nima naslova
Lepo pozdravljeni.Naj opišem prijateljevo situacijo.Imel je s.p.po vsej verjetnosti jo ima še.Prijatelj dela sedaj v tujini že kar nekaj mesecev.Zadnjič.ko je prišel domov in je hotel urediti zavarovanje za svoj avto se je pa zgodilo nekaj nepričakovanjega.Pri zavarovanju ni bilo problemo,ko je hotel plačati cestnino,so pa ugotovili,da nima več stalnega bivališča.Odšel na občino in je rekel,da ga je lastnik odjavil od tam.Pravzaprav tam ni stanoval imel je le nabiralanik,ker že skoraj leto prebiva v tujini.Zanima me ali lahko svoj avto prepiše na koga drugega s tem da nima prebivališča v Sloveniji ampak začasnega v tujini.
Zanima me tudi sledeče.Pravi,da bo naradil osebni stečaj.Me zanima kako to gre.Vzeti mu nimajo kaj,le en star avto.Po pogovoru sem izvedela,da tudi dohodnine ni vložil,ker ni znal sam narediti,računovodja mu je odpovedal..ker mu je bil dolžan denar.Naj omenim še to,da tudi sam ni dobil vsega denarja kar ga je zaslužil.
Ali ga lahko jaz prijavim na svoj naslov?Samo kaj ko pride do rubeža?Niti pod razno nebi tega preživela.Stanovanje je pisano na mene in hčero.Vložil ni pa ničesar v njega.Z nekimi računi nebi mogla dokazovati,ker so mi starši veliko pomagali.
Hvala za odgovor.Verjetno je tudi zmedeno napisano,saj sem tudi jaz presenečena nad vsem.l.p.
Spoštovani,
kolikor ga boste prijavili na svojem naslovu obstaja možnost, da se bodo tam pojavili rubežniki ter rubili vaše premično premoženje. V primeru, da bo vložil predlog za osebni steča,j (vloži ga lahko tudi sam na pristojnem okrožnem sodišču, pri čemer more založiti stroške za plačilo predujma cca 2.000,00 EUR ali pa za ta namen zaprositi za brezplačno pravno pomoč) se vse izvršbe ustavijo, kar pomeni, da rubežniki na naslov ne bodo več prihajali.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.