Nikdar več geox
Pred dobrim letom sem kupil čevlje geox, v veri, da za 100 € dobiš tudi kvaliteto. Glej ga zlomka, po eni sezoni so mi začeli “cvetet” okoli prednjega dela stopala. Pa sem si rekel, nič ne de, so resna firma, bodo že zrihtali. Odšel sem v trgovino kjer sem jih kupil, prijazna uslužbenka pa mi je pojasnila, da jih bo pregledal “strokovnjak”. Čez dober teden pa ŠOK. Po pošti so mi jih vrnili, zraven pa odgovor “strokovnjaka” (ki me sploh nikdar ni videl), da je to posledica nepravilnega nošenja. Pa sem jih povprašal, kaj pa je pravilno nošenje in odgovor je bil, da zakonodaja ne predpisuje navodil. Obrnil sem se na tržni inšpektorat in so mi odgovorili, da je trgovec ravnal po črki zakona, ko je pridobil mnenje “strokovnjaka” (četudi izmišljeno domnevo). Če pa se ne strinjam, naj si sam poiščem (plača) drugo mnenje, vendar tudi, če bo drugačno od trgovčevega, oni niso organ, ki presoja kdo ima prav. Predlagali so mi civilno tožbo in si pilatovsko umili roke.
Hvala za take trgovce, zakone in državo, ki je sama sebi namen. Mogoče komu prihranim podobne tegobe, ostalo je brezupno.
[img]http://shrani.si/f/k/107/3ipn53cL/cevlji.jpg[/img]
Saj to je povsod tako, sem nesla tudi sama neko oblačilo nazaj, je bilo treba počakati, da pride ta človek, ki te stvari pregleduje, v njihovo trgovino (to je nekdo od zunaj) in poda svoje mnenje. Meni se je takrat zlomila neka plastična zaponka, so mi popravili in dali kovinsko, tako da še danes dobro služi.
Da boš vedel, kdo je ta strokovnjak in kakšne je njegov namen.
jaz sem pa pred leti kupila poceni robo za otroka obut, za katero mi je trgovka zatrjevala, da je fajn in da lahko prinesem nazaj, če bi bilo kaj narobe… In je bilo narobe po parih nošenjih, nosil jih je otrok in se je tudi trgovka potem zgovarjala, da “jih ni ravno pazil”… da skrajšam – denar sem dobila nazaj, čeprav je bil drobiž – šlo mi je pa za princip. Pa vseeno me v tisti trgovini ne vidijo več. Men je že 2 eur preveč, če me misli kdo ogoljufat.
Imaš prav, in v bistvu bi lahko naredil eno hudo sociološko študijo. Ker tole je prav zanimivo:
Pa sem jih povprašal, kaj pa je pravilno nošenje, in odgovor je bil, da zakonodaja ne predpisuje navodil.
Sori, da zatežim, ker se zdi zunaj konteksta, ampak: kaj pa počne Pahor drugega kot točno tole? Sklicuje se na “pravilno nošenje”, ko pa je treba povedati, kaj “pravilno nošenje” je, je pa odgovor, da “zakonodaja ne določa pravil, kaj pravilno nošenje je”. In seveda to je pravno podprt argument, da ne stori ničesar.
Tole je dejansko današnja družba v malem! Družba, ki izkorišča prazno povratno zanko, kot je tale finta s pravilnim nošenjem in odsotnostjo navodil za pravilno nošenje, ko se lahko prikladno sklicuješ na eno, ne da bi te obvezovalo drugo. Družba čistega PR spina, PR obračanja besed in neskončnega izmikanja. Družba drsečega označevalca (kar rečeš, nikoli ni tisto, kar si rekel: Pahor na prvih volitvah: “Predsednik mora biti moralna avtoriteta.” Pahor na drugih volitvah: “Nočem biti moralna avtoriteta.”)
Tele čevlje ti je sešila ena šivilja v Bangladešu. Prodalo ti jih je pa sto odvetnikov, prodajnikov, oglaševalskih dizajnerjev in karierističnih gospodičen za delo s strankami. Zdaj veš, kje si.
Po 10 letih sem prinesel v Trzin teva sandale, ker se mi je odlepi podplat. Pripravljen sem bil plačat, logično, 10 let vsakodnevnega nošenja, v vseh razmerah na vseh podlagah, tudi morju. Zastonj so popravili, tam sem kupil takoj nato še ene. Mi je trgovec sam povedal, da kvaliteta ni več povsem enaka, a mi je vseeno, če pol toliko zdržijo, so vredne denarja. Tako se pač dela, če si resna firma…
Jaz imam ene bele športne geox čevlje že vsaj 7 let, jih nosim od spomladi do jeseni ob raznih prostočasnih aktivnostih, naredila v njih še pa še kilometrov po evropskih prestolnicah in drugih mestih … Spredaj so resda že malo obtolčeni ampak za hodit pa kot copatki in jih kar ne morem vreči v kanto.
Teva sandale sem imela pa več kot 10 let, pa bi jih lahko še, ker jim ni nič falilo, ampak sem se jih naveličala.
Čisto enaka izkušnja le, da smo superge kupili konec julija in jih reklamirali dober mesec po nakupu. Hčera jih je obula mogoče 3-krat in se je na peti na notranji strani strgala tkanina. Po pregledu strokovnjaka smo dobili odgovor, da na izdelku ni najti skrite napake in da lahko sami plačamo še dodaten pregled …..
Kje v Trzinu to? Bi bili hvaležni za info! Sicer pa meni vsaki čevlji po enem letu rednega nošenja začnejo takole cveteti, kot tisti na prvi sliki: ne glede na znamko ali ceno. Zaradi načina hoje, ki očitno ne spada med pravilno nošenje.
[/quote]
Teva outlet, brodisce 15. Jaz hodim samo tja, ker imam večjo nogo in samo tam imajo vse številke. Tudi izbira je največja, cene pa velikokrat zelo akcijske, prodajajo tudi stare modele.
Je treba malo gledati tudi na videz, Proalpovih čevljev ne bi nosila niti zastonj :-)))
Aja, jaz sem z Geoxovimi čevlji zadovoljna in se tudi zavedam, da 100 € še zdaleč ne pomeni, da se lepilo ne bo odlepilo…. Se zgodi tudi pri čevljih za več denarja, ne samo pri teh za tak znesek.
Če je avtor nosil te čevlje celo leto, ni nič čudnega, da so se odlepili, žal, dandanes čevlji niso narejeni za 10 ali več let!