Nimam več volje do življenje kaj naj storim?
Zadnjih nekaj mesecev se je moje življenje popolnoma spremenilo. V nobenem dnevu ne vidim več nič lepega. Počutim se osamljeno ves čas razmišljam samo o slabih stvareh. Kar sem prej rada počela in mi je bilo všeč mi zdaj daje občutek da se je brez veze truditi. Ko razmišljam o svojih sanjah , ki bi jih rada uresničila pridem do zaključka, da se ne splača truditi, ker se ne bo zgodilo. Ljudje in prijatelji, ki sem jih imela rada sem se ob njih počutila lepo in uživala z njimi o njih razmišljam samo še, da so postali drugačni oz. je naš odnos postal drugačen razmišljam samo še o tem, če jim sploh še kaj pomenim me sploh imajo radi se sploh počutijo dobro v moji družbi. Imam občutek, da jim vsi drugi pomenijo več kot jaz. Na splošno je moje počutje nemočno. Rada bi postala spet tista oseba kot prej. Rada bi uživala v življenju in uživala v tem kar počnem. Pred vsem rada bi bila srečna in uresničila svoje sanje.
Sanje lahko začneš uresničevati takoj, nikoli ni prepozno, srečo moraš pa najti v stvareh ki ti jo prinašajo 😉
Ko si enkrat na tleh je samo še pot navzgor. Vendar pa je to ali se boš začela vzpenjati odvisna le od tebe.
Vso svojo melanholijo, pesimizem, slabo počutje, žalost… vzami kot veliko življensko lekcijo. Zaćela si spoznavati in dojemati, da je tvoja sreča odvisna od tebe in ne od drugih. Le dojeti še moraš to kot dejstvo. Sporočilo, ki ti ga trenutno sporoča življenje. Trenutno ti te praznine ne more zapolniti nihče… le ti sama s seboj jo lahko zapolniš.
Trenutno situacijo izkoristi za redefiniranje sebe, ciljev, želja. Potem pa lepo korak po korak in počasi po stopnicah navzgor.
Zapomni si le nekaj… Cilj življenja ni najti samega sebe. Cilj življenja je ustvariti samega sebe… Ter seveda, kar te ne ubije, te okrepi. 🙂
Draga saraivana666,
življenje je vse prej kot lahko. Ampak to velja za vsako dobro stvar mar ne?:) In ja splača se živeti. Tudi sam sem v življenju imel veliko izzivov takšnih in drugačnih… lahko bi napisal knjigo :). Vedi, da kar koli se trenutno dogaja v tvojem življenju je samo zrcalo tega kako se počutiš v sebi. Zato prvo kar moraš narediti je da imaš rada sebe. Vedi, da si vredna. Tvoja sreča ne sme in ne more biti odvisna od drugih. Saj pravo zadovoljstvo izhaja iz ljubezni do sebe. Tega ti ne more dati nihče drug kot le ti sama. Verjamem, da te imajo prijatelji in bližnji še vedno isto radi. Pa vendar, če nimamo radi sebe tudi od drugih ne moremo pričakovati ljubezni. Prav tako verjetno sedaj vidiš vse veliko bolj negativno kot je vresnici. Vsak kdaj pade. S tem ni prav nič narobe. Pomembno je, da se pobereš. In to, da ne tem forumu sprašuješ za nasvet je že prvi korak :). Če je zelo hudo oz. je depresija tako močna, da vpliva na vsa drugo področja v tvojem življenju, ne bi bilo odveč razmisliti vsaj o psihologu. Vsak bi ga občasno moral obiskati. Tudi za psiho je treba skrbeti ne samo za telo. V vsakem primeru pa je največ na nas samih.
Tako, da osredotoči se na pozitivne stvari. Omisli si kak hobi, ki te izpolnjuje. Začni se ukvarjati z nekim športom ali pojdi vsaj na daljši sprehod. Telesna aktivnost zelo pripomore k boljšemu počutju. Pa poskušaj ugotoviti kaj je vzrok vsega tega (sama ali s pomočjo psihologa) ter le tega odpravi. Naredi nekaj, kar že dogo hočeš a te je bilo do sedaj iz nekega razloga strah (vsak ima nekaj). Komu pomagaj (kakorkoli). Zavestno se odloči, da boš dan začela pozitivno. Ko pridejo negativne misli jih zavetno prekini…. Začni razmišljati pozitivno. Nikoli se ne pimerjaj z drugimi, saj ima vsak svojo pot. Predvsem pa živi svoje življenje in ne življenja, ki ga od tebe pričakujejo drugi. Pa še enkrat ljubezen do sebe! Srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.