Naslovnica Forum Starševski čvek nikoli sit

nikoli sit

Že nekaj časa se bojujem sam s sabo. Sem med dvajsetim in tridesetim letom, zaposlen v mesnici.
Imam ženo in dva otroka, toda strašno sem nezadovoljen sam s sabo, ker sem neprestano lačen. Toda ne tisto, ko pomalem poješ čips ali eno čokolado. Meni dobesedno ni nikoli dovolj hrane. Nikoli nisem sit, pa ne zato, ker ne bi jedel, jem dostikrat in veliko, toda sit nisem nikoli.
Še kot otrok sem bil nekoliko močnejši in debelejši od sošolcev. Toda odkar imam družino, v petih letih, se pa ukvarjam samo s hrano. Če bo šlo tako naprej, bom kmalu presegel sto kilogramov.
Ko že vsi pojemoi si večerjo, si jaz pripravim še kakšno pečenje, še kakšno klobaso pozno v noč ali kračo.
Da bi šel na kakšne delavnice, nimam časa, bi pa rad vedel, če ima še kdo tak apetit.
Ker je ta “lakota” vedno večja, sem se posvetoval tudi z zdravnikom. On pravi, da sem zdrav, da naj se pri hrani kontroliram.

Pač si en prenazrt gnoj

[quote=”vedno lačen” post_id=12281998 time=1523363599]
Že nekaj časa se bojujem sam s sabo. Sem med dvajsetim in tridesetim letom, zaposlen v mesnici.
Imam ženo in dva otroka, toda strašno sem nezadovoljen sam s sabo, ker sem neprestano lačen. Toda ne tisto, ko pomalem poješ čips ali eno čokolado. Meni dobesedno ni nikoli dovolj hrane. Nikoli nisem sit, pa ne zato, ker ne bi jedel, jem dostikrat in veliko, toda sit nisem nikoli.
Še kot otrok sem bil nekoliko močnejši in debelejši od sošolcev. Toda odkar imam družino, v petih letih, se pa ukvarjam samo s hrano. Če bo šlo tako naprej, bom kmalu presegel sto kilogramov.
Ko že vsi pojemoi si večerjo, si jaz pripravim še kakšno pečenje, še kakšno klobaso pozno v noč ali kračo.
Da bi šel na kakšne delavnice, nimam časa, bi pa rad vedel, če ima še kdo tak apetit.
Ker je ta “lakota” vedno večja, sem se posvetoval tudi z zdravnikom. On pravi, da sem zdrav, da naj se pri hrani kontroliram.
[/quote]

Na dieti sem že od 30.leta dalje. Stalno lačna. Če se ne kontroliram in če bi lahko pojedla vse kar si želim, bi se razlezla takoj.

to je zaradi OH-jev. Preberi si kaj o LCHF ali keto prehrani.

[quote=ahjajaa post_id=12282116 time=1523367476]
to je zaradi OH-jev. Preberi si kaj o LCHF ali keto prehrani.
[/quote]

Pri tej dieti pazi na holesterol, zamaščenost jeter in žolč. Hitro se vse skup poklopi in končaš na urgenci.

Če delaš keto ali LCHF prehrano prav – torej da ješ res veliko! zelenolistne zelenjave (7-9 skodelic), ješ meso zmerno, dovajaš dovolj maščob – ampak zdravih maščob (to so kokosovo olje, avokado, losos, hladno stiskana olja), potem bojazni zamaščenih jeter ni. Preberi si kaj, kar piše dr. Eric Berg oz. si všečkaj njegovo stran na FB, oglej si njegove kratke filmčke na YT, pa boš videl, kako to pravilno gre. Midva z možem zdaj jeva tako (keto – skoraj brez ogljikovih hidratov) in se super počutiva, tista prejšnja volčja lakota, o kateri ti pišeš, je popolnoma izginila. Ko pa ješ ogljikove hidrate in sladkor, bi pa človek kar jedel in jedel, pa vedno bolj si lačen in zanič. Preberi kaj o tem in vsaj poskusi. Morda si preberi knjigo Resnice in laži o hrani, pa ti bo vse bolj jasno. Ali pa preberi kaj vsaj na njenem blogu. Ni težko, vsaj poskusi, ne bo ti žal.

Mislite, da je ta dieta LCHF res tako popolna. Potem ne bi bilo debelih ljudi. Zelenjava, že, sadje že, rastlinske maščobe, toda telo mora imeti tudi ogljikove hidrate za moč.
Pri meni je namreč tako, da dobim energijo, če pojem ogljikove hidrate, riž, kruh ali testenine.
Potem sem dovolj močna in imam energijo.
Če pa jem le nekaj zelenjave, pa olivno olje po tem sem kar brez energije.
Sem že poskusila, pa ni šlo. Ena dva meseca je trajalo, potem sem pa popolnoma oslabela, še na blato nisem mogla in pridružila se mi je vrtoglavica, omotica in sem imela slab hemoglobin.
Po dveh mesecih sem prešla na staro hrano.
Mislim, da je bilo podobno pri Vidi Petrovčič.

Imam takega otroka doma. On pravi, da je lačen non-stop. Se je pa zadnje leto vzel v roke, zamenjal jedi – več mesa in žit, manj OH-jev in je opazna razlika. Ampak lačen pa ves čas. Od 1. dne. Tako da ne bluzite prosim z OH-ji, s takim apetitom se rodiš. Mislim, da ga od 5. leta dalje nisem nikoli več vprašala, ali bo jedel ali kaj bo jedel, ker me je zmeraj prehitel z vprašanjem, kdaj bo za jest.

Za nenasitno lakoto je kriv gluten. Brez heca, povzroča štalo, v prebavnem sistemu in telo ne dobi dovolj potrebnih snovi, zato je potrebno ves čas jesti, jesti, jesti.

Torej moke in zrnja, ki so brez glutena: riž, ajda, oves, koruza, proso.
Čorbe, kruh, peciva, slaščice, prikuhe, tako, da ne bo nobenih problemov.
Takoj na začetku se pozna odtegnitveni sindrom. Vendar lakote ne bo.
Črevo se prične prazniti, telo tanjšati.
Dobimo zopet občutek sitosti.
Cuker bek, med lahko.

Kar se mesnih stvari tiče, stran še vse predelano meso, paštete, razen, če niso narejene doma.
Šport ali tekanje z otroki, vsakodnevno, na svežem zraku, bo le pripomoglo k dobremu počutju.

[quote=”Kako je meni uspelo” post_id=12282240 time=1523373325]
Za nenasitno lakoto je kriv gluten. Brez heca, povzroča štalo, v prebavnem sistemu in telo ne dobi dovolj potrebnih snovi, zato je potrebno ves čas jesti, jesti, jesti.

Torej moke in zrnja, ki so brez glutena: riž, ajda, oves, koruza, proso.
Čorbe, kruh, peciva, slaščice, prikuhe, tako, da ne bo nobenih problemov.
Takoj na začetku se pozna odtegnitveni sindrom. Vendar lakote ne bo.
Črevo se prične prazniti, telo tanjšati.
Dobimo zopet občutek sitosti.
Cuker bek, med lahko.

Kar se mesnih stvari tiče, stran še vse predelano meso, paštete, razen, če niso narejene doma.
Šport ali tekanje z otroki, vsakodnevno, na svežem zraku, bo le pripomoglo k dobremu počutju.
[/quote]

Mnja, čist slučajno si izločila bele strupe, ampak redimo se pa od glutena, ja. 🙂 Po eni strani ne smemo slaščic, lahko pa sladkor. 🙂 A na žlico?

[quote=potz0rš post_id=12282329 time=1523376259]
[quote=”Kako je meni uspelo” post_id=12282240 time=1523373325]
Za nenasitno lakoto je kriv gluten. Brez heca, povzroča štalo, v prebavnem sistemu in telo ne dobi dovolj potrebnih snovi, zato je potrebno ves čas jesti, jesti, jesti.

Torej moke in zrnja, ki so brez glutena: riž, ajda, oves, koruza, proso.
Čorbe, kruh, peciva, slaščice, prikuhe, tako, da ne bo nobenih problemov.
Takoj na začetku se pozna odtegnitveni sindrom. Vendar lakote ne bo.
Črevo se prične prazniti, telo tanjšati.
Dobimo zopet občutek sitosti.
Cuker bek, med lahko.

Kar se mesnih stvari tiče, stran še vse predelano meso, paštete, razen, če niso narejene doma.
Šport ali tekanje z otroki, vsakodnevno, na svežem zraku, bo le pripomoglo k dobremu počutju.
[/quote]

Mnja, čist slučajno si izločila bele strupe, ampak redimo se pa od glutena, ja. 🙂 Po eni strani ne smemo slaščic, lahko pa sladkor. 🙂 A na žlico?
[/quote]

saj ni rekla, da sladkor lahko. “cuker bek” = “sladkor stran”.

Se pardoniram. Ne poznam te besede. Torej so dejansko izločeni vsi beli strupi. 🙂 Gluten nima s hujšanjem prav nič, ampak sladkor in bele zadeve. Slabi OH-ji povzročajo zasvojenost s hrano. Da vsebujejo slučajno tudi gluten, je samo naključje.
Drugače bi bila tole revolucija na področju hujšanja – če bi držalo.

[quote=gipfs post_id=12282232 time=1523372761]
Imam takega otroka doma. On pravi, da je lačen non-stop. Se je pa zadnje leto vzel v roke, zamenjal jedi – več mesa in žit, manj OH-jev in je opazna razlika. Ampak lačen pa ves čas. Od 1. dne. Tako da ne bluzite prosim z OH-ji, s takim apetitom se rodiš. Mislim, da ga od 5. leta dalje nisem nikoli več vprašala, ali bo jedel ali kaj bo jedel, ker me je zmeraj prehitel z vprašanjem, kdaj bo za jest.
[/quote]

Nas je tak od 6. dne in se danes pri 20+, edino da se danes kontrolira.
Se ko je sesal, je jedel, da je bil poln do grla in cim je malo prebavil, je spet jedel.
Zlije v sebe liter vode na eks, vmes 1-2x pogotne, ostalo kar vlije.
Poje lahko enormne kolicine hrane naenkrat in ko je poln do plafona, cim malo prebavi, lahko spet je in to konkretno.
Edino zdaj, ko je odrasel, se kontrolira, da ne je prevec.
Ne vem, kaj je to, sem ze sprasevala zdravnike, a se nikomur ni dalo ukvarjat s tem.

Naše je jedel do bruhanja. 🙁 Brez signala za sitost. Fiziološko vse okej. Vsaj to je minilo.

[quote=gipfs post_id=12282369 time=1523377476]
Naše je jedel do bruhanja. 🙁 Brez signala za sitost. Fiziološko vse okej. Vsaj to je minilo.
[/quote]

Ja, ko smo zaceli uvajati trdo hrano, je tudi nas pogosto bruhal, ker je jedel do bruhanja, jaz pa tudi nisem vedela, koliko naj bi imel dovolj, potem sem pocasi dobila obcutek, koliko naj bi pojedel, da smo se vsaj bruhanju izognili, dokler ni sam dobil obcutka, kolliko jesti, da ne bruhas.

V neki oddaji na TV sem se naučila – obstajajo trije tipi ljudi… Zapomnila sem si enega – nikoli sit – manjka nam gen za sitost.
Sama sem od kar se spomnim zmeraj jedla, jedla, jedla, – nikoli nisem – kot so ljudje okoli mene – čutila, da ti telo pove da si sit.

Od te oddaje naprej se držim nasvetov, ki so mi jih posredovali in mi tudi osebno odgovarjajo.
K vsem obrokom pojem OGROMNO zelenjave – ker napolni trebuh in če tudi mi telo ne sporoča, da sem sita ne spravim več v sebe. Jem pa dva-krat na dan – ampak ogromno porcijo, mislim, da mož in otrok skupaj ne pojesta toliko. Po tem pa nič prigrizkov, posladkov
, nekaj za vmes… Z
Ne mi o tem da ni zdravo – meni odgovarja. Shujšala za več kot 10 kg, se znebila težav z zgago, kri v odličnem stanju, počutje vrhunsko.

Občutek sitosti pa ne pide nikoli.

[quote=potz0rš post_id=12282349 time=1523376945]
Se pardoniram. Ne poznam te besede. Torej so dejansko izločeni vsi beli strupi. 🙂 Gluten nima s hujšanjem prav nič, ampak sladkor in bele zadeve. Slabi OH-ji povzročajo zasvojenost s hrano. Da vsebujejo slučajno tudi gluten, je samo naključje.
Drugače bi bila tole revolucija na področju hujšanja – če bi držalo.
[/quote]

LCHF je zame in še za mnoge kar prehuda zadeva, žitaric nič. Meso, jajca, zelenjava in sadje.
Sem se pogovarjala s prijateljico, zdravnico, ki ima celiakijo. Moj problem je bila konstantna napihnjenost, nedelovanje črevesja in nenasitnost, huda potreba po OHjih.
Izločila sem našteto, ter še škrob, predvsem krompir.
Sladkor sem že prej, ter mleko, ker mi ni ustrezalo.
Napihnjenost je izginila, črevesje se je počasi ustalilo, hkrati z odvisnostjo od OH in tudi zamaščenost se vztrajno manjša.
Nimam več potrebe po enormni količini hrane, ne goltam, kar je še posebno razveseljivo, ponovno občutim sitost in zadovoljstvo ob hrani. Ponovno jem normalno količino hrane.
Naj še povem, da imam premajhno delovanje ščitnice.
Vem, da je gonja zaradi glutena, tudi s strani zdravnikov.
Hkrati pa ne povedo, da so bile žitarice naših dedkov in babic drugačne, avtohtone in jih danes več ni.
Kruh si pečem sama, brez kvasa, iz ajde in ovsenih kosmičev, je božanski in hitro narejen.
Tudi kave ne smem več, le brezkofeinsko in cikorijo. Figova se ne dobi, pa še draga je.
Pri meni to ni bila moda, temveč nuja, zaradi zdravja.
Je pa res, da drugače tudi kile niso šle nikamor, niti se ni dalo urediti kroničnega zaprtja, ter slabe, počasne presnove. Začaran krog.
Trdim, da je problem nenasitnosti ta, počasna presnova in nedelovanje črevesja.
Vzrok je možno v ščitnici ali obratno, naša ščitnica zaradi napora ne more pravilno delovati. Simptomi so pa počasni, se ne zgodi čez noč.
Tako, da je meni vseeno zaradi gonje proti brezglutenski prehrani.
Naj nam vrnejo naše avtohtone stare sorte žit, sadja, predelave mesa itn.

[quote=”Na tv” post_id=12282463 time=1523380556]
V neki oddaji na TV sem se naučila – obstajajo trije tipi ljudi… Zapomnila sem si enega – nikoli sit – manjka nam gen za sitost.
Sama sem od kar se spomnim zmeraj jedla, jedla, jedla, – nikoli nisem – kot so ljudje okoli mene – čutila, da ti telo pove da si sit.

Od te oddaje naprej se držim nasvetov, ki so mi jih posredovali in mi tudi osebno odgovarjajo.
K vsem obrokom pojem OGROMNO zelenjave – ker napolni trebuh in če tudi mi telo ne sporoča, da sem sita ne spravim več v sebe. Jem pa dva-krat na dan – ampak ogromno porcijo, mislim, da mož in otrok skupaj ne pojesta toliko. Po tem pa nič prigrizkov, posladkov
, nekaj za vmes… Z
Ne mi o tem da ni zdravo – meni odgovarja. Shujšala za več kot 10 kg, se znebila težav z zgago, kri v odličnem stanju, počutje vrhunsko.

Občutek sitosti pa ne pide nikoli.
[/quote]

Nikoli v življenju se nisem basala, v otroštvu bila pravi vegetarijanec, skoraj vegan, sita takoj, športnica in nikoli imela problemov s prebavo, presnovo.
Pri 50+ se je zgodilo.
Tako, da ta teorija o genu za nenasitnost, neobčutenje sitosti ne vzdrži.
Normalno, da tisti z močnejšo konstitucijo jedo več in obratno, odvisnosti od mišičevja. Pa oboji normalno presnavljajo in prebavljajo.

[quote=”od sestega dne” post_id=12282427 time=1523379491]
[quote=gipfs post_id=12282369 time=1523377476]
Naše je jedel do bruhanja. 🙁 Brez signala za sitost. Fiziološko vse okej. Vsaj to je minilo.
[/quote]

Ja, ko smo zaceli uvajati trdo hrano, je tudi nas pogosto bruhal, ker je jedel do bruhanja, jaz pa tudi nisem vedela, koliko naj bi imel dovolj, potem sem pocasi dobila obcutek, koliko naj bi pojedel, da smo se vsaj bruhanju izognili, dokler ni sam dobil obcutka, kolliko jesti, da ne bruhas.
[/quote]

Ne govorim o fazi dojenčka. Pri nas je to trajalo do predpubertete.

[quote=”Kako je meni uspelo” post_id=12282557 time=1523383932]
[quote=potz0rš post_id=12282349 time=1523376945]
Se pardoniram. Ne poznam te besede. Torej so dejansko izločeni vsi beli strupi. 🙂 Gluten nima s hujšanjem prav nič, ampak sladkor in bele zadeve. Slabi OH-ji povzročajo zasvojenost s hrano. Da vsebujejo slučajno tudi gluten, je samo naključje.
Drugače bi bila tole revolucija na področju hujšanja – če bi držalo.
[/quote]

LCHF je zame in še za mnoge kar prehuda zadeva, žitaric nič. Meso, jajca, zelenjava in sadje.
Sem se pogovarjala s prijateljico, zdravnico, ki ima celiakijo. Moj problem je bila konstantna napihnjenost, nedelovanje črevesja in nenasitnost, huda potreba po OHjih.
Izločila sem našteto, ter še škrob, predvsem krompir.
Sladkor sem že prej, ter mleko, ker mi ni ustrezalo.
Napihnjenost je izginila, črevesje se je počasi ustalilo, hkrati z odvisnostjo od OH in tudi zamaščenost se vztrajno manjša.
Nimam več potrebe po enormni količini hrane, ne goltam, kar je še posebno razveseljivo, ponovno občutim sitost in zadovoljstvo ob hrani. Ponovno jem normalno količino hrane.
Naj še povem, da imam premajhno delovanje ščitnice.
Vem, da je gonja zaradi glutena, tudi s strani zdravnikov.
Hkrati pa ne povedo, da so bile žitarice naših dedkov in babic drugačne, avtohtone in jih danes več ni.
Kruh si pečem sama, brez kvasa, iz ajde in ovsenih kosmičev, je božanski in hitro narejen.
Tudi kave ne smem več, le brezkofeinsko in cikorijo. Figova se ne dobi, pa še draga je.
Pri meni to ni bila moda, temveč nuja, zaradi zdravja.
Je pa res, da drugače tudi kile niso šle nikamor, niti se ni dalo urediti kroničnega zaprtja, ter slabe, počasne presnove. Začaran krog.
Trdim, da je problem nenasitnosti ta, počasna presnova in nedelovanje črevesja.
Vzrok je možno v ščitnici ali obratno, naša ščitnica zaradi napora ne more pravilno delovati. Simptomi so pa počasni, se ne zgodi čez noč.
Tako, da je meni vseeno zaradi gonje proti brezglutenski prehrani.
Naj nam vrnejo naše avtohtone stare sorte žit, sadja, predelave mesa itn.
[/quote]

Ti si imela očitno preobčutljivost na določena živila + težave s ščitnico. Tvoj način prehranjevanja, s katerim si se pravilno lotila svojih težav, nima prav nič s to temo. Tukaj je govora o zdravih ljudeh, ki nimajo težav z glutenom. Ali slučajno misliš, da vsi hodimo okoli napihnjeni? Nenasitna si bila pa zaradih belih strupov, torej slabih OH-jev, ki povzročajo inzulinska nihanja. To je ja splošno znano, no. Ko si jih izločila, se je požrežnost umirila. Ne vem, kje si zdaj gluten našla. Pa tvoja prijateljica s celiakijo tudi nima nič s temo. Govorimo o tem, kaj povzroča požrešnost in gluten to sigurno ni, ampak druge sestavine živil, ki slučajno tudi vsebujejo gluten.

[quote=potz0rš post_id=12282601 time=1523385433]
[quote=”Kako je meni uspelo” post_id=12282557 time=1523383932]

LCHF je zame in še za mnoge kar prehuda zadeva, žitaric nič. Meso, jajca, zelenjava in sadje.
Sem se pogovarjala s prijateljico, zdravnico, ki ima celiakijo. Moj problem je bila konstantna napihnjenost, nedelovanje črevesja in nenasitnost, huda potreba po OHjih.
Izločila sem našteto, ter še škrob, predvsem krompir.
Sladkor sem že prej, ter mleko, ker mi ni ustrezalo.
Napihnjenost je izginila, črevesje se je počasi ustalilo, hkrati z odvisnostjo od OH in tudi zamaščenost se vztrajno manjša.
Nimam več potrebe po enormni količini hrane, ne goltam, kar je še posebno razveseljivo, ponovno občutim sitost in zadovoljstvo ob hrani. Ponovno jem normalno količino hrane.
Naj še povem, da imam premajhno delovanje ščitnice.
Vem, da je gonja zaradi glutena, tudi s strani zdravnikov.
Hkrati pa ne povedo, da so bile žitarice naših dedkov in babic drugačne, avtohtone in jih danes več ni.
Kruh si pečem sama, brez kvasa, iz ajde in ovsenih kosmičev, je božanski in hitro narejen.
Tudi kave ne smem več, le brezkofeinsko in cikorijo. Figova se ne dobi, pa še draga je.
Pri meni to ni bila moda, temveč nuja, zaradi zdravja.
Je pa res, da drugače tudi kile niso šle nikamor, niti se ni dalo urediti kroničnega zaprtja, ter slabe, počasne presnove. Začaran krog.
Trdim, da je problem nenasitnosti ta, počasna presnova in nedelovanje črevesja.
Vzrok je možno v ščitnici ali obratno, naša ščitnica zaradi napora ne more pravilno delovati. Simptomi so pa počasni, se ne zgodi čez noč.
Tako, da je meni vseeno zaradi gonje proti brezglutenski prehrani.
Naj nam vrnejo naše avtohtone stare sorte žit, sadja, predelave mesa itn.
[/quote]

Ti si imela očitno preobčutljivost na določena živila + težave s ščitnico. Tvoj način prehranjevanja, s katerim si se pravilno lotila svojih težav, nima prav nič s to temo. Tukaj je govora o zdravih ljudeh, ki nimajo težav z glutenom. Ali slučajno misliš, da vsi hodimo okoli napihnjeni? Nenasitna si bila pa zaradih belih strupov, torej slabih OH-jev, ki povzročajo inzulinska nihanja. To je ja splošno znano, no. Ko si jih izločila, se je požrežnost umirila. Ne vem, kje si zdaj gluten našla. Pa tvoja prijateljica s celiakijo tudi nima nič s temo. Govorimo o tem, kaj povzroča požrešnost in gluten to sigurno ni, ampak druge sestavine živil, ki slučajno tudi vsebujejo gluten.
[/quote]

Še vedno žitarice jem, le tiste brez glutena, OH pa imajo.
Sem poskusila najprej z izločitvijo glutena in vsaj nekaj škroba.
Mleka nisem jedla že več let, izdelke še vedno, sladkor kako leto. Namesto njega med.
In nenasitnosti ni več, OH pa še vedno dovolj.
Meso ja, predelan, kupljen ne. Brez problemov svinjsko mast, jajca, ocvirke.
Zdravi in nenasitni lahko vsaj poiskusijo na ta način, brez, da se odpovedujejo kruhu in določenim sladicam, vsaj doma pripravljenim.
Občutim sitost.
Pojem normalni obrok, normalno količino.
Nič več živčnosti.
Agresije. Strahu. Nekontrolirane lakote.
Napihnjenosti. Bolečin v trebuhu itn. Zgage.
Konstantne zaprtosti.

Če se pregrešim, se vse vrne, tudi zgoraj našteti simptomi, od lakote do rejenja.

Tudi jaz bi pomislila na scitnico. So pa tudi ljudje, ki jim ne deluje mozganski center za sitost.

[quote=”Kako je meni uspelo” post_id=12282637 time=1523386707]
[quote=potz0rš post_id=12282601 time=1523385433]

Ti si imela očitno preobčutljivost na določena živila + težave s ščitnico. Tvoj način prehranjevanja, s katerim si se pravilno lotila svojih težav, nima prav nič s to temo. Tukaj je govora o zdravih ljudeh, ki nimajo težav z glutenom. Ali slučajno misliš, da vsi hodimo okoli napihnjeni? Nenasitna si bila pa zaradih belih strupov, torej slabih OH-jev, ki povzročajo inzulinska nihanja. To je ja splošno znano, no. Ko si jih izločila, se je požrežnost umirila. Ne vem, kje si zdaj gluten našla. Pa tvoja prijateljica s celiakijo tudi nima nič s temo. Govorimo o tem, kaj povzroča požrešnost in gluten to sigurno ni, ampak druge sestavine živil, ki slučajno tudi vsebujejo gluten.
[/quote]

Še vedno žitarice jem, le tiste brez glutena, OH pa imajo.
Sem poskusila najprej z izločitvijo glutena in vsaj nekaj škroba.
Mleka nisem jedla že več let, izdelke še vedno, sladkor kako leto. Namesto njega med.
In nenasitnosti ni več, OH pa še vedno dovolj.
Meso ja, predelan, kupljen ne. Brez problemov svinjsko mast, jajca, ocvirke.
Zdravi in nenasitni lahko vsaj poiskusijo na ta način, brez, da se odpovedujejo kruhu in določenim sladicam, vsaj doma pripravljenim.
Občutim sitost.
Pojem normalni obrok, normalno količino.
Nič več živčnosti.
Agresije. Strahu. Nekontrolirane lakote.
Napihnjenosti. Bolečin v trebuhu itn. Zgage.
Konstantne zaprtosti.

Če se pregrešim, se vse vrne, tudi zgoraj našteti simptomi, od lakote do rejenja.
[/quote]

Ne razumeš. Niso vse žitarice slabe, samo tiste, ki povzročajo inzulinska nihanja. In te si izločila iz prehrane. V bistvu si izločila večino živil z visokim GI, zato si ukrotila apetit. Z ukinitvijo glutena si pripomogla pa k boljšemu počutju. Da o mleku ne govorimo.

[quote=gipfs post_id=12282588 time=1523384975]
[quote=”od sestega dne” post_id=12282427 time=1523379491]

Ja, ko smo zaceli uvajati trdo hrano, je tudi nas pogosto bruhal, ker je jedel do bruhanja, jaz pa tudi nisem vedela, koliko naj bi imel dovolj, potem sem pocasi dobila obcutek, koliko naj bi pojedel, da smo se vsaj bruhanju izognili, dokler ni sam dobil obcutka, kolliko jesti, da ne bruhas.
[/quote]

Ne govorim o fazi dojenčka. Pri nas je to trajalo do predpubertete.
[/quote]

Ne vem, do kdaj bi trajalo pri sinu, ce mu ne bi omejila obrokov. Se mu je pa pozneje, ko si je sam odmerjal kolicino hrane, velikokrat zgodilo, da se je nejedel do slabosti, redko do bruhanja.
Ne vem, je tu kaj narobe z mozgani in signalom za sitost ali je kaj narobe z zelodcem, zapiralko, zelodcnimi “zivcki”, tankim crevesejem in njegovo funkcijo, skratka fizicno s sistemom za javljanje sitosti ali pa ima zaradi lakote v prvih dneh rojstva, ko ni znal sesati, zdaj enostavno travmo in mora jesti. Zaenkrat se noben zdravnik ni ukvarjal s tem, mislim pa, da nek vzrok mora bit in morda celo odpravljiv.

[quote=potz0rš post_id=12282711 time=1523388626]
[quote=”Kako je meni uspelo” post_id=12282637 time=1523386707]

Še vedno žitarice jem, le tiste brez glutena, OH pa imajo.
Sem poskusila najprej z izločitvijo glutena in vsaj nekaj škroba.
Mleka nisem jedla že več let, izdelke še vedno, sladkor kako leto. Namesto njega med.
In nenasitnosti ni več, OH pa še vedno dovolj.
Meso ja, predelan, kupljen ne. Brez problemov svinjsko mast, jajca, ocvirke.
Zdravi in nenasitni lahko vsaj poiskusijo na ta način, brez, da se odpovedujejo kruhu in določenim sladicam, vsaj doma pripravljenim.
Občutim sitost.
Pojem normalni obrok, normalno količino.
Nič več živčnosti.
Agresije. Strahu. Nekontrolirane lakote.
Napihnjenosti. Bolečin v trebuhu itn. Zgage.
Konstantne zaprtosti.

Če se pregrešim, se vse vrne, tudi zgoraj našteti simptomi, od lakote do rejenja.
[/quote]

Ne razumeš. Niso vse žitarice slabe, samo tiste, ki povzročajo inzulinska nihanja. In te si izločila iz prehrane. V bistvu si izločila večino živil z visokim GI, zato si ukrotila apetit. Z ukinitvijo glutena si pripomogla pa k boljšemu počutju. Da o mleku ne govorimo.
[/quote]

Ok. Kaj pa ima pri tem črevesje, napihnjenost, zaprtost, počasen metabolizem, ne le prebava? Da ne govorimo o nenormalni potrebi po hrani in neobčutenje sitosti?
Vem, da je delno ali večino tudi psiha, sploh čšitnica je pokazatelj konstantnih stresov, adrenalina.