Najdi forum

nimam ideje

Pozdravljeni.

Bliža se hčerkin 3. rojstni dan, na katerega bo povabljeno 10 otrok (+2 moja otroka)in z njimi običajno pridejo tudi starši (cca 3 pari + midva z možem). Moram poudariti, da je naše stanovanje bolj majhno in nimam veliko prostora za pogostitev, zato je vedno “gužva”, pa še ne vem, kaj naj jim posrežem, moram pa povedati, da običajno ne postrežem samo slane kekse in torto, ampak naredim tudi kaj bolj konkretnega (narezek ali obložene kruhke, mogoče kakšno solato ali pa tatarski biftek). Lepo vas prosim, svetujte mi!

Hvala in lep pozdrav.
Mimi

Kaj lahko prosim zamenjaš nick, glede nato, da sem bila jaz do sedaj edina mimi tu gori?!?!?!??

Pri nas je tudi bolj majhno in na rojstnih dnevihprav tako gužva, pa gre, važno da je luštno.

Sama pa vedno postrežem goste takole.

Najprej dam na mizo(še preden pridejo), kakšne palčke, cmoki, čips, pa pijačo. Potem ponavadi naredim ribji namaz ali tatarski biftek(to je kot predjed).

Natopostrežem z francosko solato, ananasovo solato s porom, kumarice, vložene gobice, paprike, zraven že prej spoham piščančje meso.
Včasih naredim še tatarsko omako, ali pa dam na mizo še majonezo in ajvar. Na koncu pride še torta, ki jo vedno naredim sama.

Upam da bo kaj prišlo prav tudi tebi.

Veš kaj sem naredila enkrat ko nas je bilo manj (samo 8). Naročila sem kar pizzo Julči- bili so prav zadovoljni, še posebej otroci.

Lala

S pizzo “da te kap”-tisto ogromno, boš imela še najmanj dela in še otrokom se bo zdelo fajn, ko jo bodo videli. Lahko naročiš tudi takšno mešano, da ni vse enako. Pa sok in bo. Lepo praznujte!

Variacija na pizzo so tudi pizza kruhki. Na rezine toasta namažeš malo paradižnikove omake in poljubno obložiš – jaz najpogosteje sir naribam, zmešam z na kocke narezano šunko, surovim jajcem in malo origana, včasih tudi malo kisle smetane. Obložiš toaste in zapečeš v pečici pod grilom. Lahko pa samo pripraviš sestavine na posamezne krožnike (nariban sir, rezine šunke, pršuta, gobice, rezinice sveže paprike, sardelni fileti, tunina, čebulni obročki, koruza) in si potem vsak naredi mini pizzo po svojem okusu, otrokom je zanimivo oblikovati obraze in vzorčke (če seveda prenesete packanje s hrano) – vse skupaj je lahko prav zabavno tudi na majhnem prostoru. Pečene pa so v nekaj minutah.

LP Tinca

Ne skrbi, kaj boš gostom postregla, ali jih vabiš zato, da samo jeste in pijete ali zgolj za veselo klepetanje in predvsem druženje.
Če je prvo, potem pa le naštimaj na mizo dobrot, da se bo miza kar šibila od hrane in potem bodo o tebi govorili, kako si dobro pripravila, če pa velja drugo, potem ne potrebuješ skoraj nič, nekaj smokijev, bobi palčk, arašidov in sok. To je to. Pa lepo praznovanje!

New Report

Close