejanji na terenu, ne s flancanjem na tem forumu in kolesarjenjem za svojo zabavo.
Ne vem kaj se jeziš name; dala sem samo dobro idejo, ki je bila 1000x preizkušena s strani vernikov: v slogi je moč!
Če bo kdorkoli prišel k meni z listo za nabirko za popravilo Bolnice Franje, bo gotovo dobil prispevek. Obljubim, ampak dvomim, da mi bo treba dati:-)) Mi bodo kar odtrgali od dohodka..

Ah tehle os in sršenov se pa eno figo bojimo. Veliko brenčijo, majčkeno pikajo pa nič medu ne prinesejo; značilno za ose in sršene.

Zdaj imajo enkratno priliko, da se izkažejo, kako so požrtvovalni in koliko jim je do svojih spomenikov.

Kot nam odtrgajo za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje za duhovnike. Niso nas vprašali, ali se strinjamo.

Kot nam odtrgajo za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje za duhovnike. Niso nas vprašali, ali se strinjamo.[/quote]

Duhovniki so slovenski državljani in imajo do zavarovanja in pridobivanja pok. zavarovanja vso pravico. Za naš narod naredijo mnogo več kot marsikateri dipl.dr.mag. etc…Zamisli se..

Povej mi nekaj: si zadovoljna z našo državo?

Ja, ampak to je naravna katastrofa in ne politična.

New Report

Close