Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ni več bolnice Franja

Ni več bolnice Franja

Za naš narod naredijo mnogo več kot marsikateri dipl.dr.mag. etc

Res naredijo veliko. Sploh Frantarji.

Kot nam odtrgajo za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje za duhovnike. Niso nas vprašali, ali se strinjamo.[/quote]

Duhovniki so slovenski državljani in imajo do zavarovanja in pridobivanja pok. zavarovanja vso pravico. Za naš narod naredijo mnogo več kot marsikateri dipl.dr.mag. etc…Zamisli se..[/quote]

Za tebe mogoče janJA naredijo res veliko. Ti dajo vsak dan odvezo za tvoje grdobije, ki jih izvajaš na tem forumu. In potem zopet veselo naprej z jezikom opletaš in žališ vsepovprek. Si danes zmolila že en oče naš.

Ampak pred Bogom to nič ne velja. To si zapomni.

Se pa strinjam, da marsikateri od teh naredi več za naš narod, kot npr. Janez Janša in Bajuk ter njima podobni.

Zame osebno pa ne naredijo nič.

Ja, ampak to je naravna katastrofa in ne politična.[/quote]

Torej po tvojem – so imeli komunisti vso pravico podirat cerkve in zanmenja?
Barbarizem na kub.
Komunisti so bili hujši kot vsaka ujma.

Povej mi nekaj: si zadovoljna z našo državo?[/quote]

Vprašanje je tako debilno, da te ni vredno.

Domobranci in Belčki so bili še hujši (še Jagenjčki obmolknejo pred njihovimi dejanji) od Komunistov in od vsake ujme.

Kot nam odtrgajo za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje za duhovnike. Niso nas vprašali, ali se strinjamo.[/quote]

Duhovniki so slovenski državljani in imajo do zavarovanja in pridobivanja pok. zavarovanja vso pravico. Za naš narod naredijo mnogo več kot marsikateri dipl.dr.mag. etc…Zamisli se..[/quote]

Jaz sem tudi državljanka Slovenije. Že deset let delam honorarno, ker moj delodajalec noče plačevati prispevkov zame. In država to dopušča. Da nekdo toliko let dela pri tebi, a ga nisi dolžan zaposliti. Plačam veliko davkov, ogromno akontacije dohodnike, ampak hudir, glej, ko nimam pokojninskega zavarovanja. Kljub državljanstvu. Včasih bi ga imela, ko je država podpirala kulturnike in jim plačevala prispevke. Zdaj tega več ne počne. Nehala je plačevati prispevke kulturnikom in jih plačuje duhovnikom. Čeprav moje delo/moja dela vsakodnevno bere ogromno otrok. Le to pač ni pomembno. Ja, so nekomu vzeli, da so drugemu dali. Ja, pa jaz nisem takšen kulturnik, ki nič ne dela, se zakaja in sanjari. Sem takšen kulturnik, ki vsak dan vsaj deset ur trdo delo.

Tudi pravica duhovnikov ni tako samoumevna in pogojena z državljanstvom. Nekdo jim je to pravico dal. In vzel drugim. Ker kulturniki in umetniki nimamo tako močnega lobija kot RKC.

Očitno si še zelo mlada in se ne spomniš tega, da smo nekoč osnovnošolci zbirali denar tako za bolnico franja kot za bazo 20.Včasih se splača malo potruditi z zgodovino in si osvežiti znanje.

jaz sem tudi slo državljan, ampak očitno do te “pravice” pa nisem upravičena. si moram lepo sama plačevat (oz. plača firma od moje plače in na mojo plačo)

Ni. Ampak Janševo sliko lahko večkrat gleda od kar je predsednik vlade :-)))

jaz sem tudi slo državljan, ampak očitno do te “pravice” pa nisem upravičena. si moram lepo sama plačevat (oz. plača firma od moje plače in na mojo plačo)[/quote]

Tako je!!!! Nam drugim ta pravica ne pripada kar avtomatično. Po državljanstvu. Ampak nas za to pravico pošteno oberejo. Ko človek vidi razliko med bruto in neto, ga mine volja do življenja.

Ja, ampak to je naravna katastrofa in ne politična.[/quote]

Torej po tvojem – so imeli komunisti vso pravico podirat cerkve in zanmenja?
Barbarizem na kub.
Komunisti so bili hujši kot vsaka ujma.[/quote]

Očitno si pomanjkljivo izobražena. Za začetek si vzemi kakšne osnovnošolske knjige v roko.

Spet nekaj napletaš. Kot sem že večkrat rekel, je pri nas pojem pedofilije g.Vitan Mal, mladinski pisatelj. Na sodni proces ni šel, ker je v pravi stranki, taki ki je združljiva s partijskimi sodišči, čeprav so njemu pri našli stvarne dokaze. Sploh pa je splav neskončno hujši zločin in tisti, ki ga podpirate sodelujete pri tem.

Glede tvojega nicka. Nosiš in smešiš ime ustanovitelja krščanskega občestva. Samo v informacijo.

Vprašanje je tako debilno, da te ni vredno.[/quote]

Zadel sem te pa le 🙂

PS
Hočem rečt, da te lahko spodnese prav vsak debil…

g.minister se je pod PS dobro ocenil. Mislim the best.

Njegov stavek zadel sem te pa le je pomenljiv. Sprašujem ta leve. Je to vaš edini cilj v življenju? Kaj boste s tem dosegli?

Pa kaj če je ni več, “težka škoda”.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Točno tako, kot sem včeraj zvečer napovedala. Eni “jamrate” zaradi kupa plank, tam nekje v eni kotanji, ki itak nikomur ne koristijo. In tja bi morali najprej vsi letet gledat in objokovat tisto podrtijo, namesto, da bi najprej pomagali soljudem pri reševanju njihovega imetja in predvsem življenj.
Sramota, kakšen odnos imate nekateri tu do sočloveka. Bljak. janJA bravo. Točno tako, naj enkrat nekaj naredijo z lastnimi rokami in žulji (kar težko verjamem), bodo potem tudi bolj z zanosom pedelirali.
Leva* in ostala leva kompanija, da vas malo izzovem. Recimo, da v naslednjih dneh ali pa tednih pri vaspozvoni in na pragu zagledate dva človeka, ki seveda z uradnim dokazilom pobirata prispevke. Eden za bolnico Franjo, eden za nesrečne družine, ki so ostale brez svojih najdražjih in svojega imetja. Komu bi darovali, oz. komu bi namenili več sredstev? Saj predvidevam, da taki humanisti kot se predstavljate, bi verjetno darovali obema stranema,…ali se morda motim?

Vprašanje je tako debilno, da te ni vredno.[/quote]

Zadel sem te pa le 🙂

PS
Hočem rečt, da te lahko spodnese prav vsak debil…[/quote]

A mene si “zadel”?:-))
Boš pa moral še nekaj žgancov pojest, da ti bo to uspelo.
Sem vedela, da ne boš razumel mojega odgovora.
d…l pač:-))

Ne enemu ne drugemu. Ne verjamem, da bi denar dobil tisti, ki ga potrebuje. ne verjamem ne karitasu ne rdečemu križu oz. ostalim organizacijam.Ti boš verjetno dala denar karitasu, ki ga zbira za Afriko.

Nobeni izmed “humanitarnih organizacij” ne dam nič !!!!!!!!!!Sicer se pa tukaj ukvajrate s kubiki pobarvanih desk, za ljudi in otroke, ki so v Bohinju doma ali tam samo v šoli v naravi vas pa očitno nič ne zanima.
Moj je že dva dni tam in pomaga ujetim ljudem pri najnujnejših stvareh, pa enako ne vem kako mu gre, a je cel ali ni, vi se pa tukaj prepirate zaradi nekaj kubičnih metrov maskirno pobarvanih desk, da bi se pa kdo zavzel in kaj naredil za tiste, ki so tam in morajo ali hočejo pomagati, do tega pa vam očitno ni.

mina*, spet so dobro skoz prišli, kot vedno:-)); namreč tale “nesposobna itd.” vlada se je odločila v celoti financirat iz proračunskih sredstev obnovitev tele bolnice Franje. Se pravi tudi iz tvojega, mojega, “našega” denarja.
Če pa se povrnem k tvojemu hipotetičnemu vprašanju ali bi tile “humanisti”odprli vrata človeku, ki bi pobiral prostovoljne prispevke za obnovo bolnice ali za ljudi, ki so nastradali v tej katastrofi? A veš kaj? Jaz mislim, da bi samo pokukali skozi firenk in ne bi odprli – ne za ene, ne za druge.
Kajti, te sorte tipi ne poznajo kaj se pravi dati, poznajo samo besedo dobiti.

Je.. se mi za BF. A za ljudi tam okrog se pa očitno nihče ne zanima, država bo obljubila denar za BF, kako bodo rešili ljudi iz Bohinja in drugod jih pa ne zanima. Saj imajo vendar “nore” reševalce in gasilce, ki to naredijo zastonj. Banda od bande “političnih veljakov”, ki jo svet še ni videl.

Levaki pa res znate obračat besede. Boss nisem pisala o humanitarnih organizacijah temveč o dveh ljudeh eden, ki zbira denar za uboge Tolmince, Bohinjce,ljudi iz Železnikov in Štajerske, drugi pa za tisto podrtijo v tisti grapi. Enim je treba pa res vse narisat.
Ja sigurno bom domov dobila položnico in od Karitasa in od RK. Nakazala pa bom Karitasu, kajti RK bo vzporedno pobiral še za odpravnino Jeleniču, tako da vprašanje koliko bo ostalo za nesrečne ljudi. Ja pa še za BF bodo prispevali. Tako, da ni šans da ostane kaj za nesrečnike. Žal.

Brat vidim da znaš, sedaj se pa še potrudi razumeti kaj sem ti napisal.Odgovor je bil pač še dodatno razširjen.Pomagam pa sosedom in okloici ker le od teh pričakujem da mi bodo priskočili na pomoč. Ti sigurno ne, ker sem zate pač levak.

mina*, spet so dobro skoz prišli, kot vedno:-)); namreč tale “nesposobna itd.” vlada se je odločila v celoti financirat iz proračunskih sredstev obnovitev tele bolnice Franje. Se pravi tudi iz tvojega, mojega, “našega” denarja.
Če pa se povrnem k tvojemu hipotetičnemu vprašanju ali bi tile “humanisti”odprli vrata človeku, ki bi pobiral prostovoljne prispevke za obnovo bolnice ali za ljudi, ki so nastradali v tej katastrofi? A veš kaj? Jaz mislim, da bi samo pokukali skozi firenk in ne bi odprli – ne za ene, ne za druge.
Kajti, te sorte tipi ne poznajo kaj se pravi dati, poznajo samo besedo dobiti.[/quote]

Ali ti sploh kdaj komu kaj pomagaš ali samo skozi zaveso kukaš in javkaš ko ti kdo na rep stopi?

Aha onim tam za hribom, ki jih ne poznaš, pač ni treba pomagat…

New Report

Close