Nisem vedela, da imajo netopirji v glavnem vsi steklino
Danes sem gledala ponovitev Polnočnega kluba in tako slišalo žalostno zgodbo mamice, ki je s svojo družino letovala 7 let nazaj na Lošinju in o njihovi nesreči.
Lani je bil v hiši na Lošinju, kjer smo letovali, netopir, ki je bil nekaj poškodovan in moja tašča ga je še prijemala in ga dala v škatlo, pa je še spodbujala mojega 8 letnika naj ga poboža. Sama sem skeptik itak pri vseh živalih in sem mu rekla, da ne sme, naj samo gleda, pa še to bolj od daleč. Še dobro da se nikomur ni nič zgodilo.
Zdaj je spet tak trenutek, da bi najraje pokomentirala avtoričino pamet, pa bom spet jaz ta hudobna.
Samo ljuba duša, pomisli malo, kako bi se mali sesalec kot vrsta sploh obdržal, če bi imeli VSI steklino, jezus no.
Ja, še dobro, da se nikomur ni nič zgodilo….kakšne iskrica v kepi nevronov med ušesi na primer…
S takšnim bolnim pretiravanjem narediš otroku več škode kot koristi. Prav smili se mi revček. Namesto da bi užival v otroštvu in življenju, bo povsod videl samo strah in bolezen in panično bežal pred vsako živaljo, ki jo bo zagledal.
Največji povzročitelj nesreč in prenašalec bolezni je človek, ne žival. Najbolje, da ga izoliraš od sveta …
Nimajo vsi netopirji stekline.
Netopirji v naravi praviloma ne napadajo ljudi. Če se neka divja žival obnaša nenavadno in napadalno je sum na steklino vsekakor na mestu.
Možnost za prenos stekline na človeka je ob ugrizu take živali tako velika, da najbrž nihče ne bi mogel sprejeti tveganja gotove smrti zaradi stekline.
Govorim o tragičnem primeru deklice iz Polnočnega kluba. Jaz bi se v takem položaji gotovo cepila, kaj pa vi?
Poškodovanega netopirja pa tudi jaz ne bi božala, ker je to divja žival in ne veš kako bo odreagirala, še posebej če je poškodovana. Tudi če ni okužena s steklino.
ja tudi jaz ne bi dovolila da otrok kar počez boža divje živali. z netopirji imam pa tudi sama kar neugodne izkušnje. na morju se mi vsakokrat zaganjajo v glavo, ne v moža ki je visok, in ne v otroka ki je majhen, ampak v mene ki sem nekje na sredi. pa sem mislila da je vzrok ker sem bila svetla, blond prameni na gosto, ampak tudi ko sem prešla na temnejše barve, je bilo enako. pa na cesti nismo bili sami, bilo je več ljudi, ampak najdejo pa vedno mene, tako se naši večerni sprehodi velikokrat vsaj za mene sprevžejo v pravo moro.
Kok se ene takoj zapičite v eno besedo ….
Piki Miki je mogoče malo površno poslušala in napisala, da so vsi netopirji okuženi s steklino. Rečeno pa je bilo, da se za vsak netopirjev ugriz šteje, kot da je potencialno okužen s steklino. Steklina je pri netopirjih pogosta.
Malo težko je uloviti netopirja in ga dati na opazovanje, kot lahko to naredijo s psom. Prav tako, če pride do kontakta z lisico, se šteje kot potencialno možno okužbo in se takoj cepi.
Nimajo vsi netopirji stekline so pa prenašalci vendar stekline v Sloveniji ni beleženja že lep čas pa še eno stvar netopir te nikoli ne ugrizne dokler se ne počuti ogroženega moja muca je danes pripeljala enega zelo majhnega je bil prestrašen ni pa bil poškodovan če ga že primere v roko je najboljše da ga prvo obrnete na hrbet če ima žival steklino se slini tako da to je prvo če ni slinav ga primete tako da roko postaviš na tla pa ga z drugo roko samo z enim prstom porinemo na roko bodite tihi pa ga položite na višje in varno ne ga nosit v dom saj je divja žival doma bi poginu
Lepe pozdrave vsem
Vlečeš 11 let staro temo iz naftalina in bluziš neumnosti…
Če je prenašalec, torej če je okužen, bo za steklino tudi zbolel in jo tudi širil naprej.
Vsaka žival (ali človek), pri kateri se bolezen razvije (torej če ni pravočasno cepljen), umre.
Netopirjev in drugih divjih (ali katerihkoli sumljivih) živali bolje če se sploh ne dotikamo, ne samo zaradi stekline, ampak tudi drugih bolezni, ki jih lahko prenašajo.
Še posebej če je sum na steklino, pa je potrebno obvestiti pristojne organe (lovce, veterinarje, ali kdor se že s tem ukvarja), da zadevo lahko primerno sanirajo.
Lp