Nikaragva in Kostarika
Kakšnih hudih informacij zaenkrat s ene morem izdati, ker jih se nimam. Te dve državi sva izbrala, ker sta “baje” najbolj varni za potovanje in ker imata dosti vulkanov in podobnih stvari.
O kartah se bova pa pozanimala v kratkem, ker zaenkrat se nisva utegnila. Ali ti ze imas karto oziroma vsah informacijo koliko to priblizno stane?
Rok
Hoj!
Najprej glede casa. Verjetno bova sla v avgustu za kakih pet tednov, ker v juliju se nimava casa. Sva pa oba se studenta, tako da bova imela cas tudi septembra. Bova pa odhod, kot tudi destinacijo dolocila glede na cene letalskih kart.
Kar se tice cen letalskih kart… Natancnih informacij se nimam, jih bom pa imel naslednji teden, ko bova sla na agencijo. Sva pa za karto pripravljena placati najvec do 200.000 sit, racunava pa da bo prisla med 150.000 sit in 200.000 sit.
Menda se tam da ziveti za okoli 20 $ na dan (pise v LP-ju, tako pa mi je rekel tudi nek Izraelec, ki je tam ze bil). Je pa seveda odvisno koliko si privoscis. Midva sva navajena na potovanjih ziveti z minimalnimi stroski. Tako da grobe stroske ocenjujem na najvec 400.000 sit, kar bi moralo biti dovolj tudi za vsa cepljenja, zdravila in vize, ki jih potrebujes.
Lep pozdrav,
Rok
Costa Rica je najdražja država v srednji Ameriki (poleg Belizeja). Viza te bo stala 50 dolarjev, tam pa računaj na vsaj 20$ na dan, četudi si minimalist. Sicer tam še nisem bil, ampak tako sem slišal. Grem pa naslednji teden v Nikaragvo in računam na porabo okrog 10$ na dan (tudi sam sem minimalist), vize ne rabiš (vsaj tako so mi zagotovili na dunajski ambasadi, čeprav naš konzularni oddelek trdi drugače – bom kmalu videl). Bom kaj več poročal, ko pridem čez dva meseca nazaj. Aja, pa še to – v jeseni je tam deževna doba, hurikani in podobne zadeve. Zdajle je tam lepše kar se tiče vremena (+30°C).
Kakor trenutno izgleda, bova letela v Mexico City, saj je to precej ceneje, kot ce letis kamorkoli drugam. Tako verejtno ne bova sla do Kostarike, temvec najprej v Gvatemalo, potem pa naprej preko Salvadorja ali Hondurasa v Nikaragvo.
Cena poleta v Mexico City je okoli 130.000 sit, v Nikaragvo pa okoli 200.000 sit.
Rok
:))) Kaksno nakljucje!!Potujem v Nikaragvo in Costa Rico cez 8 dni :)))
Vse lahko izveste iz prve roke po 20.4 ko pridem nazaj
Pa lep dan,Ales.
info:[email protected]