Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ni več bolnice Franja

Ni več bolnice Franja

Ne gre se zato ali rabijo pomoč ali ne. Vendar prvo pomoč pričakuj od soseda ne pa od nekoga ki ga ne poznaš oz. on tebe ne pozna.Moja denarnica je pač pretanka , da bi lahko vsem pomoči potrebnim pomagal.Zato pač selekcioniram komu kaj dam.

Tudi prav. Samo, da se ti ne bo sfržmagalo, ko tebi oni iz za drugega hriba ne bo nič dal, ker te pač ne pozna.

Jaz se držim reka “naj ne ve levica, kaj daje desnica”.
Če rabiš ti kakšno pomoč pa kar pridi. Kakšna stvar se zmeraj najde, če drugega ne, lačna ne boš šla od hiše:-))
Javkam pa nič, ker se zavedam, da naj človek sam zase poskrbi, drugi niso dolžni.

Če rabiš ti kakšno pomoč pa kar pridi. Kakšna stvar se zmeraj najde, če drugega ne, lačna ne boš šla od hiše:-))
Javkam pa nič, ker se zavedam, da naj človek sam zase poskrbi, drugi niso dolžni.[/quote]

Ti verjamem in se tudi držim tega, naj ne ve levica kaj dela desnica, vendar naši ljudje, reševalci gasilci, moj je tam nekje okrog Bohinja, mi se pa tukaj dajemo zaradi maskirno pobarvane deske, ne rabim ne denarja ne hrane Hvala Bogu, sploh pa ne od tebe, kaj pa ko ljudje, takšni kot je moj, nič krivi in dolžni že dva dni letajo po vodi, blatu, gozdu in nevarnosti, on je za svoje že poskrbel, mi smo doma, tako kot tudi ti, na toplem in suhem in sedaj govoriš, da naj vsak sam za sebe poskrbi. Kako bi pa rekla, če bi nekoč (Bog ne daj) potrebovala pomoč in bi moj rekel ah kaj vsak naj sam za sebe poskrbi in bi spal naprej… “JAZ NISEM DOLŽEN”

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Mega ne predvidevam, da to leti tudi name. Zaenkat še stanujem v bloku – mansardno stanovanje, kjer imam strešna okna, tako, da pri najboljši volji ne morem kukat izza fernka…

Da ljudje ne bi dobili pomoči, se najbrž ni za bat. Prepričan sem, da jim bo izdatno pomagala slovenska RKC, saj pravi na veliko grabi premoženje in se pusti sponzorirati od države predvsem zato, da lahko daje v dobrodelne namene.

NIČ ne naklepam in nič ti ne citiram in nič ti ne govorim kako pa kaj, kaj pa če pride do neurja in ti slučajno razbije strešno okno. Moj je povedal le za par primerov, da je ujma razbila strešno okno. Kako bi se pa počutila, če zagori v nadstropju pod teboj?

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

To pa ne. Od RKC ne moreš pričakovati, da bo pomagala. Ko je sama tako potrebna pomoči. Da morajo upokojenke s 300 evri penzije dajati v mošnjiček pri maši.

Ne boš verjel, ampak tako kot je bilo za pričakovat, se je prva oddzvala Karitas, ki je že namenila za prvo pomoč 8500 evrov in tovornjak in dva kombija nujne pomoči…Rk pa se tačas očitno ukvarja predvsem z zadevo Jelenič…
Bravo Boom, včasih pa znaš prav predvidevati. Saj ti gre…

Mega ne, prosim preberi poste, nisem jaz tista, ki je proti pomoči ljudem v stiski. Tvoj je gasilec? Kje rešuje? Pa lepo ga popedenaj, ko bo prišel domov. (Da ne boš narobe razumela, nič se ne zafrkavam).

Hja, tako pač je. Vse priznanje Karitasu. Več kot toliko pač ne morejo pomagati, če pridobivajo sredstva pretežno iz prostovoljnih prispevkov, kljub temu, da škofije razpolagajo s kupi kapitala v gospodarstvu in nepremičninah. Pa še pretežni del teh sredstev je treba pošiljati v Afriko in Azijo, kajti tam je nujno treba vse evangelizirat podolgem in počez.

Javkam pa nič, ker se zavedam, da naj človek sam zase poskrbi, drugi niso dolžni.[/quote]

Ti verjamem in se tudi držim tega, naj ne ve levica kaj dela desnica, vendar naši ljudje, reševalci gasilci, moj je tam nekje okrog Bohinja, mi se pa tukaj dajemo zaradi maskirno pobarvane deske, ne rabim ne denarja ne hrane Hvala Bogu, sploh pa ne od tebe, kaj pa ko ljudje, takšni kot je moj, nič krivi in dolžni že dva dni letajo po vodi, blatu, gozdu in nevarnosti, on je za svoje že poskrbel, mi smo doma, tako kot tudi ti, na toplem in suhem in sedaj govoriš, da naj vsak sam za sebe poskrbi. Kako bi pa rekla, če bi nekoč (Bog ne daj) potrebovala pomoč in bi moj rekel ah kaj vsak naj sam za sebe poskrbi in bi spal naprej… “JAZ NISEM DOLŽEN”[/quote]

Vse razumem samo nekaj ne: Kaj me je bilo treba spraševati ali kdaj komu pomagam ali samo skozi zaveso kukam in javkam? To mi pa je uganka. Sem pač reagirala kot sem, priznaj, za moj odgovor si si sama kriva.
Želim, da se vam razmere v Bohinju in seveda tudi povsod drugje umirijo in se vam življenje čimprej povrne v stari tir.
Če bi bilo pa treba kaj pomagati, bi vsak pomagal po svojih najboljših močeh, verjemi. Ne pozabi, da cela Slovenija diha z vami.
Srečno.

Kaj je Boom ti gre v nos ne? Ampak vseeno ne moreš iz svoje kože. Preberi si, to je prva nujna pomoč, kar pomeni, da glavnina šele prihaja…Saj sigurno veš, da mora tudi vsaka večja firma par dni prej napovedati kakšno večjo transakcijo, tako da je 8500 evropejcev takoj drugi dan veliko…

Pozabil si na Darfur.

in ta bolnica naj bi bila eno od 7.čudes sveta? :))))))
JanJA, evo moje podpore v tvojem razmišljanju.
Za komuniste itak vemo, da so nam zapravili del morja, zakaj bi torej, v nesreči, kot je odplavljenje bolnišnice, izrekali sožalje.

Sploh pa; pa kaj če te bolnice ni več????

Kar bi morali ljudje že davno storiti je dokončala narava.
Hočem reči, da nas je stala ogromno denarja.

pakaj, hvala da si me prebral.

Brskam po netu in berem o tej bolnišnici pa o sledečem ni nič napisano: namreč že dostikrat sem slišala – ustno izročilo pravi – da so za to bolnico Nemci točno vedeli in jo pustili na miru. Menda so se v njej zdravili tudi njihovi vojaki. Mogoče o tem kaj ve kakšen starejši domačin s tega konca? Bi bilo zanimivo izvedeti, kako je s tem.
Pozdrav!

… ustno izročilo pravi …. Pa strici, dedki in babice in rdeči sosedje so mi povedali……

Pa daj lepo te prosim nehaj že enkrat nakladat. Kako se ti sploh da.

Že iz marsikaterega tvojega zapisa je razvidno, da ti je beseda ETIKA kar nekako tuja. No, naj ti pojasnim, da zdravniška etika narekuje zdravnikom, da pomagajo čisto vsakemu bolniku oz. ranjencu, ne glede na stran, kateri pripada v primeru vojne. Če so tvoje trditve resnične, potem to kaže le na etičnost medicinskega osebja v partizanih, ne nazadnje pa tudi partizanske vojske kot take. Za razliko od nasprotne strani in še bolj njihovih slovenskih pomagačev, seveda.

Že iz marsikaterega tvojega zapisa je razvidno, da ti je beseda ETIKA kar nekako tuja. No, naj ti pojasnim, da zdravniška etika narekuje zdravnikom, da pomagajo čisto vsakemu bolniku oz. ranjencu, ne glede na stran, kateri pripada v primeru vojne. Če so tvoje trditve resnične, potem to kaže le na etičnost medicinskega osebja v partizanih, ne nazadnje pa tudi partizanske vojske kot take (saj se je za prisotnost Nemcev moralo vedeti). Za razliko od nasprotne strani in še bolj njihovih slovenskih pomagačev, seveda.

Strupen jezik imaš in s to delitvijo na naše, vaše, njihove, njegove ne pripomoreš k strpnosti pač pa dolivaš olja na ogenj. So te tako vzgajali?[/quote]

Ej forumaš s tebi neprimernim nickom:

Namesto pedalov za spremembo pojdite gonit krampe in lopate, kondicija bo enkratna! Ustanovite hej brigado, kako se to stori, vprašaj kakšnega dedka, magari svojega, če ga še imaš. Zraven se izjemno paše popevka “Računajte na nas”!
Če bo pa kondicije še premalo pa goni sobno kolo.
Izkažite se z dejanji na terenu, ne s flancanjem na tem forumu in kolesarjenjem za svojo zabavo.
Ne vem kaj se jeziš name; dala sem samo dobro idejo, ki je bila 1000x preizkušena s strani vernikov: v slogi je moč!
Če bo kdorkoli prišel k meni z listo za nabirko za popravilo Bolnice Franje, bo gotovo dobil prispevek. Obljubim, ampak dvomim, da mi bo treba dati:-)) Mi bodo kar odtrgali od dohodka..[/quote]

zdej te imam pa res dovoj, hijena domobranska!
Samo še eno mi napiši o kolesarjih, ki vsako leto obeležijo in spoštujejo spomin na Franjo! Ej, samo še tega ti manjka…dokazala si, da si nevredna krščanstva, da si nevredna osnovnih, primarnih empatij. Kaj torej si? Kdo sploh si, te ni sram???
Zdaj se boš na naše kolesarje spravljala ali kako????
Pa si nora? Primitivna klerikalka zmešana!
Na naše poštene, vztrajne, fante, ki jih je iz leta v leto več, ko z dušo in predvsem telesom odpeljejo S KOLESI po progi (ej, pazi to, tega še tvoj kristus al jezus al karkol že je, to je mimogrede, tisti, ki se sramuje takšnih osebkov kot si ti), 160 km v cca. 5 urah!!!!
Vem, da nisi normalna, ampak da pa tako kretensko razmišljaš in se baba zmešana še celo na kolesarje spravljaš. Haaloooooo!!!!!
Da mi tudi MU ne napišeš več čez enega samega kolesarja. Jasno?

Janja, to sporočilo sem objavil, da ti sporočim in seveda vsem ostalim, da tako grdo ni potrebno govoriti. DA se tudi bolj v spravnem tonu napisati različno mnenje.

Hvala lepa za upoštevanje navodil in opravičilo sprejeto. samo da se boste držali naprej dogovora.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož, hvala za objavo posta Janie1.Res, take psovke, kot jih je uporabila ona, ne zaslediš tudi pri svetilniku. Pač napačno pojmovana demokracija.
Pa bomo tudi to prenesli.

Hvala še enkrat!
Lepo pozdravljen!

Janja1,
tebi je verjetno tudi prekmalo mama umrla, da si tako nevzgojena. Si sploh hodila k verouku? Verjetno ne.

Primož, hvala za objavo posta Janie1.Res, take psovke, kot jih je uporabila ona, ne zaslediš tudi pri svetilniku. Pač napačno pojmovana demokracija.

Hvala še enkrat!
Lepo pozdravljen![/quote]

Mislim, da je jaNJA zadnja, ki bi se lahko pritozevala nad krepkimi besedami, kajti njene znajo biti enako krepke, verjetno pa se veliko bolj, ko udira cez tiste, ki jih ima za okorele komuniste. Na primer mene. Sem od nje prebrala ze mnoge zalitve. Ki me seveda niso prizadele. Niti zmotile me niso. Zmoti me samo to, ko se spreneveda in zahteva kulturen dialog, sama pa velikokrat ne pise kulturno.

Gremo dalje.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Hvala še enkrat!
Lepo pozdravljen![/quote]

Še enkrat se oglašam.
Na tem forumu se je iznenada pojavilo čuda Janj, tako, da je človek lahko krivičen do katere izmed njih:-))
V postu g. Primožu sem napačno navedla nick name Jania1 in se ti Jania1 za to zelo opravičujem. Morala bi napisati Janja1.
Me pa čudi kako, da je to ime iznenada postalo tako “popularno”.
Vse ima svoj namen…

New Report

Close