Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NIČ ni tako, kot sem želela

NIČ ni tako, kot sem želela

Sem mlada mama (22), poročena z mladim očetom(23) najinih dveh otrok 3 in 4 leta. Imava stanovanje, imava službi. Kar se denarja tiče, ni težav. Veliko dobim za otroka.

Mož je tako neodgovoren. Dela ponoči in naj bi prišel domov ob 7.30 uri. Ker takrat moram peljat otroka v vrtec in potem naprej v službo. Njega pa ni. Se zapija s sodelavci. Potem jaz laufam z vozičkom 1 km do vrtca in jasno zamudim v službo. Ker ima on avto.

Ali pa ga ni domov popoldan. Kar gre s prijatelji kartat.

V soboto smo končno po dolgem času nameravali na izlet. Ko smo bili vsi urejeni, tik pred tem, da gremo, nekdo pozvoni. Možev prijatelj je prosil, če gre pomagat skopat en graben za škarpo. Mož je bil takoj za to in rekel, naj gremo mi sami ven.

Ves čas dela mož samo z druge. Ped njimi je ves prijazen in uslužen. Doma pa naj se znajdem sama. Nimava sorodnikov v bližini. Imava pa nekaj prijateljev.
Kako naj rešim najin zakon? Pa saj sva se še pred tremi leti noro ljubila, visela ves čas skupaj….

nimaš kaj, furaj dalje, saj obstaja možnost, da spregleda.

V odnosu nikjer ni tako kot bi moralo biti. Odnos je čez čas vedno daleč od ljubezensko filmskega. Ko zaljubljenost mine, ostaneta samo dva nepopolna človeka.
Kaj naj ti svetujem? Da še vedno ohraniš spoštovanje do moža in da neguješ odnos s tvoje strani. Poskušaj izkoristiti priložnost, da se z njim pogovarjaš. Kot prijateljica.
Če pa ne bo šlo, pa pač ne bo šlo …

Wow pri 22 že 2 otroka po 3, 4 leta stara pa mož komaj 23 star, a niso bile te scene tam v 70, 80 letih? Generacija mojih staršev se je ženila pri 20 letih, potem se jih je ene 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} poločilo pri 40 letih. 4

Ne vem kaj naj ti rečem avtorica, mentalno pri 20 defenitivno skoraj nihče ni še zrel za igrati se mame pa tate in žene in možove. Ja teoretično to že deluje in biološko tudi samo v reali pa taki zakoni v 97{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} propadejo. Prekmalu si se ženila, dala bi si ene 15 let še najmanj, zgradila najprej svojo kariero, se osamosvojila, pa tudi po 30 letu je človek bolj zrel in bolj ve kaj hoče in kaj ne od partnerja. Ti pa vseeno želim vso srečo, ker moški pri 23 letih je skoraj identično enemu 17, 18 letnemu najstniku.

Ajoj, če bi mon obstajal pred malo več kot dvajsetimi leti, bi jaz podobno pisala. Ne vem, kaj se jim zgodi kar naenkrat. Tudi midva sva bila zaljubljena, prvi otrok je bil načrtovan, potem je prišel še drugi in nič več ni bilo tako … Vse za prijatelje, mi smo pa ždeli doma in ga čakali.

Midva sva se ločila in sem se potem sama trudila z otroki dalje, no, pa saj sem prej bila tudi sama, tako da…

Želim ti, da rešiš, pogovori se z njim, povej mu, da vas bo izgubil, če se nekaj ne spremeni. Mogoče ga bo to streznilo.

Tako kot je že nekdo zgoraj napisal, ko zaljubljenost mine, ko ni več vznemirjenosti, metuljčkov ostaneta samo še 2 ‘nepopolni osebi’. In potem vidiš koliko je kdo zrel, ali imata sploh kaj skupnega da je vredno vezo nadaljevati ali je bolje iti vsak svojo pot. So pa tu tudi leta, pri 20 tudi sama menim da še nisi dovolj zrel za resna partnerska razmerja, nimaš dovolj življenjskih izkušenj še takrat. Bolje da se partnerja dobi v poznejših letih.

No če tole vse skupaj ni šala (pa kar mislim da je, če pa ni, sta pa ali Roma ali pa ena od izredno redkih primerkov, ki sta se poročila in imela otroke v tej starosti) – potem se ti ne obeta nič dobrega. V osemdesetih smo se res poročali pri tej starosti (no vsaj jaz) in imeli pri tridesetih že otroke v osnovni šoli, a bili smo zrelejši, življenje smo jemali bolj resno in odgovorno.

Pa se je še kdaj sfižilo in so se še mladi ločili.. V današnjih časih in z zrelostjo, ki jo kažejo današnji 20+ letniki, pa je to pravi recept za neuspeh in razpad družine v 1, 2, 3.. mesecih, letih. Najbrž si bila ti tista, ki je pri osemnajstih in devetnajstih sanjala o družinici in družinski idili, samo potem bi si morala izbrati najmanj tridesetletnika. Ker tvoj vrstnik, ki je žal tudi tvoj mož tej vlogi preprosto še ni dorasel. In prisiliti ga, da gre z vami na izlet in kot družinski oče poriva voziček po Portorožu je recept za prepir, ker to je njemu čisto gotovo brez veze. Po moje mu niti svojih želja in pričakovanj ne zaupaš jasno in glasno ampak kar nekako pričakuješ, da bo vse to sam vedel in začutil in tudi delal prav…Ne bo šlo.
Nič kaj pametnega ti nimam za svetovati, kako lahko rešiš situacijo, tako da bo tebi prav. Ker to zagotovo ne bo prav njemu saj se vajina pogleda na svet očitno močno razlikujeta. Če želiš ostati poročena, boš v prihodnjih letih rabila veliko potrpežljivosti in zrelosti, za kateri pa mislim, da ti obeh manjka.

Tudi sama sem imela v tistih letih že dva otroka.In je tudi prišlo do problemov.Lepo se pogovori z njim ,saj si verjetno tudi sama opustila pohajkovanje s prijateljicami.Dopovej mu ,da so otroci tudi njegovi ,v skrajnem primiru mu zagrozi,da greš nazaj domov z otroci za katere bo moral potem plačevat,a to res skrajno.Najprej pogovor ,tako kot z otroci se na lepo s pogovorom,da vse naredit .Pa veliko sreče.

Eto, takle imamo, ko se ženijo otroci.

Tudi, če si ti zrela in pripravljena, tvoj mož s takim obnašanjem gotovo ni. Moški njegovih let se zabavajo s kolegi, pohajajo okrog, športajo s prijatelji, “lovijo” bejbe, pijejo in žurirajo… ne pa biti doma in špilati atija in moža.

Če želiš resnico: nikoli ne bo bolje. V zrelost, odraslost in odgovornost nekoga ne moreš prisiliti. Človek tak postane z leti in izkušnjami, nekateri pa sploh nikoli in so budale še pri 40-ih letih! Sprijazni se, druge ni.

Lepa zgodbica napisana pred službo navsezgodaj?. Pred tremi leti sta se še noro ljubila, otrok je star 4 leta, torej sta skupaj od 17 leta, če šteješ še nosečnost… zjutraj navsezgodaj po nočni službi se 23 letniku pred zajtrkom ljubi zapijati. Saj alkohola nikjer ne prodajajo ob taki uri, itd, itd.
ZEH, ZEH!

Jaz te pa čisto razumem.
Pri dvajsetih sem imela dva otroka, samo 15 mesecev narazen.
Mož je večino časa preživel v službi in na parceli kjer smo gradili hišo.
Ob vikendih pa se je posvečal svojemu konjičku.
Meni se je zdelo, da si pač zasluži nekaj časa zase, ker tako dela.

In pri 25 sem se počutila kot starka.
Otroci, služba in gradnja hiša sta me izčrpavali, odgovornost za otroke je bila predvsem na meni.

Zato je sedaj čas, da spregovoriš, da si ustvariš pravo družinsko življenje, ki si ga zaslužite ti, otroci in mož.

Če pa denar tako ni problem (čeprav, glede na vajina leta in družino sta težko sploh končala srednjo šolo) si pa kupi še en avto. Kako to misliš, da se zapija zjutraj? Kdo se pa zapija zjutraj ob sedmih, med kakšnim folkom pa živiš? Zjutraj ob sedmih nikjer ne točijo pijače, a prinese s sabo pa ob cesti pije? In a nima mobilca da ga pokličeš a bo prišel domov ali ne? Tvoje zgodbe itak sploh ne razumem in mislim, da je totalno izmišljena.

kak vama je ratalo imet pri 22 stanovanje, službo, dva otroka? recept prosim?
pri 22 sem jaz še pridno študirala, kako stanovanje, jasno mi ni bilo, kako prit do tega….

se pa strinjam, rešitev je še en avto, pa bo vse v redu…

Provokacija nekoga, ki vztrajno nabija, da je otroke treba imeti pozno.

Če si v resnici v stiski boš morala nekako prerazporediti odgovornost v odnosu. Nehaj delati stvari vse sama in možu le tečnariti. Porini mu otroka v roke in naj kam grejo, pa naj bo zmačkan ali ne. Če veš kje pije po službi pojdi tja, vzemi rezervni ključ in z avtom pelji otroka v službo.
Ne jokati navznoter in čakati, da se stvari spremenijo, sama jih boš morala spremeniti, ni druge. Šta je, tu je.
Če si sama obupala nad vsem … Pa še naprej garaj, dela bo vedno več, mož bo pa vse manj doma.

Pri 22 imaš svoje stanovanje in dva otroka? Ja pa ja de. Razvajena deklina, ki je padla v monotono življenje.

Pri 22 imaš svoje stanovanje in dva otroka? Ja pa ja de. Razvajena deklina, ki je padla v monotono življenje.[/quote]

In zakaj ne? Jaz sem stara 21 in imam dva otroka, moža in stanovanje za katero odplačujeva kredit. Ampak moj je odgovoren in normalen in ne pije alkohola, ne hodi okoli ampak skrbi za svoje otroke, družino. Stvar prioritet.

Pri 22 imaš svoje stanovanje in dva otroka? Ja pa ja de. Razvajena deklina, ki je padla v monotono življenje.[/quote]

In zakaj ne? Jaz sem stara 21 in imam dva otroka, moža in stanovanje za katero odplačujeva kredit. Ampak moj je odgovoren in normalen in ne pije alkohola, ne hodi okoli ampak skrbi za svoje otroke, družino. Stvar prioritet.[/quote]

Odgovorna?! Prej neodgovorna.

V 4 letih v službi z razmeroma bazično izobrazbo težko privarčuješ za svoje stanovanje. Na puf lahko vsi kupimo marsikaj in to ne šteje. Če pri tem odštejemo še dve porodniški, si ti bolj malo delala.

Življenje je dolgo.

Zakaj pa ne bi bilo res? En tak primer imam v bližini. Gre pa za otroka bogatejših staršev. Vse prinešejo in podarjeno. Ampak pri njiju odnos špila, saj sta skupaj že dve desetletji.

Taki pri meni kotirajo izjemno nizko.

ne nene NE!
ljubica, mlada si še. Nič nam nisi povedala kaj na vse to porečejo starši,kako in v kakšnih odnosih ste…
nekaj pa je zasigurno res: VIDVA OBA SE BOSTA ŠE ZELO ZELO UČILA( in tudi z leti naučila) .
Upam da vaju čaka lepo življenje, v slogi,v prijateljstvu.
Mislim,ne vem kaj naj si mislim.
Kako si vidva predstavljata ZAKON? Povej nam.
Si izobražena, odprta…kakšna si ti, kakšen je on?
Ne glede na vse pa OBEMA ŽELIM DA STA NAJBOLJŠA PRIJATELJA.

kaj lahko imaš od življenja???
Neguj , vzdružuj in nadgrajuj tisto kar imaš zdaj.
Veš da žena drži 3 vogale od hiše?
Tko mlada a že vse imaš kar je potrebno za dostojno življenje,se zavedaš da veliko njih ogromno delajo,malo prislužijo,za stanovanja jih odirajo.
Bodi hvaležna,nevem komu,ker tisto kar imaš ti,n e mo g o č e je da sta si sma prislužila,ali pač?!
imaš denar,ne prav veliko skrbi,pa si lepo najdi kakšno zanimacijo,očitno ti ni problem plačat za kakšno telovadbo,jogo…tisto kar bi te veselilo.
Če boš sama s sabo zadovoljna,avtomatično bo tudi mož boljše volje in verjetno več doma.
Razmisli malo o tem,vem da si želiš vse tisto,kar ti ni uspelo doživeti in podoživeti v mlajših letih,ti si izbrala svoj cvet,zdaj ga moraš vohati,tudi če več ne diši tako kot na začetku.
Bodi zrela,pametna,ne se kregat,diplomat moraš biti,če želiš imeti normalno družino.Kar se moževega”bega”tiče,moraš tudi njega razumeti,OBADVA STA ŠE TAKO MLADA,žal mi vas je,a vedi da NIČ NI IZGUBLJENO,samo potrpežljivosti in razumevanja oba rabita,v isti koži sta.

SAMO NE OBUPAT!!!

Pa kako sta prišla na misel, da pri 18, 19 naredita dva otroka???

Moški, ki so stari 23 let ponavadi niso nič bolj odgovorni od tvojega …

Pri 22ih imaš že dva otroka? A se ti kam mudi? Pri 18ih sta bila že poročena? Ojoj. Preveč na hitro sta vidva to vse skupaj vzela. Oba sta še mlada, sedaj bi morala šele uživati ne pa se z otroci ukvarjati. Očitno je mož ugotovil, das se je oz. sta se fajn zafrknila pa sedaj vse skupaj obžaluje. Mislim , da se je že kar odločil kdo mu je trenutno najbolj pomemben in to sigurno nisi ti pa otroka. Verjetno kaj dosti boljše nebo.

….pa kaj ti ni nobena povedala da se železo kuje dokler je vroče…
če si deca ne boš zdaj vzgojila,bo vedno takšen……

….pa kaj ti ni nobena povedala da se železo kuje dokler je vroče…
če si deca ne boš zdaj vzgojila,bo vedno takšen……

New Report

Close