Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Nisem našla

Nisem našla

Mi lahko pomagate, totalno smo zasuti z taužent informacijami o coroni, ampak ne najdemo odgovora na tole: ok, fašeš virus (očitno ga bomo prej ali slej vsi) , koliko časa po tem, ko ga preboliš si še kužen, še prenašaš naprej? Koliko časa moraš biti izoliran še potem, ko si že zdrav? Ali bolj enostavno – koliko časa od dneva, ko se okužiš, si nevarnost drugim?
Inkubacijska je 2 – 14 dni, prebolevanje pa? Pa kdaj prenehaš biti nosilec?

pa to jaz sprašujem že 3 dni. pa nikome ništa.

tista dva korošca, ki sta ostala na japonskem zaradi okužbe, sta se zdrava vrnila menda 10 dni za ostalimi, ki niso zboleli… ne najdem novice, kdaj sta prišla domov.

Od primera do primera

Ljudje so najbolj kuzni 3 dni po simptomih npr. ko se so nekateri vrnili s smucanja, po ca. 10 dneh pa protitelesa unicijo virus ki zapusti celice, tako da je prenasanje ustavljeno. Zato svetujejo 14 dni karantene, da je bolj ziher.

https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-most-contagious-before-during-first-week-symptoms

Pravzaprav me bega več stvari. Očitno tegale heca še zlepa ne bo konec , imamo pa v družini nekaj ljudi, ki odločno spadajo v rizično skupino. A potem celo leto ne smemo biti v stiku z njimi? Ker – tudi če enkrat preboliš, prenašalec si pa še vedno lahko, če se na novo okužiš al kako? Nikil si ne bi oprostila, da nekomu prinesem bolezen, sploh čemje zanj res nevarna😯

da tebe kaj bega, ko si vso pamet tega sveta požrla.

da tebe kaj bega, ko si vso pamet tega sveta požrla.
[/quote]

Ti pa vso žlehtnobo, pa kaj.

Zdravniki enostavno ne vejo, zato ne najdeš nobenih odgovorov. Moj oče je zdravnik v pokoju in mi je rekel, da pojma nimajo – edino italijanski zdravniki res vedo, za kaj gre in kako stvar poteka (pa kitajski seveda), kmalu bodo tudi naši vedeli…
Zato počakaj, da se tole razkadi, zdaj itak veš, da stikov ne smeš imet; ko se bo začelo obdobje okrevanja za celo državo/Evropo/svet, bomo tudi več informacij dobili, kako ravnati v post-korona fazi. Preprosto so sedaj to prevelika ugibanja. Jaz se na tvojem mestu ne bi obremenjevala sedaj s tem (no, kdo se sedaj ne obremenjuje z vsem možnim…://), ampak samo se odzivala na akutno situacijo. Potem pa zlagoma naprej. Sem prepričana, da bomo dobili jasna navodila in napotke za ravnanje po prestani bitki, kot smo jih sedaj za ravnanje v akutni fazi. Želim ti veliko sreče in da bodo tvoji ostali zdravi.

Ja saj. Kar v bistvu pomeni, da se jim moram izogibati, čeprav so to moji najdražji.
Je kar preskok v glavi za narediti, nagon ti narekuje da stopi skupaj, razum pa obratno.
Hvala za tole, zdaj smo res še vsi zmedeni, ampak res ne bi rada naredila kakšne usodne traparije 😕

Ja saj. Kar v bistvu pomeni, da se jim moram izogibati, čeprav so to moji najdražji.
Je kar preskok v glavi za narediti, nagon ti narekuje da stopi skupaj, razum pa obratno.
Hvala za tole, zdaj smo res še vsi zmedeni, ampak res ne bi rada naredila kakšne usodne traparije 😕
[/quote]

Ja, grozno je tole, ker bi instinktivno rad pomagal in bil blizu…a žal smo fasali bolezen odtujitve…ne bo večno trajala, prestali bomo in se potem spet povezali. Zdaj je grozno, ker ne vemo, kdaj bo konec, in potem se ti zdi, da bo kar trajalo…ampak ne bo. Zasledila sem informacije (na italijanski tv, s strani infektologa), da tudi v Italiji – kljub neprestanim dramatičnim poročilom – zlagoma pričakujejo pozitiven preobrat. Ni vse samo črno, ljudje tudi ozdravijo, prestanejo bolezen in zlagoma bo virus klonil, kot so še vsi. Ko poslušaš dramatične številke o obolelih, je res grozno, a obstajajo tudi visoke številke ozdravitev, ki jih je kljub vsemu veliko veliko več kot smrti. Tako da, zdržimo, odtujimo se sedaj, da bo čim prej nova pomlad. In s tem tudi sveže, jasne informacije, kako ponovno v svet.

Ja, grozno je tole, ker bi instinktivno rad pomagal in bil blizu…a žal smo fasali bolezen odtujitve…ne bo večno trajala, prestali bomo in se potem spet povezali. Zdaj je grozno, ker ne vemo, kdaj bo konec, in potem se ti zdi, da bo kar trajalo…ampak ne bo. Zasledila sem informacije (na italijanski tv, s strani infektologa), da tudi v Italiji – kljub neprestanim dramatičnim poročilom – zlagoma pričakujejo pozitiven preobrat. Ni vse samo črno, ljudje tudi ozdravijo, prestanejo bolezen in zlagoma bo virus klonil, kot so še vsi. Ko poslušaš dramatične številke o obolelih, je res grozno, a obstajajo tudi visoke številke ozdravitev, ki jih je kljub vsemu veliko veliko več kot smrti. Tako da, zdržimo, odtujimo se sedaj, da bo čim prej nova pomlad. In s tem tudi sveže, jasne informacije, kako ponovno v svet.
[/quote]

Mah mene zase ne skrbi, imam pa res ene par hudo ranljivih bližnjih ki NE SMEJO zboleti.
Hvala ti za prijazne besede.

New Report

Close