nimam več idej kaj kuhati
Spraži malo čebule, česna na olivnem olju, dodaj na koščke narezan brokoli, cvetačo, kolerabo, korenje, papriko-rdečo recimo, por, krompir. Praži še malo posoli, popopraj, dodaj papriko v prahu, zalij z vodo ali z jušno osnovo in kuhaj to cirka 20, 25 min dokler se zelenjava ne skuha. Proti koncu dodaj notri ene 2, 3 žlice polente za zgostitev ali instant žgancev. Pride taka gosta zelenjavna juha malo spominja na golaž zaradi rdeče paprike v prahu samo da je brez mesa. Na koncu lahko dodaš v zadevo še sveži peteršilj.
– Por s krompirjem (na žlici olja popražiš malo slanine, dodaš narezan por in krompir narezan na kocke, doliješ vodo in kuhaš, dokler ni krompir kuhan, lahko dodaš podmet) in po želji zraven hrenovke in/ali solata
– golaž, paprikaš, segedin golaž, zraven lahko njoki/polenta/kuhan krompir/makaroni in ali solata
– jota, ričet
– telečja obara z žličniki ali z žganci, za posladek lahko palačinke ali marelični cmoki z drobtinicami
– paradižnikova / porova/ lečina/ koruzna /grahova kremna juha in pohan kruh ali posladek (palačinke, cmoki, štruklji, sladkan pohan kruh)
– sataraš ali vmešana jajca z divjimi šparglji, solata
– rižota in solata
– makaroni s tunino ali bolonjsko ali kako tretjo omako
– stvari na žaru (pleskavice, zrezki, nabodala ali sir, lahko tudi zelenjava…) in prebranec ali samo grška solata,
– ribe na žaru/ iz pečice, zraven blitva s krompirjem, riž ali samo solata
– nedeljsko: pečenka, krompir iz pečice, hrenova omaka, zelenjava iz pečice in/ali solata
…
Da naredim malce reklame za svojo spletno stran http://kuharija.si/.
Je v sklepni fazi, gor gre še nekaj receptov in naslednji teden štarta funkcija tedenski jedilnik. Dobiš na mail (ali pa pogledaš na spletno stran) tedenski jedilnik, si odkljukaš recepte, sprintaš nakupovalni seznam, greš v trgovino in si rešena za cel teden..
Si vse jedi tudi sama doma pripravila/boš pripravila? Tudi tedenske?
Ideja je sicer zanimiva in dobra, vendar bi slike lahko bile tvoje… :-([/quote]
Ja, večino receptov sem sama preizkusila, ostali so od mame, tašče ali pa kakšne prijateljice, tako da so v bistvu vsi preizkušeni.
Nekatere slike so tudi moje, večina je pa res agencijskih. Žal, sem se zavestno odrekla, da bi šla študirat fotografijo in stiliranje hrane, enostavno ni časa za vse.
Si vse jedi tudi sama doma pripravila/boš pripravila? Tudi tedenske?
Ideja je sicer zanimiva in dobra, vendar bi slike lahko bile tvoje… :-([/quote]
Ja, večino receptov sem sama preizkusila, ostali so od mame, tašče ali pa kakšne prijateljice, tako da so v bistvu vsi preizkušeni.
Nekatere slike so tudi moje, večina je pa res agencijskih. Žal, sem se zavestno odrekla, da bi šla študirat fotografijo in stiliranje hrane, enostavno ni časa za vse.[/quote]
Upam, da ni bilo zamere zaradi vprašanja… Pač, na veliko straneh so stvari le prepisane itd…
Veliko uspehov ter veselja s stranjo