Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nietzsche – Tako je govoril Zaratustra

Nietzsche – Tako je govoril Zaratustra

Zdravo, imam vprašanje glede zgoraj navedenega avtorja in njegove knjige…

Študiram to knjigo za izpit in mi niso vsa poglavja jasna, kaj je želel avtor z njimi povedati.
Ima kdo izkušnje s tem avtorjem, kaj je bistvo? Nikakor ne zastopim, kaj je hotel avtor povedati v delu: na kratko bom napisala kar piše, kako sem razumela….

O čistosti:
poglavje govori o mestu in gozdu, da so v mestu pohotni ljudje, v gozdu pa morilci… da je žival popolna, zaradi svoje čistosti, nedolžnish čutov, človek pa ko je čist, je komaj kaj zdržen, v njem pa sta nemir, zavist, čutnost, nasladnost in kvazi sočutje (pohotno gledanje po trpečih), čistost je norost….

O novem maliku:
govori, da je država mrzla pošast, ki laže in krade. da v državi vsi pijejo strup, dobri in slabi, da za odvečne je bila iznajdena država. da države želi ob sebi poštene ljudi, nove malike. Svoji tatvini reče država omika. hočejo denar, moč. te odvečneži so bolni blujejo žolč, pravijo mu časopis, ne morejo se med sabo prebavljati. Vsi želijo na prestol, tam sedi blato, sam prestol je na blatu. Velikim dušam je na voljo svobodno življenje, hvaljena revščina. tam kjer se neha države se začne človek, ki ni odvečen. tam so mavrice in mostovi nadčloveka.

O Branju in pisanju:
tega res ne razumem, mi je preveč filozofsko napisano, če morda kdo ve, bom vesela… lahko pa napišem na kratko poglavje…

Je kdo bral delo in ga pozna dovolj dobro, da mi približa to težko razumljivo delo?

Hvala

Jao, ženska, kaj tebi ni jasno? To je Starševski čvek, kjer je važno samo to, da imaš popolne sončke doma, ti pa tu težiš s filozofijo. In to še z Nietzschejem, LOL

No, resno, daj, zastavi to vprašanje na kakšnem filozofskem forumu, saj obstaja.
Nietzscheja sem brala že toliko let nazaj, da sem že vse pozabila.

Pa tudi preveč resno ga ne smeš jemati, v svojih delih kar nekaj bluzi, tipu se je itak na koncu zmešalo 😉

Ona ve vse. Da dokazuje superiornst srbov tudi na MON-u.

Ma po moje bosta pa Morski galeb in Swan vedeli.

Ma po moje bosta pa Morski galeb in Swan vedeli.[/quote]

Počakte rajši, da Gunnar pa Kensington prideta.

ma, ona ti ne ve vse
to mal še kar ostane, da ne ve, pa itak da USE ve Janis – ej, pa ona ti je dr, ne smeš tega pozabit

Z veseljem bi ti pomagala, pa sem žal pri branju te knjige obupala že po ca. 20 straneh. :))

vprašaj Cvetko… 😉

ma ja sam ti čitao Ivu Andrića – Na Drini ćuprija, majke mi nisam sve pročitao pa sam zajebo učiteljicu, hihi

Kakorkoli si razlagaš N. je pravilno, pravilno zate. Kakor pač razumeš, zakaj bi bila profesorjeva percepcija tista prava.
Menim, da ga ob prvem branju razumeš drugače, kot po bolj podrobni analizi, po primerjavi s Platonom npr. (na katerem je gradil)

Vse je nekako povezano z njegovo željo ustvariti nadčloveka, potem razočaranje ko to ne uspe . . .

Končno ljudje, ki imajo pamet v glavi:

Sintalovec
filozofka
Nadobudna bralka
neeeeee
Pobje so boljši
prej ti 2
to bo vedela rdeca strela
LOL, no

sam cvet razgledanosti in izobraženosti

New Report

Close