Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ni več bolnice Franja

Ni več bolnice Franja

Bodi sigurna da ne.

Če ne bi bilo bolnišnice Franje na prvem mestu, bi zagotovo umrlo 1000 ljudi več med 2.SV. Zato mislim da si ta žalostni dogodek zasluži enako pozornost kot smrt nemočnih ljudi, ki jih je prav tako odnesla voda…

Lej Primož, sam dobro veš, da sem na med.over.netu že odkar si ga ustanovil oz. odprl za vse nas. Ne malokrat se nisva strinjala o tem, kako, zakaj, s čim in na kakšen način so stvari navedene, napisane, pojasnjene. Vem, da to veš, kakor jaz tebe, tudi ti mene poznaš. Zato, prosim, ne sprenevedaj se. Okej? Tudi jaz se ne.

In sedaj k temu, da jaz grdo pišem? Jaz? Po vseh teh letih, ko niti foruma Politični čvek, in s tem tudi teh sodelujočih (izvzamem nekatere, za njih sam veš, kdo so) ni bilo in smo se lahko razumeli, je tako? In, na koncu potem meni, ki me dobro poznaš, nameniš tak odgovor? Kaj odgovor, celo kot navodilo se tale tvoj post razume. Primož, lepo te prosim, pa se ja ne boš zdaj zato, ker, to oba veva, si simpatizer naše koalicije, name spravljal? Nisi se prvič, ne boš se zadnjič. Nikoli nisi argumentiral, saj ne moreš, tudi to sva že razčistila, zdaj pa tukaj ti meni, da se jaz neprimerno izražam?
No lepo te prosim, malo vsaj malo, preberi kaj tale Neka janJA, pisari tu gor, kakšen je njen nivo izražanja, šele potem, dragi Primož se spravi nad svoje uporabnike foruma.
In ne, se absolutno nikomur, na noben način ne opravičujem. Se nimam za kaj!
V kolikor pa tega ne boš Primož objavil, ti niti ne zamerim. A, verjemi, še tako si lahko lojalen tej tvoji vele oblasti…vse se nekje neha. Ti si že bil poražen, mnogokrat, se bojim da še premalo.

Naslednjič prosim oz. zahtevam, da si korekten tudi do ostalih, ne pa, da se sprenevedaš.

En cel kup slovničnih napak sem naredila, se mi ne da popravljati. Zato se opravičujem.

Lej Primož, sam dobro veš, da sem na med.over.netu že odkar si ga ustanovil oz. odprl za vse nas. Ne malokrat se nisva strinjala o tem, kako, zakaj, s čim in na kakšen način so stvari navedene, napisane, pojasnjene. Vem, da to veš, kakor jaz tebe, tudi ti mene poznaš. Zato, prosim, ne sprenevedaj se. Okej? Tudi jaz se ne.

In sedaj k temu, da jaz grdo pišem? Jaz? Po vseh teh letih, ko niti foruma Politični čvek, in s tem tudi teh sodelujočih (izvzamem nekatere, za njih sam veš, kdo so) ni bilo in smo se lahko razumeli, je tako? In, na koncu potem meni, ki me dobro poznaš, nameniš tak odgovor? Kaj odgovor, celo kot navodilo se tale tvoj post razume. Primož, lepo te prosim, pa se ja ne boš zdaj zato, ker, to oba veva, si simpatizer naše koalicije, name spravljal? Nisi se prvič, ne boš se zadnjič. Nikoli nisi argumentiral, saj ne moreš, tudi to sva že razčistila, zdaj pa tukaj ti meni, da se jaz neprimerno izražam?
No lepo te prosim, malo vsaj malo, preberi kaj tale Neka janJA, pisari tu gor, kakšen je njen nivo izražanja, šele potem, dragi Primož se spravi nad svoje uporabnike foruma.
V kolikor pa tega ne boš Primož objavil, ti niti ne zamerim. A, verjemi, še tako si lahko lojalen tej tvoji vele oblasti…vse se nekje neha. Ti si že bil poražen, mnogokrat, se bojim da še premalo.

Naslednjič prosim oz. zahtevam, da si korekten tudi do ostalih, ne pa, da se sprenevedaš.

En cel kup slovničnih napak sem naredila, se mi ne da popravljati. Zato se opravičujem.[/quote]

Torej je bilo moje opravičilo za Jania1 brez veze.
Kaj morem, če si tudi ti nerigstrirana. Enkrat Janja1, enkrat Jania1.
Pa se človek znajdi, če se moreš. Vse kaže, da se bo treba registrirat, da bomo bolj.. kredibilni.

Kolikor jaz poznam g. Primoža, je vedno lojalen do vseh pisočih tu gor. Menda se je tokrat tudi prvič oglasil. Pa ne zaradi političnih vzgibov ampak kot je njegova lepa manira – zaradi prostaškega zmerjanja, ki ga ne prenese in ne dovoli. Ima popolnoma prav.
Zmerjanja v mojih postih ne boš zasledila.
Pozdrav od “hijene domobranske”, “primitivne klerikalke zmešane”, “babe zmešane” ipd., ki po tvoje tudi MU ne sme več reči na tem čveku.
Verjemi, da ti absolutno ne zamerim, ker mislim, da si bila ob pozni uri v afektu.
Te pozdravljam!

Zakaj ji pridigaš, naj se registrira, če tudi sama nisi registrirana? Ni to malo hinavsko? Drugače je v tvojih postih veliko zmerjanja. Si bom enkrat vzela čas za nekaj citatov. Noben ti nič ne zameri, vsaj jaz ne. Je to političen čvek in tako politično čvekamo.

Beri moj post.

in kaj je JanJA napisala tako groznega, da se je javil sam šef?

Kretenizem, ki je rdeča nit MON-a, politični čvek, se vleče izredno dolgo časa.Z njim seveda tudi žaljivke, na katere pa šef, verjetno ni bil nikoli opozorjen.
Tako, da JanJA kar pogumno naprej.Ne vdaj se neki komunistično nastrojeni hordi.

Grem na sonce.Tule je nekako tako, kot bi prišel v zono somraka.

Nauči se brati in vedel boš, da sploh ni okrcal JanJE.

Jania1. Se v celoti pridružujem, kar si napisala. Za Primoža so več kot značilna dvojna merila. (Aha moram dopisati). To je izključno moje mnenje.

Boš videla, kako bo nastopil šele tik pred volitvami. Tako se je zgodilo lani pred županskimi volitvami. Kar naenkrat je pričel brisati vse poste, ki so govorili v prid g. Jankoviću in zahteval razna pojasnila (meni se je zdelo absurdno do skrajnosti) kot nr.: Pojasni zakaj je g. Janković “car”…. Takoj po volitvah, pa je ubral popolnoma drugo struno. Kot češ, jaz ne morem biti do vseh (bla, bla…..).

Niti slučajno pa ni brisal kakšnega posta, ki je njemu ustrezal oziroma je prihajal iz vrst kao vernikov.

In tako je tudi tokrat v tem primeru.

Ko so ga pred časom forumaši pozivali na tem forumu, naj JaNJO opozori na pravila lepega vedenja (ker je njeno izvajanje mejilo že skoraj na kaznivo) od g. Primoža ni bila ne duha ne sluha.

In veš kaj se mi zdi najbolj nizko, kot sama ugotavljaš, da nikoli ničesar ne pojasni in se totalno spreneveda.

Ampak kot je napisala Žogica – GREMO DALJE. Jaz pa dodajam Kučanov rek JUTRI BO NOV DAN.

Sej se nisem hotla oglasit (sem šla že na druge forume, pa sem morala nazaj pridet). Prvič pišem tukaj, da me ne bo kdo s kom zamenjaval. In večino svojega časa se izogibam politike, ampak se nisem mogla zadržat. In verjetno bom zmešala skupaj odgovore iz vseh postov, ampak boste malo potrpežljivi.
Moje skromno mnenje: VSE, kar se je zgodilo, je katastrofa in izkoriščanje tega dogodka za obtoževanje vsepovprek je traparija.
Ljudem, ki so izgubili vse, je treba pomagat. Jaz osebno, vi, država, RKC, kdorkoli in vsi. In ne zato, ker smo levi ali desni ali nekje vmes. Zato ker je to humano. In sem prepričana, da BOMO vsi pomagali, tako ali drugače.
In kar se tiče Franje: bila je spomenik humanosti (kot je že nekdo napisal). Meni je vseeno ali rdečih, črnih, belih, zelenih in rumenih. Moje otroke bi peljala tja, da se naučijo tega in da se naučijo zgodovine. Peljala bi jih pa tudi na mesta, kjer so bili povojni poboji. Da jim pokažem, kaj se zgodi ko človeku nekaj stopi v glavo. In kaj ni humanost.
Sploh pa mi ni jasno, da vsako tako priliko izkoristite za “tepežkanje” drug drugega. Tudi jaz (pa sem recimo, če bi se morala opredeliti, bolj leva kot ne) se strinjam, da vse kar je bilo narejeno po vojni, nesprejemljivo in neoprostljivo (čeprav ne unikatno za Slovenijo). Moji pogledi na zgodovino, na 2.sv vojno in vlogo posameznih strani v njej pa so moji in nimajo nobene veze s Franjo in tragedijo ljudi. In, da izkoristite takšen dogodek in se bodete s primerjavami, da kdo bi za kaj doniral, ker to izkazuje pripadnost nečemu ali nekemu… to je pa pod vsako mero dobrega okusa. Mogoče meni tudi ni prav, da se mi kaj trga od plače, še posebej, če gre za stvar v katero ne verjamem, vendar vem, da se trga tudi obratno. Mislim, da je tragično (še enkrat), da se kregate(mo) o BF v kontekstu a) njenega porekla in b) vsega kar se je zgodilo v preteklih dneh. Verjemite, da če bi tole brali ljudje iz Železnikov in ostalih prizadetih področij, jim ne bi kaj prida pomagalo. Pa naj bodo črni ali rdeči (od turizma živimo vsi). Jst grem zdej na banko, da doniram za ljudi in za BF (in lastnik žiro računa, kamor bom nakazala, je nepomemben, važno, da pride do ljudi), vi pa po vesti. Lep (sončen) dan.

malaBoo, gre samo za, nekulturno, izmenjavo mnenj :))

En cel kup slovničnih napak sem naredila, se mi ne da popravljati. Zato se opravičujem.[/quote]

Torej je bilo moje opravičilo za Jania1 brez veze.
Kaj morem, če si tudi ti nerigstrirana. Enkrat Janja1, enkrat Jania1.
Pa se človek znajdi, če se moreš. Vse kaže, da se bo treba registrirat, da bomo bolj.. kredibilni.

Kolikor jaz poznam g. Primoža, je vedno lojalen do vseh pisočih tu gor. Menda se je tokrat tudi prvič oglasil. Pa ne zaradi političnih vzgibov ampak kot je njegova lepa manira – zaradi prostaškega zmerjanja, ki ga ne prenese in ne dovoli. Ima popolnoma prav.
Zmerjanja v mojih postih ne boš zasledila.
Pozdrav od “hijene domobranske”, “primitivne klerikalke zmešane”, “babe zmešane” ipd., ki po tvoje tudi MU ne sme več reči na tem čveku.
Verjemi, da ti absolutno ne zamerim, ker mislim, da si bila ob pozni uri v afektu.
Te pozdravljam![/quote]

Tudi sama te pozdravljam, ne v afektu, daleč od tega, tako ne včeraj, kot ne danes. Da se vnaprej izogneva morebitnim neprijetnim situacijam, ki naj bi bile afektirane. Z moje strani niso.

In ja, absolutno vztrajam pri tem, da nikomur od več kot 2.000 udeležencev tradicionalnega maratona Franja, nimaš pravice napisati niti MU, kaj šele kaj ostalega, s čimer žališ, si žalila in boš še v (pazljivo beri) nadaljnje žalila.
Vse ostalo je pa je rezultat in povsem primeren odgovor na tvoja provociranja in še kaj drugega, kar napišeš tu gor.
No, pa saj to sama veš, kajne?

Ne moreš ti od ljubiteljev domobrancev, Hitlerja in Mussolinija pričakovati, da bodo spoštovali bolnišnico Franja in vse tisto, kar je predstavljala.

“Partizanska bolnišnica Franja”, je ta teden slika, “WIKIPEDIA”
Malo poklikajte, če imate čas?!

http://sl.wikipedia.org./wiki/Slika:FranjaPartizanskaBolnisnica.jpg

Ljudje božji, pa kaj vam je??? Mogoče sem res malo desna,(60 let oblasti je bilo dovolj pravim jaz), ampak sem pa ZA, da se spomenik kot je bolnica Franja ohrani !Pa seveda, da se pomaga vsem revežem, ki so ostali brez vsega.
Toliko let po vojni se obkladate z besedami, ki ne sodijo v današnji čas in prostor.
Pa lep večer vsem skupaj!

Julčica!

Pa kaj se jeziš? Jaz sem samo sliko “Franje” posredovala, da je slika, “Partizanska bolnišnica Franja” slika tedna Wikipedia. Nekateri so pisali, da tam še niso bili, vsaj slikco lahko vidijo, kako je to zgledalo.

JULA,
tebi sem pa zgleda res stopila na žulj. Si dobila “OTISKO”???
Ja, ta pa boli, počasi bo boljše.:-)))

Ko si se že oglasila, naj ti še povem, da je lepo, da svečke prižigaš, grdo pa je, če pogorelih “piksen” od sveč, ne odstraniš. Jaz delam eno in drugo, pri rdečih in belih, pa tudi plevel odstranim, velikokrat.

Še dober mesec je do dneva, “DAN SPOMINA NA MRTVE”.
Na večih krajih sem že bila, ker zadnji trenutek ne moreš biti povsod.
Tudi v “DRAGI”, sem bila pred kratkim. Tam so BEGUNJSKE sojetnice in jetniki moje mame.
Velikokrat je OBISKALA, to žalostno “DOLINO ZELENO S KRVO PREPOJENO”

Poznaš to pesmico? Mogoče veš, zakaj ni bila prevedena v druge jezike?…

“TAM KJER MURKE CVETO,
TAM KJER PTIČKI POJO,
LEPI “DRAGI”
TAM KJER ENCIJAN PLAV ….

TI DOLINA ZELENA,
VSA S KRVO PREPOJENA,
PRE “DRAGA”
TE VEDNO BOM LJUBIL,
NIKOLI POZABIL NE BOM!

JULA, preskoči moje poste.

No, ta je pa dobra! Do zdele nisem vedla tega za to prelepo Avsenikovo pesem? Pa ena njihovih najlepših je, meni najljubših (melodija in čudovit Emin vokal), marsikdo jo brunda in poje. Kaj vse človek ne izve takole na forumu!

Tinca, pozdravljena!

Trenutno čakam na odhod, pa sem smuknila še malo semkaj. Nič hudega ni.

Tudi meni je skoraj najlepša ta pesmica, spominja pa me, na žalostne dogodke. “DRAGA”, je čisto blizu Begunj. V stavbi, “begunjski zapori”, lahko marsikaj vidiš, ogledaš si lahko tudi pokopališče. Kdor zaide v gostilno Avsenik, si obenem lahko ogleda tudi ZAPORE IN DRAGO.
==========
VISOKE PEČINE …..
GRAD KAMEN SPOMINE ….

DOLINA ZELENA VSA S
KRVJO, KRVJO PREPOJENA,
TE VEDNO BO LJUBIL,
NIKOLI POZABIL NE BOM!
==========

Tinca, lep preostanek zadnjega septemberskega dne Ti želim!
Pa še nedelja je, izkoristi jo!

Lep pozdrav!

Jaz sem odkrito proti Franji, ker je to spet en levičarji mit, isto kot Dražgoše.In to naj bi bila slovenska prioriteta ob vseh teh katastrofah: popraviti neke stare bajte.Sej niste resni.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Se strinjam.

No, veš kaj, zapisano te ni vredno. In ne, nisi resen. Sram te je lahko.
In še, se strinjam z Prababi, kot vedno, Vam je Velikim Oblastnikom, dala misliti. Če, in ko…

Mene ni nič sram, jaz vsaj ne svetohlinim in povem, da meni Franja pač nič ne pomeni.Franja je levičarska, jaz sem desničar.Levičarji mene in meni podobne sovražijo.Zakaj bi jaz bil za levičarsko Franjo?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sploh te ne sovražimo. Se nam pa mal smiliš.

Boom, zakaj se ti nekdo, ki razmišlja drugače kot it smili??

Spider!

Ti si odkrito proti Franji, “pišeš”, da je partizanska bolnica Franja levičarski mit itd. ….
A ti sploh veš kaj pišeš??????? Nič ne veš!!!!
Resnično te je lahko sram.
Še v tujini jo upoštevajo kot kulturni spomenik iz II. svetovne vojne.

Kaj je bolnica Franja pomenila prenekateremu ranjencu-partizanu, ko se je boril za obstoj Slovenije in slovenskega naroda, vemo mnogi, Žal ti in tvoji prijatelji desničarji tudi ne. Vsi desničarji, pa le ne mislijo tako kot ti.
Kar precej partizanskih boilnic je bilo v času II. svetovne vojne. Žal so mnoge tvoji desničarji izdajalci izdali okupatorju in pokončali so jih z ranjenci vred, tudi tega ne več, žalostno je to.
Koliko trpljenja je bilo, da ti lahko tukaj slovensko čvekaš in lepo živiš. Tega ti ne veš in tvoji desničarji prijatelji tudi ne!

K sreči se ni uresničila namera nekaterih izdajalcev, ki so se pridružili okupatorju s svojo izdajalsko domobransko vojsko.

Zmagala je partizanska vojska pod vodstvom tovariša TITA s pomočjo zaveznikov.

Bahaš se, da si desničar. Nekje si zapisal, da tvoji niso bili ne pri partizanih ne pri domobrancih. Le zakaj tako nasprotovanje????
Napisal si da so bili stari starši mobilizirani v nemško vojsko, napisal pa nisi, kje so bili, ko je Nemčija kapitulirala, so bili še vedno v nemški vojski???? Veliko nemških mobilizirancev se je pridružilo partizanski vojski, a se tvoji niso??? Kje so dočakali konec vojne??? Napiši zakaj imaš tak odpor proti NOB. So te to naučili tvoji starši????
V šoli se tega nisi učil.
……2007
… – 1991
…….. = 6, ti to kaj pomeni??
ali…..33 let
manj 17 let
ost. … 6 let ob osamosvojitvi, leto gor, dol, zgodovine ne poznaš nič! Ob osamosvojitvi si bil star 6 – 7 let, tako imenovani mulc.

Ne resen si pa ti! Sram naj te bo!

New Report

Close