Ni več skrivnost
Razlog, da se vedno več žensk ločuje je….. idealiziranje moškega.
Moderna ženska (za razliko od žensk <40a, 50a, 60a, 70a in 80a), ima izredno idealizirano sliko moškega v glavi ali povedano z drugimi besedami bolj kot gre čas naprej, vedno je več zahtev, kaj od moškega pričakuje. Če je kdo okrog poroke še lahko primeren kandidat, lahko kaj kmalu po njej postane popolnoma neprimeren in je ločitev na obzorju. Pol pa še starejša kot postaja ženska, več ima kriterijev. Na koncu pa se to idealiziranje moškega, češ kdo je pravi izrodi na dva načina: 1) iz golega obupapo dolgem obdobju lahko postane pravi kdorkoli, četudi zelo napačen ali pa 2) vedno bolj je ziher, da bo ostala samska.
Moški od žensk ne zahtevamo veliko. Samo da je lepa. Ženska na drugi strani ti lahko napiše zelo dolg seznam želja, ki jih mora imet sodben moški in če tega ni, je emancipirana in se prepričuje, da je potem raje samska (kar seveda ni res), ampak še vedno išče in išče tistega pravega.
Povejte mi, ste kdaj slišali zgodbo o princeski na belem konju? Niste ne. Moški ne idealiziramo in se lažje adaptiramo na nekaj, ženska pa je glede zvez zelo frigidna in iz tega razloga tudi pogosto je ali pa ostane sama, ker dandanes ni več nobenega moşkega skoraj, ki še ustreza njenim srednjeveškim (“staromodnim”) pričakovanjem in to jo tepe. Tepe jo na način, da za njo ni nihče dovolj dober, pa še moški bi se mogli truditi za njo, ne ona za moškega.
Blizu, ni pa čisto tako.
Sam imam tudi par zahtev, ki so zrastle na mojem zeljniku skupaj z menoj.
Starejši kot si, bolj sprofiliraš lastnosti potencialne partnerke.
Na primer:
Nočem ženske, ki bi v moje življenje vnašala nemir.
Nočem ženske, ki bi me ne dojemala kot enakopravnega. Enakopravno sicer ne pomeni enakovredno.
Nočem ženske, ki me sprejme takega kot sem v celoti. Enako velja tudi zame.
Nočem ženske, ki me spolno ne privlači.
Klub vsemu pa mislim, da je moj nabor zahtev precej bornejši kot so nabori zahtev mojih vrstnic. 😉
Lepota je minljiva.
Zakaj te to tako obremenjuje? Sama sem grda in sem se sprijaznila, da me noben moški ne mara. Moških sploh ne gledam več kot potencialne kandidate, ker vem, da ne bom nobenmu všeč. Zakaj tebe moti, da imajo ženske visoke kriterije? Če te nobena ne mara po njihovih kriterijih, tako pač je. Zakaj se s tem ne sprijazniš? Zakaj sploh želiš žensko, če smo vse tako slabe in nikakve?
V vsem se najde tudi kanček lepote. 😉
[/quote]
Po mnenju avtorja ne 😉
Po mnenju avtorja ne 😉
[/quote]
Vsake oči majo svojega malarja in že stari Rimljani so poznali modrost: O okusih se ne razpravlja. :)))))
Edina selekcija je bila ta, da tip ni bil zahojen, prepit in zakajen.
Mnogi milenijci so odrasli v prepricanju, da si zasluzijo le najboljse. Pa se to jim mora pasti z neba. Sploh zenskam sporoca kaj vse si “zasluzijo” in kaksne vse atribute bi naj moski imel. Potem pa pride zivljenje, ki je seveda vse kaj drugega. Prevelika pricakovanja, neprilagodljivost, nekompatibilnost, …
Sploh zenske so zrasle v prepricanju, da se je do 30, 35 leta treba znoreti. Med tem norenjem jim seveda pot prekriza tudi kak oh in sploh jebac. Po izkusnji s taksnim pa se kasneje tezko ustalijo z nekom, ki je “miren in posten”, beri dolgocasen povprecnez. Hudi tipi pa ganjajo mlajse in bolj atraktivne.
Moški, zakaj vedno vse ženske zmečete v isti koš? Tako kot obstajate “popolni” moški, obstajamo tudi “popolne” ženske. Da se vse skupaj uravnovesi je pa potrebno nekaj truda, iz obeh strani.
Sem samska, imam nekaj kriterijev, kot tudi moški na tem forumu in prav se mi zdi tako. Sebe moramo cenit, spoštovati, poznati saj šele pot vse to lahko damo drugemu, partnerju. Menim pa, da si vsaka oseba to zasluži in želi.
Brez nič ni nič.
Lep pozdravcek =
🙂
Preveč časa in seveda z vseh strani pumpane kako ste si zaslužite najboljše in največ.
In potem se po parih mesecihi” pumpanja streznete” ko vidite kaj ste imele in poti nazaj ni, ampak pred drugimi še vedno blebečete kako se imate lepo in oh in sploh. V resnici pa vas otroci nočejo poznati mož vas pa noče nazaj. Ampak si ne priznate niti sebi kaj šele pred drugimi.
Forum je zaprt za komentiranje.