NIČ nimam od jesenske garderobe, kaj naj si kupim
Že prej sem imela višek kg, med izolacijo in izgubo službe, sem se še dodatno zredila, tako da mi nobene hlače, jakne od prej niso prav. Za poletje mi je bilo lažje nabaviti, kakšne elastične 7/8 raztegljive hlače in zgoraj kratke majice. A sedaj za jesen dobesedno nimam NIČ in nikjer ni NIČESAR pametnega. Hodim še kar v poletnih hlačah, zgoraj imam samo eno jopo, ki je sploh ne zapenjam, ker je grda. Res sem obupana.
Kje naj najdem hlače lepe večjih velikosti..pogoj da so zelo elastične in najraje črne? (XL-XXL hlače). Katere majice? Sploh ne vem, kaj naj oblečem. Vse je tako grdo. Ne pašejo mi oprijete majice, ker mi povdarijo trebuh. Če je široka me naredi še debelejšo. Če je tunika in pride do sredine nog, mi optično skrajša noge in stegna še bolj debela pridejo. Sploh ne vem več, kakšne kose naj iščem in kaj naj kupim. Žal mi je dati 40 € za hlače, ki mi tako grdo stojijo in v katerih sem si grda. Kaj res ni nikjer nobenih lepih za večje velikosti?
Ne bit no taka jokica in počasi se nauči naročat po netu (v ornk trgovinah so tudi vračila brezplačna). Za začetek ti predlagam Asos, imaš res ogromen cenovni razpon in malo tudi po manekenkah vidiš, kaj bi ti lahko pasalo.
Imam dve debeli svakinji, ena nosi oprijete majice in tunike, druga ohlapne. Ugani, katera zgleda manj debela (ja, ta v ohlapnih tunikah – če imaš kratke noge, ti jih nobeno oblačilo na svetu ne bo podaljšalo). Izberi tudi primerne čevlje, ne smejo biti preveč cort, predvsem pa ne s čisto nizko, tanko peto (skratka, ornk šuhe nabavljaj).
Ne obremenjuj se toliko s tem, kakšna izpadeš, ampak glej predvsem, da boš kupila udobna oblačila. Če si se namenila ostati debela, potem izbiraj malo bolj kakovostne reči, ne obleci se od pet do glave ravno v Kiku. Tudi kavbojke lahko dobiš kroj, da bo pristajal na tvojo postavo (moja frendica ima kakih 20 kg viška, nosi boyfriend fit ravne hlačnice in izpade super, kavbojke ne smejo biti oprijete, malo lufta, in čisti bombaž, ne elastan).
Nova mantra tudi za obleke naj ti bo kroj v obliki A – se pravi, da gre pod prsmi malo narazen. Tudi take majice se dobije, tunike/bluze pa sploh.
Samo nekaj bi rada povedala.
Hlače so v kiku odlične kvalitete. Ostalo kupim malo tu, malo tam.
V asosu sem naročila 2x. Ni bilo poceni, tunika 35 eur, popolnoma plastična, se nalepi na klobase in leze po hrbtu gor.
Priporočam, da dobro prebereš sestavo, ker se ti vračati ne bo ljubilo in boš ostala z neuporabnimi cunjami. Malo tudi razmisli o triku. Bolj čuden je kroj neke majice, bolj suha manekenka jo predstavlja.
Nočem te strašiti, ampak meni osebno je bolje kupiti tako, da potipam, preverim elastičnost, višino sedala, zadrgo, ipd
Drugače pa za kakrkoli se boš odločila, ti želim da najdeš kaj lepega zase.
ah daj, saj ni konec sveta. Nek kompromis boš morala skleniti med tem, kaj ti je všeč in kaj je moderno. Jaz imam podobno mero in rada kupim pri h&m plus preko spleta. Imajo tudi v supernovi na rudniku, ampak tam težko kaj izberem. Izbiraj stvari z elastanom, tunike se zdaj nosijo, to, da skrajšajo noge, danes ne velja več. Poskrbi za lepo obutev in frizuro, pa bo vse ok.
Ja, nimas kaj, oblacilo na 2xl telesu pac grdo stoji, pa ce je se tako lepo in fino!
Ko sem jaz kupovala se 48 in 50 stevilko, sem v Kilu kupovala stvari za doma, v CA pa stvari za sluzbo. Itak mi je bilo vedno skoda denarja, ces saj bom shujsala. Se tako lepa obleka je na meni stala obupno! Grdo. Ja kako bi pa naj stala, ce sem imela cez sto kil!
Od hlac sem nosila najvec pajkice, pa v Mani sem dobila super kroj kavbojk, tak malo na zvoncek, kar meni pase. Zgoraj tunike, ki so morale biti konkretno cez rit, do sredine stegen, ce je bila daljsa, ni bil problem, sem jih skrajsala.
V CA sem kupovala bluze, hlace, suknjice in podobno.
Kroje in vzorce sem izbirala najbolj enostavne, nic vpadljivega, vec ali manj vse enobarvno.
Jah, nimas kaj, je zoprna stvar.
Ti pa za spodbudo povem, da sem jaz shujsala na st. 38, da se lahko oblecem povsod in da mi zdaj se tako cuden kroj ali vzorec stoji super!
Pajkic nimam pa nobenih, niti za rekreacijo ne, sem raje v navadni trenirku, ker se mi od pajkic bruha!
Pojdi v C&A in tam boš dobila tudi kaj uporabnega po ne previsoki ceni.
Hlače poišči v ravnem kroju, predvsem pazi, da spodaj ne bodo ozke, ker hecno izgleda če so neke palčke na koncu, vsa oblačila naj bodo pa malo bolj kompaktna, trša. Tanjše je blago, bolj se bo oprijemalo oblin.
Se strinjam s predlogom, da išči zgornje dele v A kroju, ampak naj se ne začne širit direkt pod prsmi, ampak še malo nižje. Če se majica začne širit prehitro, vse skupaj na telesu deluje kot šotor. Izogibaj se volančkov in preveč vzorcev.
Špeh tudi najbolje skrijejo temnejša oblačila. Bela je strup, tudi če je še tako dober kroj, ko boš probavala majice dobro poglej kako izgleda tudi hrbet. Kupi tudi kompakten modrc s širokim delom za zapenjanje, da ne bo vse viselo čez.
S spletnim nakupom pa počakaj dokler ne boš ugotovila kaj točno paše na tvojo postavo. Imamo različne tipe teles in tudi, če si debeluška še ne pomeni, da bo na tebi dobro izgledalo nekaj kar pristoji drugi punci.
Nabavi osnove, potem se pa spravi k sebi in začni hujšat. Naj govorijo kar hočejo, ampak ko iščeš službo, imajo suhice še vedno prednost, razen če imaš res specifična znanja, ki prekašajo vse.
Meni pa A kroj ne odgovarja, pa mi je 20 kil nazaj zelo pasal. Zdaj se v takem kroju počutim bunkasto, kot da bi oblekla volančke in naborke, kar je no go pri plus velikostih. Me prav preseneča koliko je tega v ponudbi za večje velikosti. Ne vem zakaj to delajo. Mar bi raje ponudili večjo izbiro barv v enostavnih, ravnih krojih, ker stalno samo v črnem tudi ne moreš bit.
Itak, in že jutri bo lahko nekaj oblekla ane. Anoreksičarke obvoz! Vaša mnenja v takih temah niso zaželjena!
[/quote]
Mnenja fit žensk niso nikoli zaželena, ker smo vam ogledalo, kakšne bi lahko bile, če bi imele malo samodiscipline. Resnica pač boli in je lažje požrt še en piškotek in potisnit glavo nazaj v pesek.
Mnenja fit žensk niso nikoli zaželena, ker smo vam ogledalo, kakšne bi lahko bile, če bi imele malo samodiscipline. Resnica pač boli in je lažje požrt še en piškotek in potisnit glavo nazaj v pesek.
[/quote]
V čem je tvoj problem? Obe potrebujeta fiks. Kar je njen piškotek, je tvoje pridiganje. Kot da bi ji bila fouš tistega piškotka, ki si ga ti ne moreš privoščiti.
[/quote]
Ma veš kaj, v mlajših letih sem tudi jaz bila fit in prav tekmovala s sabo koliko se lahko oklešem. Npr glih okoli 35ega leta sem zgornje dele lahko kupovala na otroškem oddelku, spodnje pa pač zaradi širokih kosti normalno na ženskem. Potem me je pa v enem momentu prešinilo, da se za božjo voljo cele dneve samo s svojim telesom ukvarjam in da v življenju mora biti tudi še kaj drugega. No in zdaj 20 kil (let) kasneje sploh ni fora v +- piškotu, ampak v avtoimuni bolezni. Vprašanje če si jo nisem pridelala med drugim tudi s konstantnimi dietami, ker tista moja suhota ni bila naravna, v smislu brez stalnega stradanja ne bi bila taka. Hvala lepa za tako življenje, je eno samo.
[/quote]
Shujsala sem ful in vzdrzujem. A da mi kdo prepove piskotke, imam raje vse zivljenje 100 kil in me pri 60ih kap, kot da ne pojem nikdar vec nobenega piskota.
Mater, ste se usule, lol! Pričakovano:)
Da ne odgovarjam vsaki posebej. Ne, ne ukvarjam se cele dneve s svojim telesom, ga pa spoštujem in predvsem poslušam. Vem, koliko rabi in ne, ne rabi cele pizze. Jem vse, do sitega, tudi sladice redno pripravljam. Spet, kos torte imam dovolj. In športam. Pa ne samo zaradi telesa, ampak tudi mentalne naravnanosti. Če je telo fit, je tudi um. In iz vaših komentarjev se to še kako lepo vidi (v obratni smeri, seveda;-)
V resnici imaš najbrž srečo z genetiko. Veš, nimamo je vsi, ljudje smo si različni. Kot že rečeno, jaz brez stradanja in stalnega ukvarjanja (gibanje mi je bilo poklic, pa še tekla in telovadila sem zraven) nisem bila niti približno izklesana. Potem se pa v enem momentu nekateri zavemo da je to infantilno in gremo dalje.
Sej si lepa, kar vztrajaj, da bos lahko vzviseno drugim pamet solila. Ker na to kar ti pravis noben (od nas debelih) ni do zdaj niti pomislil.
Nazaj na temo: se mi zdi, da se v c&a kar nekaj cenovno ugodnega dobi.
Pa kot je ena omenila na kaksnih trznicah je verjetno (vsaj kaj) boljsa roba kot kik.
Kot povsod, pa tudi tu velja, vec denarja vec muzike…