Nimam sreče z nakupi- Hervis Celje
Se še komu dogaja, da ima kar pogosto neke reklamacije pri nakupu dražjih in tudi cenejših artiklov.
Danes v Hervisu v Celju – grem po superge, reklamacija zaradi stvarne napake. Pa pravijo, da mi dajo lahko samo dobropis ali druge superge.
Ker mi nobene ne ustrezajo, želim točno take – enake. Imajo še en par ustrezne št., kjer se izkaže, da gre tudi za enako napako – očitno srijsk. Ne odločim se za nakup. Želim povračilo denarja pa pravijo, da to ni možno, ker je bilo plačano s kartico. Aja pa nič se ne da urejati, ker vodje ni, do naslednjega tedna. Jaz pa sem brez superg že 11 dni in naj počakam še en teden, ja kaj pa, saj jih itak nisem kupila za nosit, ampak za okras…:/
Mislim, halooo…
V zakonu o varstvu pravic potrošnikov pa točno piše, da lahko stranka zahteva povračilo kupnine, če gre pri izdelku za stvarno napako. In v zakonu nikjer ne omenjajo, da mora biti izdelek plačan z gotovino…Torej, jezna sem, res sem besna, ker mam že poln kufr vsega tega.
Da ne omenjam še dodatnih stroškov z vožno sem in tja do Celja, ko sem oddala superge, potem danes in bo treba še it, da se zadeva dokončno razreši. Meni pa bencin iz pipe teče…
Se opravičujem za takšno pisanj, sam me res jezi.
Ima kdo podobno izkušnjo?
Zagrozi z inšpekcijo ter dodatno zahtevaj še povrnitev stroškov za prevoz, tudi to imaš po ZVPot pravico zahtevati.
37.c člen
(1) Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.
(2) V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
(3) Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.